Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: Ο Μανώλης Γαβαθιώτης μίλησε στο sportdog!
| 2019-02-10 10:15:00

"Βόμβες" Γαβαθιώτη: "Δεν το αξίζει ο ΠΑΟΚ - Θα αποχωρήσει ο Ολυμπιακός - Μόνο Μπίσεσβαρ"!

του Γιώργου Κτενά
"Βόμβες" Γαβαθιώτη: "Δεν το αξίζει ο ΠΑΟΚ - Θα αποχωρήσει ο Ολυμπιακός - Μόνο Μπίσεσβαρ"!

Συνέντευξη-φωτιά για το ντέρμπι και αποκάλυψη για Μαρτίνς!

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: Ο Μανώλης Γαβαθιώτης μίλησε στο sportdog!

Την άποψη ότι οι οπαδοί του ΠΑΟΚ είναι ανεξέλεγκτοι, κι αν ο Ολυμπιακός προηγηθεί 2-0 μέσα στην Τούμπα θα είναι δύσκολο να τιθασευτούν, εξέφρασε μέσω του sportdog.gr ο Μανώλης Γαβαθιώτης.

Ο μπαρουτοκαπνισμένος δημοσιογράφος των Ερυθρόλευκων αναφέρθηκε, ακόμα, στο γεγονός ότι οι Θεσσαλονικείς δεν αξίζουν να κατακτήσουν το πρωτάθλημα, καθώς υστερούν σε όλους τους τομείς σε σχέση με τους Πειραιώτες.

Τόνισε ότι μόνο ο Μπίσεσβαρ θα μπορούσε να παίξει στον Ολυμπιακό, για να κάνει τα ρεπό του Φορτούνη, ενώ συμπλήρωσε ότι ο Πέδρο Μαρτίνς δεν περιμένει να μείνει για πολλά χρόνια στο Λιμάνι, καθώς είναι καλός προπονητής και τέτοιοι σπανίζουν στην Ευρώπη.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έσκασε τώρα: Κίνηση-ματ Μαρτίνς στην Τούμπα! Αυτόν βάζει στον άξονα - Το έμαθε ο Λουτσέσκου;

«Όλα τα παιχνίδια είναι ντέρμπι τίτλου στο εξής, ειδικά για τον ΠΑΟΚ. Το θέμα για την κατάκτηση του τίτλου δεν είναι αποκλειστικά του Ολυμπιακού, είναι και του ΠΑΟΚ. Γιατί και να κερδίσει ο Ολυμπιακός στην Τούμπα, η διαφορά θα πάει στους 3 βαθμούς. Οπότε αυτό που αφορά τον Ολυμπιακό στη συνέχεια είναι να κερδίζει όλα τα παιχνίδια, την ώρα που και ο ΠΑΟΚ θέλει το ίδιο. Αυτό θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος.Τώρα για το παιχνίδι συγκεκριμένα, 15ος να είναι ο ΠΑΟΚ και 8ος ο Ολυμπιακός, αυτό το παιχνίδι πάντα θα είναι ντέρμπι», ανέφερε στην αρχική του τοποθέτηση ο πεπειραμένος δημοσιογράφος και συμπλήρωσε για τον διαιτητή του ντέρμπι και αν φοβάται ότι μπορεί να γίνει αρνητικός πρωταγωνιστής:

«Ο διαιτητής δείχνει κάθε Κυριακή αν είναι καλός ή κακός, δεν βγαίνει από την προϊστορία του. Μπορεί να έχει 200 αγώνες με θαυμάσιες διαιτησίες και στον τελευταίο πριν βγει στη σύνταξη, να θελήσει να εξασφαλίσει καλό εφάπαξ. Ο ξένος διαιτητής έχει το ατού ότι δεν υπάρχει καχυποψία για εκείνον. Σε κάθε περίπτωση, όμως, εγώ θα ρωτήσω κάτι: Εξωαγωνιστικά, ποιος τον παραλαμβάνει από το αεροδρόμιο; Πού πηγαίνει, πού κοιμάται, ποιοι του τηλεφωνούν, ποιοι τον συνοδεύουν εδώ και εκεί, πού πηγαίνει το βράδυ; Τελευταία φορά που μάθαμε κάτι για έναν διαιτητή πού πήγε, με ποιον μίλησε κ.λπ, ήταν για τον κύριο Κύζα».

Ποιους παίκτες πρέπει να προσέξει ο Ολυμπιακός από τον ΠΑΟΚ;

«Ο ΠΑΟΚ έχει έναν πολύ καλό παίκτη, ο οποίος είναι ο Μπίσεσβαρ. Έχει δύο καλούς στόπερ και έναν καλό τερματοφύλακα. Οι υπόλοιποι είναι ανάμεσα στο μετριότατο, το μέτριο και το καλό. Καλός είναι ο Βιεϊρίνια, για παράδειγμα, αλλά είναι μεγάλος. Παρελθόν που τελειώνει είναι ο Πορτογάλος. Ο Μάτος αν προσεχθεί έχει ελαττώματα, μπορεί να εξουδετερωθεί από οποιαδήποτε ομάδα. Ο Μαουρίτσιο με τον Σάκχοφ είναι μετριότατοι παίκτες, το ίδιο και ο Ζαμπά με τον Λημνιό. Αυτοί οι παίκτες δεν θα έπαιζαν στον Ολυμπιακό. Ο Μπίσεσβαρ θα έπαιζε, αλλά για να κάνει τα ρεπό του Φορτούνη. Ο Άκπομ είναι ένα από τα κομμάτια που βρίσκεις στα σφαγεία κρεμασμένο από τα τσιγκέλια. Υστερεί σε όλους του τομείς έναντι του Ολυμπιακού ο ΠΑΟΚ αλλά και έναντι της ΑΕΚ. Μαγική εικόνα όσα έγιναν στον πρώτο γύρο, δεν αξίζει ο ΠΑΟΚ να πάρει το πρωτάθλημα».

Πώς να περιμένουμε ότι θα παίξει ο Ολυμπιακός;

«Την ξέρουμε, νομιζω, την 11άδα του Ολυμπιακού, δεν περιμένουμε κάποια σημαντική αλλαγή. Είναι τέτοια η δυνατότητα των παικτών του Ολυμπιακού που είτε παίξει ο ένας είτε ο άλλος, είναι το ίδιο. Είτε ο Γκιγιέρμε με τον Καμαρά, είτε ο Μπουχαλάκης με έναν από τους δύο ή με τον Νάτχο, είναι το ίδιο. Αριστερά ο Κούτρης, αλλά και ο Τσιμίκας είναι εξαιρετικός. Δεξιά ο Ομάρ αλλά και ο Τοροσίδης έχει εμπειρία. Στόπερ ο Σισέ που είναι από τους κορυφαίους στην Ευρώπη, στην ηλικία του. Δεν έχει κενά η ομάδα, υπάρχει υπερπληθώρα παικτών. Κάτι που για πολλούς θα αποτελούσε πρόβλημα, αλλά για τον Ολυμπιακό του Μαρτίνς όχι. Κι αυτό είναι το μεγάλο κέρδος για τον Ολυμπιακό, καθώς ο προπονητής του κουμαντάρει ένα τεράστιο ρόστερ. Τα έχει εξαφανίσει όλα τα αρνητικά ο Μαρτίνς. Ξέρει πώς να διαχειριστεί τα πάντα. Δυστυχώς, όμως, δεν θα καθίσει πολύ, γιατί σπανίζουν αυτοί οι προπονητές. Μακάρι να καθίσει 10 χρόνια, αλλά δύσκολα βρίσκεις τέτοιους προπονητές στην Ευρώπη. Κάποια μέρα θα φύγει όπως φεύγουν όλοι οι καλοί, που είναι δύσκολο να τους κρατήσεις στην Ελλάδα. Όπως έγινε, για παράδειγμα, με τον Βαλβέρδε ή τον Μάρκο Σίλβα».

Περιμένετε να υπάρξει πρόβλημα στη διεξαγωγή του αγώνα; Στον Ολυμπιακό όντως έχουν αποφασίσει να αποχωρήσουν από το γήπεδο αν φουντώσει το κλίμα;

«Το έχω ζήσει τόσες φορές στην Τούμπα, που το θεωρώ ρουτίνα. Είναι ανεξέλεγκτοι οι οπαδοί του ΠΑΟΚ. Δεν θέλω να αποδώσω ευθύνες στον Σαββίδη, τον μικρό ή τον μεγάλο, γιατί δεν τους ξέρω, δεν μπορώ να πω ότι λειτουργούν με δόλο. Ακόμα και την εισβολή του Σαββίδη στο γήπεδο, που δεν την δικαιολογώ, μπορώ να την εξηγήσω. Έχει ζήσει σε άλλο μέρος, που είναι αλλιώς τα πράγματα. Εδώ, όμως, δεν γίνονται αυτά που έκανε. Πιστεύω ότι τώρα έχει προσαρμοστεί, πια, στην ελληνική πραγματικότητα. Αν γίνει κάτι, θα είναι από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ που είναι ανεξέλεγκτοι. Αν καταφέρει να τους ελέγξει, θα είναι καλά. Γιατί στην πορεία του αγώνα μπορεί να βάλει γκολ οποιαδήποτε ομάδα. Θα είναι εντελώς διαφορετικό αν πετύχει πρώτος γκολ ο Ολυμπιακός ή ακόμα και δεύτερο, γιατί μπορεί να βάλει άνετα και δεύτερο. Τότε άντε πιάστους όμως! Προσπαθώ να προλάβω πράγματα, γι' αυτό τα επισημαίνω. Ο Ολυμπιακός δεν πρόκειται να καθίσει και να φάει ξύλο, θα σηκωθεί και θα φύγει για να τελειώνει».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags