Facebook Pixel ΑΕΚ: Κρατά τον Πόνσε μέσω του... Μόντσι ο Χιμένεθ - Θυσιάζει τον Μπογέ;
| 2019-02-15 18:11:00

Τρελός Μανόλο: Έτσι παίρνει τον "killer" - Φοβερό "κονέ" - Όλο το κόλπο - Ποιον "τελειώνει"

του Γιώργου Θεοδωράκη
Τρελός Μανόλο: Έτσι παίρνει τον "killer" - Φοβερό "κονέ" - Όλο το κόλπο - Ποιον "τελειώνει"

Βάζει τα μεγάλα μέσα για τον παικταρά. Θα... πέσει το ΟΑΚΑ!

ΑΕΚ: Ούτε… συνεννοούμενοι να ήταν. Σημερινά δημοσιεύματα επαναφέρουν στο προσκήνιο το θέμα της παραμονής στην ΑΕΚ τόσο για τον Εκι Πόνσε όσο και για τον Λούκας Μπογέ; Τυχαίο; Μάλλον λέμε εμείς.

Πρώτον, οι δύο υποθέσεις δεν είναι ίδιες. Μπορεί το buy-out να είναι ακριβώς το ίδιο (6 εκατ. ευρώ), ωστόσο η πρώτη και ουσιαστική διαφορά όπως κατ’ επανάληψη έχουμε τονίσει στο sportdog είναι πως ο Μπογέ έχει υπογράψει από πέρυσι, όταν και συμφωνήθηκε ο δανεισμός του από την Τορίνο, συμβόλαιο συνεργασίας με την ΑΕΚ (όπως είχε κάνει ο Λιβάγια), ενώ ο Πόνσε, όχι.

Δεν είναι όμως το μόνο. Ακόμη και αν… αύριο το πρωί, ο Πόνσε ενημέρωνε την ΑΕΚ πως επιθυμεί να παραμείνει και πως όλα κυλούσαν φυσιολογικά στις μεταξύ των δύο πλευρών διαπραγματεύσεις, αυτό, αυτομάτως, θα σήμαινε την… μη παραμονή του Μπογέ! Εκτός αν υπάρχει κανείς που πιστεύει πως η Ενωση θα δώσει το καλοκαίρι 12 εκατ. ευρώ για την αγορά των δύο ποδοσφαιριστών.

Εχουμε καταγράψει σε αρκετές περιπτώσεις πως η ζυγαριά, τη δεδομένη στιγμή, γέρνει σαφέστατα στον Πόνσε. Οσο και αν ο Χιμένεθ θα προσπαθήσει να «αναστήσει» τον Μπογέ στο υπόλοιπο της σεζόν, η αλήθεια είναι πως μοιάζει δύσκολο ο Αργεντινός εξτρέμ να αναστρέψει τόσο την εικόνα του ώστε να πείσει τους υπεύθυνους της ΑΕΚ να κάνουν κίνηση αγοράς του. Αν τώρα, η Τορίνο είναι διατεθειμένη – βάσει των όσων κυκλοφόρησαν – να συζητήσει νέο δανεισμό του, αυτό προφανώς αλλάζει τα δεδομένα, αλλά και πάλι, ο Μπογέ έχει ένα από τα μεγαλύτερα συμβόλαια στην Ενωση (κοντά στα 1,3 εκατ. ευρώ μεικτά) και σίγουρα ούτε καν τη συγκεκριμένη επένδυση δεν έχει δικαιολογήσει μέχρι στιγμής.

Τώρα, για τον Πόνσε, είναι δεδομένο πως η πρόσβαση που έχει ο Χιμένεθ στον πρώην συμπαίκτη του, πρώην συνεργάτη του και νυν τεχνικό διευθυντή της Ρόμα, Μόντσι, είναι εξαιρετική. Μέσω αυτής άλλωστε είχε ξεκινήσει το όλο…νταραβέρι της ΑΕΚ για τον Αργεντινό επιθετικό. Αυτό όμως, από μόνο του, δεν αρκεί. Κατ’ επανάληψη έχουμε τονίσει πως για την Ενωση, οι δρόμοι για να κρατήσει τον Πόνσε είναι δύο: πρώτος, να κάνει χρήση της option και να προσπαθήσει στη συνέχεια να τον πείσει για να παραμείνει (αυτό κατά πολλούς παραμένει το μεγαλύτερο εμπόδιο αφού ο Αργεντινός δεν έχει κρύψει πως θέλει επιστροφή στο κορυφαίο επίπεδο) και ο δεύτερος, να ακολουθήσει αντίστροφη πορεία.

Να πείσει δηλαδή τον Πόνσε και με αυτόν σύμμαχο να πάει στον Μόντσι προσπαθώντας να διαπραγματευτεί καλύτερους όρους για την αγορά του. Σε καμία περίπτωση, ούτε το ένα, ούτε το άλλο είναι εύκολο. Συνεπώς, και για τους δύο Αργεντινούς, ανεξαρτήτως τι κυκλοφορεί και τι γράφεται, (πολύ) μικρό καλάθι. Αν προκύψει άλλωστε κάτι θεαματικά διαφορετικό, να είστε σίγουροι πως στην ΑΕΚ δεν θα το κρύψουν…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Τι βάζεις αυτόν μπακ; - Έχει πρόβλημα ο Ποντένσε - Είναι παιδική χαρά - Ανησυχώ με ΑΕΚ γιατί..."

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags