Facebook Pixel ΑΕΚ – Χρήστος Αλμπάνης: Τον ανέστησε ο Χιμένεθ και τρελαίνει κόσμο
| 2019-02-10 18:00:00

Δεύτερος «Λάζαρος» στην ΑΕΚ – Ανέστησε και αυτόν ο Χιμένεθ και τρελαίνει τον κόσμο!

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Δεύτερος «Λάζαρος» στην ΑΕΚ – Ανέστησε και αυτόν ο Χιμένεθ και τρελαίνει τον κόσμο!

Δεν υπάρχουν αυτά που συμβαίνουν στην Ένωση.

ΑΕΚ – Χρήστος Αλμπάνης: Ο ερχομός του στην ΑΕΚ το προηγούμενο καλοκαίρι δημιούργησε υψηλές προσδοκίες. Ο τραυματισμός του όμως στην αρχή της αγωνιστικής σεζόν και η μακροχρόνια απουσία του από τη δράση δεν βοήθησε τον Χρήστο Αλμπάνη στο να ξετυλίξει απεριόριστα το ταλέντο του και να προσφέρει στον μέγιστο βαθμό τις υπηρεσίες του στην Ένωση.

Όταν επέστρεψε από τον τραυματισμό ήταν εμφανώς μαγκωμένος. Είχε επηρεαστεί ψυχολογικά λόγω της έλλειψης παιχνιδιών στα πόδια του με αποτέλεσμα να μην κερδίσει την εμπιστοσύνη του Μαρίνου Ουζουνίδη που τον χρησιμοποίησε με φειδώ. Κάποιοι απέδωσαν αυτό το μπλοκάρισμα στο βάρος της φανέλας, ότι φαινομενικά δεν μπορούσε να επωμιστεί τις ισορροπίες μίας μετάβασης από ένα κλαμπ σε ένα μεγαλύτερο. Πόσω μάλλον όταν ο νέος σταθμός στην καριέρα του είναι η πρωταθλήτρια Ελλάδας.

Τα φαινόμενα όμως απατούν στην περίπτωση του Αλμπάνη, ο οποίος τα δύο τελευταία παιχνίδια έχει βουλώσει στόματα. Ο 24χρονος εξτέμ ήταν ο άνθρωπος που άλλαξε το παιχνίδι της ΑΕΚ με τον ΟΦΗ. Μπήκε στο 13' αντί του τραυματία Χουλτ και χάρη στη δική του ασίστ το 37' η Ένωση πήρε το προβάδισμα με το 1-0 να παραμένει ως τελικό σκορ.

Ο Αλμπάνης τρέλανε τον κόσμο του Δικεφάλου με τις περίτεχνες ενέργειες του, την ταχύτητα και τη δυναμική στο παιχνίδι του. Το κερασάκι στην τούρτα ήταν το εναέριο γυριστό σουτ που έπιασε στο 55', το οποίο έφυγε λίγο πάνω από τα γκολπόστ του ΟΦΗ και αν ήταν εύστοχο τώρα θα μιλούσαμε για το γκολ της χρονιάς. Λίγες ημέρες νωρίτερα από ενέργεια του ίδιου παίκτη προέκυψε το πέναλτι από το οποίο η ΑΕΚ πήρε τη νίκη στο Περιστέρι για το Κύπελλο.

Αυτή η μεταμόρφωση του Αλμπάνη μόνο τυχαία δεν είναι. Οφείλεται στη χρονική συγκυρία της έλευσης του Χιμένεθ την Ένωση. Ο Ισπανός τεχνικός έχει αποδείξει, ότι γνωρίζει άριστα τον τομέα της ψυχολογίας. Ο Μανόλο «έφτιαξε» τον παίκτη, του έδειξε, ότι τον πιστεύει και περιμένει πολλά από αυτόν. Του ανέστησε το ηθικό και τα αποτελέσματα αυτής της διαδικασίας είναι εμφανή πλέον μέσα στο χορτάρ.

Η όρεξη των οπαδών της ΑΕΚ έχει ανοίξει για τα καλά. Ο Αλμπάνης έχει αγωνιστεί φέτος μόνο σε 10 ματς (5 για το πρωτάθλημα, 1 στην Ευρώπη και 3 για το Κύπελλο) και άπαντες περιμένουν από αυτόν να αποκτήσει ηγετικό ρόλο, δίνοντας άλλον αέρα στο επιθετικό κομμάτι της Ένωσης.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags