Facebook Pixel Champions League: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Παρί Σεν Ζερμέν: 0-2 και Ρόμα - Πόρτο: 2-1
| 2019-02-12 23:58:00

Θρίαμβος της Παρί και… πρόκριση μέσα στο Μάντσεστερ – Κοντά στους «8» και η Ρόμα (ΒΙΝΤΕΟ)

του Βαγγέλη Καράμαλη
Θρίαμβος της Παρί και… πρόκριση μέσα στο Μάντσεστερ – Κοντά στους «8» και η Ρόμα (ΒΙΝΤΕΟ)

Εντυπωσιακό διπλό για τους Γάλλους, βήμα πρόκρισης ο Μανωλάς.

Champions League: Προβάδισμα πρόκρισης για τους «οκτώ» του Champions League απέκτησαν Παρί Σεν Ζερμέν και Ρόμα, μετά τις νίκες τους κόντρα σε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Πόρτο αντίστοιχα.

Οι Γάλλοι ίσως μπορούν να πανηγυρίζουν από απόψε κιόλας, καθώς επικράτησαν 0-2 στην Αγγλία και λογικά θα έχουν εύκολο έργο στη ρεβάνς στην έδρα τους, ενώ η Ρόμα αν και προηγήθηκε με 2-0, δέχθηκε γκολ στο φινάλε από τους Πορτογάλους και έτσι θα χρειαστεί να… μοχθήσει στο «Ντραγκάο» για να πάρει το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Το ματς στο «Ολντ Τράφορντ»  δεν είχε καθόλου καλό ρυθμό στο πρώτο ημίχρονο και οι φάσεις ήταν λίγες, ωστόσο στην επανάληψη το παιχνίδι πήρε… φωτιά. Η Παρί μπήκε φουριόζα και παρά τις απουσίες των Καβάνι και Νεϊμάρ πραγματοποίησε μία επιβλητική εμφάνιση. Στο 53’ μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο αμαρκάριστος Κιμπεμπέ από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να γράψει το 0-1, ενώ με τους «κόκκινους διαβόλους» να τα έχουν χαμένα, ο Εμπαπέ στο 61’, μετά από εξαιρετική ασίστ του Ντι Μαρία, πετάχτηκε ανάμεσα στους δύο στόπερ και έγραψε εύκολα το 0-2!



Η Γιουνάιτεντ προσπάθησε να αντιδράσει στο μισάωρο που απέμενε, όμως παρότι πήρε την κατοχή, δεν μπόρεσε να δημιουργήσει φάσεις, ενώ στο 90’ έχασε ενόψει της ρεβάνς και τον Πογκμπά, ο οποίος αποβλήθηκε με δύο κίτρινες κάρτες.

Στο άλλο ματς της βραδιάς, η Ρόμα με τον Κώστα Μανωλά στο βασικό της σχήμα, πήρε επίσης σημαντικό προβάδισμα για την πρόκριση, καθώς επικράτησε με 2-1 της Πόρτο. Μετά από ένα μοιρασμένο πρώτο ημίχρονο, με ελάχιστες φάσεις, στο δεύτερο το παιχνίδι… πήρε φωτιά και είδαμε τρία γκολ!

Ο Τζανιόλο άνοιξε το σκορ στο 70’, όταν με ωραίο συρτό σουτ νίκησε τον Κασίγιας, ενώ το 2-0 έγινε έξι λεπτά αργότερα από τον ίδιο παίκτη, όταν πήρε το ριμπάουντ από το σουτ Τζέκο που σταμάτησε στο δοκάρι. Παρόλα αυτά, η Πόρτο βρήκε δίχτυα στο 79’ με τον Αντριάν και με το τελικό 2-1 έμεινε… ζωντανή ενόψει της ρεβάνς.


 

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ: Ντε Χέα, Γιανγκ, Μπεγί, Λίντελοφ, Σο, Ερέρα, Μάτιτς, Λίνγκαρντ (45+4' Σάντσες), Πογκμπά, Μαρσιάλ (46' Μάτα), Ράσφορντ (84' Λουκακού)

ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ: Μπουφόν, Κέρερ, Τιάγκο Σίλβα, Κιμπέμπε, Μπερνάτ, Βεράτι (75' Παρέδες), Ντράξλερ, Μαρκίνιος, Ντάνι Άλβες, Ντι Μαρία (81' Νταγκμπά), Εμπαπέ

ΡΟΜΑ: Μιράντε, Φλορέντσι, Μανωλάς, Φάσιο, Κολάροφ, Πελεγκρίνι (83' Ενζονζί, Ντε Ρόσι, Κριστάντε, Τζανιόλο (87' Σαντόν), Ελ Σααραουί (90' Κλάιφερτ), Τζέκο

ΠΟΡΤΟ: Κασίγιας, Μιλιτάο, Φελίπε, Πέπε, Τέγες, Ερέρα, Περέιρα, Σάντος (76' Περέιρα), Οτάβιο (84' Ερνάνι), Μπραχίμι (68' Λόπεθ), Τικίνιο

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags