Facebook Pixel ΑΕΚ - Μανόλο Χιμένεθ: Δίνει ευκαιρίες σε νέους παίκτες ο Ισπανός - "Ανέστησε" Μπογέ και Αλμπάνη
| 2019-02-11 22:13:00

Νέα "μεταγραφή" Μανόλο - "Φωτιά" στα φτερά - Μέσα ο "ανύπαρκτος" - Κάνει... πλάκα στον Μαρίνο

του Γιώργου Θεοδωράκη
Νέα "μεταγραφή" Μανόλο - "Φωτιά" στα φτερά - Μέσα ο "ανύπαρκτος" - Κάνει... πλάκα στον Μαρίνο

Τους έχει... τρελάνει ο Ισπανός. Ποιον "ανέστησε" μετά τον Μπογέ;

ΑΕΚ - Μανόλο Χιμένεθ: Επειδή πέρυσι, τα πιο επιτυχημένα – βάσει αποτελέσματων και ενδεχομένως σε μερικές περιπτώσεις και εμφανίσεων – παιχνίδια της, η ΑΕΚ τα έκανε παίζοντας 3-5-2, έχει… παγιωθεί ως συνείδηση πως αυτό είναι το αγαπημένο σύστημα του Μανόλο Χιμένεθ.

Δεν είναι. Και πέρυσι, ο Ισπανός το υιοθέτησε, αρχικά τουλάχιστον, αναζητώντας μεγαλύτερη ανασταλτική αποτελεσματικότητα στα ματς της Ευρώπης και με το τρικ της… διπλοθεσίας των Μπακάκη - Γκάλο, κατάφερε να το προσαρμόζει, κατά τη διάρκεια των αναμετρήσεων και στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Αυτό που θέλει όμως να παίζει ο Ισπανός, αυτό που πάντα αποτελούσε την ποδοσφαιρική του ταυτότητα είναι το 4-2-3-1. Πώς να το κάνει όμως ερχόμενος σε μια ΑΕΚ, η οποία και λιγότερους (από αυτούς που θα έπρεπε) εξτρέμ είχε, αλλά ακόμη και αυτούς που είχε, για διάφορους λόγους, τους είχε είτε στον «πάγο» είτε στη ναθφαλίνη;

Σιγά σιγά όμως, όπως έχουμε επισημάνει από την πρώτη στιγμή της επιστροφής του Χιμένεθ, αυτό στο οποίο εστιάζει ο Ανδαλουσιάνος είναι στο να κερδίσει παίκτες. Μπορεί να μην έχουν απομείνει πολλά παιχνίδια στην ΑΕΚ για το υπόλοιπο της σεζόν, αλλά προφανώς έχοντας μπει και σε μια διαδικασία… αξιολόγησης του ρόστερ (ακόμη και για τον ίδιο τον Χιμένεθ), είναι λογικό να επιθυμεί να τεστάρει σε συνθηκές που… δεν υπήρξαν ως τώρα στη σεζόν διάφορους ποδοσφαιριστές.

Πρώτα πρώτα, ο Λούκας Μπογέ, τον οποίο ο Χιμένεθ από το «μπες-βγες» (και συνήθως «μπες ως αλλαγή») του Ουζουνίδη, του έδωσε δύο σερί παιχνίδια στη βασική ενδεκάδα, δείχνοντας στον Αργεντινό με το… καλημέρα εμπιστοσύνη. Χτες, το… διεύρυνε ο Χιμένεθ. Μπορεί να «ευνοήθηκε» από τον τραυματισμό του Χουλτ, αλλά έριξε στο παιχνίδι ως πρώτη του αλλαγή τον Χρήστο Αλμπάνη και δικαιώθηκε. Για δεύτερο σερί ματς, αφού το ίδιο είχε γίνει και στο Περιστέρι στο ματς Κυπέλλου με τον Ατρόμητο και ήταν αυτός που κέρδισε το πέναλτι της νίκης των «κιτρινόμαυρων».

Μιλάμε για έναν παίκτη που για διάφορους λόγους ήταν εξαφανισμένος από τον Ουζουνίδη, ο οποίος ούτε καν είχε ερωτηθεί για την απόκτηση του, αλλά ούτε και τον θεωρούσε κατάλληλο έστω για το rotation της ΑΕΚ. Κατάσταση που είχε επηρεάσει και τον ίδιο τον Αλμπάνη, ο οποίος και να φύγει τον Ιανουάριο ήθελε, αλλά ακόμη και όταν τελικά δεν έγινε, δεν έκρυβε στην καθημερινότητα του στην ομάδα την πλήρη απογοήτευση του για την αδιαφορία που έδειχνε προς το πρόσωπο του το τεχνικό επιτελείο της Ενωσης.

Πλέον όμως, με την αλλαγή στον πάγκο, η κατάσταση (και) για τον Αλμπάνη μοιάζει να αλλάζει. Παίρνει ευκαιρίες και ουσιαστικό χρόνο συμμετοχής και δείχνει πως κερδίζει τη θέση του, πέραν του προπονητή και των συμπαικτών του (ενδεικτικές οι δηλώσεις τόσο του Χιμένεθ όσο και του Λιβάγια μετά το χτεσινό ματς, με τις οποίες αποθέωναν τον Αλμπάνη…). 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σόου Αλέφαντου: "Έπαιζε με τον Εργοτέλη - Πρώτη φορά το βλέπω - Δεν τραβάει, τι τον βάζεις; - Ξεχωρίζω δύο του ΠΑΟΚ"

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags