Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: Οι δηλώσεις του Βασίλη Τοροσίδη πριν το ντέρμπι
| 2019-02-09 17:48:00

Ατακάρες Τοροσίδη: "Μου αρέσει η γεμάτη Τούμπα - Παίζουμε καλύτερο ποδόσφαιρο από τον ΠΑΟΚ"

Sportdog Team
Ατακάρες Τοροσίδη: "Μου αρέσει η γεμάτη Τούμπα - Παίζουμε καλύτερο ποδόσφαιρο από τον ΠΑΟΚ"

Δηλώσεις που θα συζητηθούν από τον άσο του Ολυμπιακού.

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: Με δηλώσεις του στη Nova ο Βασίλης Τοροσίδης επεσήμανε πως το αυριανό ντέρμπι έχει τον χαρακτήρα τελικού και εξέφρασε την πίστη του ότι αν οι Ερυθρόλευκοι νικήσουν, θα μπορέσουν να καλύψουν τη βαθμολογική διαφορά και να πάρουν το πρωτάθλημα στη συνέχεια.

Ο έμπειρος άσος τόνισε ότι ο Ολυμπιακός παίζει καλύτερο ποδόσφαιρο από τον ΠΑΟΚ, ενώ επεσήμανε πως του αρέσει να παίζει στη γεμάτη Τούμπα.

Αναλυτικά, τα όσα δήλωσε:

Έχει χαρακτήρα τελικού πρωταθλήματος το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, υπό την έννοια πως η ομάδα σας θα παίξει για τη νίκη, καθώς μόνο αυτό το αποτέλεσμα την εξυπηρετεί;
«Σίγουρα έχει το χαρακτήρα τελικού, γιατί μετά από αυτό το ματς θα απομένουν δέκα αγώνες. Αν καταφέρουμε και νικήσουμε, η διαφορά θα μειωθεί πάρα πολύ, θα πάει στους τρεις βαθμούς. Και μέσα σε δέκα αγώνες πιστεύω πως θα μπορούμε να καλύψουμε και αυτούς τους τρεις βαθμούς. Άσχετα από τη βαθμολογία, είναι ένα ντέρμπι το ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός ή το αντίθετο. Αυτό που θέλουμε εμείς είναι η νίκη για να μπορέσουμε στις επόμενες δέκα αγωνιστικές να καλύψουμε τη διαφορά των τριών βαθμών».

Η ανάγκη για τη νίκη πως λειτουργεί στην ψυχοσύνθεσή σας, καθώς πλησιάζουμε προς το ντέρμπι;
«Ο κάθε ποδοσφαιριστής το διαχειρίζεται διαφορετικά. Αλλά φέτος έχουμε δείξει πως σαν ομάδα διαχειριζόμαστε όλα τα ματς πάρα πολύ καλά. Δυστυχώς στον πρώτο γύρο δεν καταφέραμε να κάνουμε μία νίκη σε ντέρμπι. Και με τον ΠΑΟΚ και με την ΑΕΚ και με τον Παναθηναϊκό πιστεύω πως στο μεγαλύτερο μέρος των παιχνιδιών ήμασταν καλύτεροι μέσα στο γήπεδο. Αυτό που θέλουμε είναι να νικήσουμε την Κυριακή για να κάνουμε και την πρώτη νίκη σε ντέρμπι. Αλλά όπως είπα και πριν και για να μειωθεί η διαφορά».

Τι στοιχεία πρέπει να έχετε για να πάρετε το τρίποντο;
«Αν παίξουμε αυτό που παίζουμε σαν ομάδα έως τώρα, μετουσιώσουμε τις τελικές ευκαιρίες σε γκολ και έχουμε την ψυχή και το πάθος, τότε πιστεύουμε πως μπορούμε να κερδίσουμε».

Από την άλλη πλευρά τι ξεχωρίζεις αναλύοντας το παιχνίδι του ΠΑΟΚ;
«Κακά τα ψέματα, ο ΠΑΟΚ είναι μία ομάδα με καλούς ποδοσφαιριστές. Είναι μία ομάδα που έχει διατηρήσει τον κορμό της τα τελευταία 2-3 χρόνια. Σίγουρα, εμείς παίζουμε καλύτερο ποδόσφαιρο από τον ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ αυτό που κυνηγάει φέτος είναι καθαρά το αποτέλεσμα. Διότι είναι μία ομάδα η οποία τα τελευταία 34 χρόνια δεν έχει πάρει κανένα πρωτάθλημα. Σίγουρα θέλει να πάρει ένα πρωτάθλημα και δεν κοιτάει πώς θα το πάρει. Εννοώ παίζοντας ποδόσφαιρο ή όχι. Κοιτάζει μόνο την ουσία, δηλαδή να κερδίζει. Μέχρι στιγμής το έχει καταφέρει. Αυτό που ελπίζουμε εμείς είναι να βρούμε τα αδύνατά του σημεία για να μπορέσουμε να τους κερδίσουμε».

Εσύ έχεις παραστάσεις από ντέρμπι στην Τούμπα. Επηρεάζει η έδρα τις ισορροπίες του αγώνα;
«Σίγουρα επηρεάζει. Αλλά εγώ προσωπικά το έχω ξαναπεί, μου αρέσει να παίζω σε γεμάτη Τούμπα. Μου αρέσει να παίζω σε τέτοια γήπεδα, σε γεμάτα γήπεδα. Πιστεύω ότι αν σου αρέσει να παίζεις με κόσμο, είναι θετικό είτε αγωνίζεσαι εντός είτε εκτός έδρας. Το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι. Όλα είναι μέρος του παιχνιδιού, ακόμη και ο κόσμος. Πιστεύω ότι βοηθάει τον ποδοσφαιριστή, είτε είναι ο κόσμος των αντιπάλων, είτε ο δικός σου κόσμος, δηλαδή οι οπαδοί σου που σε υποστηρίζουν».

Υπάρχει κάποιο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ από την πρώτη σου θητεία στον Ολυμπιακό που θυμάσαι, που ξεχωρίζεις;
«Όταν είχα πρωτοέρθει, που είχα βάλει το γκολ. Τότε ήμουν ένα - δύο μήνες στον Ολυμπιακό. Σίγουρα είναι ένα ντέρμπι που το θυμάμαι επειδή είχα πετύχει το γκολ. Αλλά όλα τα ντέρμπι που παίζουμε στην Τούμπα είναι ιδιαίτερα. Μου αρέσουν. Μου αρέσει να παίζω σε τέτοια γεμάτα γήπεδα, με ρυθμό, με πάθος. Πιστεύω πως όλα αυτά τα ντέρμπι, είτε είναι στο Καραϊσκάκη, είτε στην Τούμπα, είτε στα άλλα γήπεδα με τις μεγάλες ομάδες, σου μένουν πιο πολύ από τα άλλα ματς».

Υπάρχει ανάγκη για φροντιστήριο σε κάποιους συμπαίκτες σου οι οποίοι δε γνωρίζουν την ατμόσφαιρα του συγκεκριμένου γηπέδου;
«Δεν το πιστεύω. Τα παιδιά έχουν δει στην τηλεόραση τα παιχνίδια που έχει παίξει ο ΠΑΟΚ. Καταλαβαίνουν πως θα πάμε σε ένα γήπεδο το οποίο θα έχει ένα συγκεκριμένο παλμό. Αλίμονο, ξέρουν πως ο ΠΑΟΚ παίζει το πρωτάθλημα, παίζει σε αυτό το ματς ότι έχει χτίσει μέχρι σήμερα. Οι παίκτες μας είναι έμπειροι και ξέρουν να διαχειρίζονται παιχνίδια και έδρες. Δεν πιστεύω πως θα τους επηρεάσει αρνητικά η έδρα. Κατά πάσα πιθανότητα, πιστεύω πως θα μας επηρεάσει θετικά».

Θέλεις να στείλεις ένα μήνυμα προς τον κόσμο του Ολυμπιακού για το ντέρμπι της Τούμπας;
«Το μήνυμα το ξέρει όλος ο κόσμος. Είναι λογικό πως σαν Ολυμπιακός πάμε σε όλα τα ματς για τη νίκη. Πόσο μάλλον σε αυτό, όπου σε ένα μεγάλο ποσοστό κρίνεται ο τίτλος. Θα πάμε να κερδίσουμε. Θα το κάνουμε για την ομάδα. Θα το κάνουμε γιατί πιστεύουμε σε αυτή την ομάδα. Έχουμε δείξει ότι μπορούμε να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια και όλες τις ομάδες. Θα πάμε να κερδίσουμε για να διεκδικήσουμε μέχρι τέλους αυτό που μας αξίζει».

Στην Ιταλία έχεις ζήσει ντέρμπι με οπαδούς και των γηπεδούχων, αλλά και των φιλοξενούμενων στις εξέδρες. Πόσο μακριά είναι αυτό για να το ζήσουμε ξανά στην Ελλάδα;
«Η γνώμη μου είναι πως στην Ελλάδα είναι πολύ μακριά αυτό. Από ότι βλέπω –μπορεί να κάνω και λάθος- δεν υπάρχει θέληση να γίνουν παιχνίδια με τους οπαδούς και των δύο ομάδων. Τα γεγονότα μιλάνε από μόνα τους. Ας ελπίσουμε να το αλλάξουμε αυτό. Γιατί χάνει το ποδόσφαιρο και μόνο αυτό».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags