Facebook Pixel ΠΑΣ Γιάννινα - Παναθηναϊκός 1-0 (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2019-02-09 21:26:00

Κλάους και... γκαντεμιά "λύγισαν" τον Παναθηναϊκό - Νίκη-ανάσα για τον ΠΑΣ Γιάννινα (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Κλάους και... γκαντεμιά "λύγισαν" τον Παναθηναϊκό - Νίκη-ανάσα για τον ΠΑΣ Γιάννινα (ΒΙΝΤΕΟ)

Ήττα με 1-0 για το Τριφύλλι με γκολ του Αθανασιάδη.

ΠΑΣ Γιάννινα - Παναθηναϊκός: Οι Ηπειρώτες πήραν μια σπουδαία νίκη χάρη σε γκολ του Στέφανου Αθανασιάδη στο 73' επί του λαβωμένου Παναθηναϊκού, ο οποίος έχασε Κουλιμπαλί και Ινσούα με τραυματισμούς και αναγκάστηκε να κάνει δύο αλλαγές στο πρώτο 20λεπτο.

Πολύ κακό παιχνίδι έγινε στους Ζωσιμάδες, με το Τριφύλλι να παρουσιάζει κάκιστη επιθετική λειτουργία για ακόμα ένα ματς και τον ΠΑΣ να είναι πιο απειλητικός.

Οι Ηπειρώτες πήραν σημαντική βαθμολογική ανάσα, φτάνοντας στους 20 βαθμούς, ενώ ο Παναθηναϊκός έμεινε 6ος και κινδυνεύει να χάσει την επαφή του με την πρώτη πεντάδα, αφού ο Άρης θα του ξεφύγει με τέσσερις βαθμούς εάν νικήσει τον Αστέρα Τρίπολης.

Το ματς

Το παιχνίδι ήταν κακό στο πρώτο ημίχρονο, το οποίο είχε ελάχιστες φάσεις και χαμηλό ρυθμό, ενώ κυριάρχησε η ένταση και τα δυνατά μαρκαρίσματα. Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τους χειρότερους οιωνούς για τον Παναθηναϊκό, με τον Γιώργο Δώνη να αναγκάζεται να προβεί σε δύο αναγκαστικές αλλαγές στο πρώτο 20λεπτο. Στο 7’ ο Κουλιμπαλί έδωσε τη θέση του στον Παντελάκη λόγω μυικού τραυματισμού και στο 16’ ο Ινσούα δέχθηκε αγκωνιά σε εναέρια μονομαχία με τον Σκόνδρα και αντικαταστάθηκε στο 20’ από τον Χατζηθεοδωρίδη.

Η εξέλιξη αυτή επηρέασε πολύ τον Παναθηναϊκό, ο οποίος παρουσιάστηκε ασύνδετος στο πρώτο ημίχρονο και δεν μπορούσε να αναπτυχθεί σωστά, κάνοντας πάρα πολλά λάθη. Ουσιαστικά η μοναδική ευκαιρία του Τριφυλλιού ήταν ένα καλό μακρινό σουτ του Στάικου, που απομάκρυνε σε κόρνερ ο Βελλίδης στο 8’

Λίγα πράγματα παρουσίασε στο επιθετικό κομμάτι και ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος πάντως είχε τις μεγαλύτερες ευκαιρίες του πρώτου μέρους. Στο 23’ ο Νικολιάς βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση εντός περιοχής, όμως πλάσαρε πάνω στον Διούδη και στο 34’ ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού έκανε φανταστική επέμβαση με τα πόδια σε πολύ δυνατή κεφαλιά του Αθανασιάδη έπειτα από σέντρα του Κρίζμαν.

Ο Παναθηναϊκός έφτασε κοντά στο γκολ στα πρώτα δευτερόλεπτα του δευτέρου ημιχρόνου, όμως ο Γιόχανσον δεν εκμεταλλεύτηκε πολύ ωραία κάθετη μπαλιά του Στάικου, αφού δεν γύρισε σωστά σε Καμπετσή και Χατζηγιοβάνη που περίμεναν σε πλεονεκτικές θέσεις στη μεγάλη περιοχή.

Στη συνέχεια, το… έργο παίχτηκε με τον ίδιο τρόπο όπως και στο πρώτο ημίχρονο. Πολύ χαμηλό τέμπο με δυνατές μονομαχίες και τον Παναθηναϊκό να είναι προβλέψιμος, αδυνατώντας να απειλήσει την εστία του Βελλίδη. Η μοναδική… υποψία φάσης άνηκε στον ΠΑΣ Γιάννινα, όμως ο Μάνος καθυστέρησε να σουτάρει από πλεονετική θέση και κόπηκε από την άμυνα στο 63’.

Οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα από το… πουθενά, με τον Στέφανο Αθανασιάδη να δείχνει την έφεσή του στο ψηλό παιχνίδι. Ο διεθνής άσος κινήθηκε υποδειγματικά στη μεγάλη περιοχή μετά από σέντρα του Νικολιά, πρόλαβε τον Μαυρομμάτη και με εξαιρετική κεφαλιά νίκησε τον Διούδη και έκανε το 1-0 για τον ΠΑΣ!

Ο Παναθηναϊκός τα έδωσε όλα για την ισοφάριση και είχε πολύ μεγάλη ευκαιρία για να την πετύχει στο 87’. Ο Καμπετσής πάσαρε στον Γιόχανσον, αυτός σούταρε δυνατά από διαγώνια θέση απέναντι στον Βελλίδη και ο Έλληνας γκολκίπερ έκανε πολύ μεγάλη απόκρουση, κρατώντας τη νίκη για την ομάδα του!

Στο 91' ο Κρίζμαν κλώτσησε μπάλα στον αγωνιστικό χώρο για να κάνει καθυστερήσεις, ενώ βρισκόταν στον πάγκο αφού είχε γίνει αλλαγή στο 69', και αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα,

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Ο Στέφανος Αθανασιάδης επέστρεψε στα γκολ με εμφατικό τρόπο και χάρισε στον ΠΑΣ Γιάννινα μια σπουδαία νίκη.

Η ΦΑΣΗ: Η μεγάλη απόκρουση του Βελλίδη στο σουτ του Γιόχανσον στο 87’ σφράγισε τη νίκη του ΠΑΣ Γιάννινα.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ... Ο Γιώργος Κομίνης είχε αρκετά καλή διαιτησία, αν και μπορεί να του καταλογίσει κανείς ότι επέτρεψε το σκληρό παιχνίδι, ιδίως στο πρώτο ημίχρονο. Το μεγαλύτερο λάθος στην αναμέτρηση το έκανε ο επόπτης, που έκοψε τον Γιόχανσον με λανθασμένη υπόδειξη οφσάιντ στο 69’.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται ξεκάθαρα σε αγωνιστική κρίση, αφού για ακόμα ένα παιχνίδι δεν θύμισε σε τίποτα την καλοδουλεμένη ομάδα του πρώτου γύρου. Το έργο του έγινε ακόμα πιο δύσκολο από τις ατυχίες στην αρχή της αναμέτρησης, με αποτέλεσμα το αγωνιστικό σχέδιο του μαχητικού και πολύ καλά οργανωμένου ΠΑΣ να αποδώσει καρπούς.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΣ Γιάννινα (3-4-3): Βελλίδης, Σκόνδρας, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Μπουκουβάλας, Νικολιάς, Γιάκος (89’ Σιόντης), Κάστρο, Μάνος (80’ Βιντάλ), Αθανασιάδης, Κρίζμαν (69’ Μπατίστ).

Παναθηναϊκός (3-4-3): Διούδης, Κουλιμπαλί (7’ Παντελάκης), Κολοβέτσιος, Μαυρομάτης, Γιόχανσον, Στάικος, Κουρμπέλης, Ινσούα (20’ Χατζηθεοδωρίδης), Μπουζούκης, Καμπετσής, Χατζηγιοβάνης (75’ Άλτμαν).

Διαιτητής: Γιώργος Κομίνης (Θεσπρωτίας).

ΠΑΤΑ ΤΟ:

Δείτε ΕΔΩ το γκολ του Αθανασιάδη

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags