Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Ραζβάν Λουτσέσκου: Γιατί δεν παίζει βασικός ο Πέλκας
| 2019-02-11 23:18:00

Αυτόν "έφαγε" ο Λουτσέσκου - Κανείς δεν πήρε χαμπάρι - Είναι top όνομα - Λέτε να...

του Λάζαρου Γεωργίδη
Αυτόν "έφαγε" ο Λουτσέσκου - Κανείς δεν πήρε χαμπάρι - Είναι top όνομα - Λέτε να...

Γιατί δεν τον υπολογίζει ο Ρουμάνος; Πού κολλάει ο... δαιμονισμένος; Όλα εδώ!

ΠΑΟΚ - Ραζβάν Λουτσέσκου: Μέρα που είναι, δεν σηκώνει μεμψιμοιρία στον ΠΑΟΚ. Ο «δικέφαλος» ετοιμάζεται από χτες για τα επινίκια της κατάκτησης του πρωταθλήματος ύστερα από 34 χρόνια, μετατρέποντας το υπόλοιπο της σεζόν σε μια ατελείωτη φιέστα. Υπό αυτό το πρίσμα λοιπόν, ακόμη και θέματα αγωνιστικά, που προκαλούν ερωτηματικά περνάνε – και σωστά – σε δεύτερη μοίρα. Αφομοιώνονται χωρίς δεύτερες σκέψεις και ερωτήσεις, χωρίς να δημιουργείται η παραμικρή εσωστρέφεια και να απομακρύνεται η εστίαση του οργανισμού από τον στόχο.

Από τότε που έφυγε λοιπόν ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς, ο ΠΑΟΚ έχει δώσει οκτώ παιχνίδια. Ξέρετε σε πόσα εξ αυτών ήταν βασικός ο Δημήτρης Πέλκας; Μόλις σε τρία! Στο πρώτο χωρίς τον Σέρβο στην Τρίπολη με τον Αστερα, στο εντός έδρας ματς με τον ΠΑΣ και σε αυτό του Κυπέλλου κόντρα στον Πανιώνιο την περασμένη εβδομάδα. Δηλαδή στα βάση εμφάνισης και αποτελέσματος χειρότερα παιχνίδια των επίδοξων πρωταθλητών σε αυτό το διάστημα.

Προφανώς, ο Ελληνας μεσοεπιθετικός έχει χάσει τη θέση στη βασική ενδεκάδα. Ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ είναι… δαιμονισμένος τελευταία και η παρουσία του στο αρχικό σχήμα δεν αμφισβητείται. Και όλα αυτά, ενώ παραμένουν σε εκκρεμότητα οι όποιες συζητήσεις του ΠΑΟΚ με τον αρχηγό του για την ανανέωση του συμβολαίου του. Για την ακρίβεια, εδώ και πολύ καιρό, έχουν «σκαλώσει» για τα καλά, αφού κοινός τόπος δεν βρίσκεται, χωρίς να απουσιάζει και η παραφιλολογία.  

Και όμως. Ένα θέμα που άλλοτε ίσως να «έτρωγε» την καθημερινότητα του ΠΑΟΚ, να δημιουργούσε ερωτήματα, πλέον, έχει περάσει όχι σε δεύτερη μοίρα, αλλά έχει ενταχθεί σε ένα πλαίσιο κανονικότητας. Ο Πέλκας δεν παίζει και δεν δημιουργείται καμία απορία. Δεν παίζει γιατί είτε δεν είναι καλά είτε γιατί κάποιος άλλος είναι τη δεδομένη στιγμή καλύτερος. Και παρότι οι σκέψεις για το θέμα της ανανέωσης του είναι φυσιολογικό να προκύπτουν, εν τούτοις δεν ανακυκλώνονται από κανέναν.

Γιατί το αγωνιστικό, ο «καθρέφτης» δηλαδή των πάντων, ξεπερνάει τα πάντα. Και τη διάθεση (αν και εφόσον υπάρχει) για γκρίνια, και την όποια αμφισβήτηση, κριτική, θέμα επιλογών, οτιδήποτε. Και αυτό σίγουρα, είναι (ένα ακόμη) ξεκάθαρο δείγμα προόδου ενός οργανισμού που σταδιακά μετατρέπεται σε πρωταθληματικό…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ετοιμάζει αντεπίθεση ο Ολυμπιακός - Τρελό "ντου" στον ΠΑΟΚ - Τι συνέβη στην Τούμπα!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags