Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Κάλεσε τους φθλάθλους να δώσουν το παρών στα ματς του Τριφυλλιού ο Τάσος Χατζηγιοβάνης
| 2019-02-15 21:30:00

Το... παράπονο και το μήνυμα Χατζηγιοβάνη προς τον κόσμο του Παναθηναϊκού

Sportdog Team
Το... παράπονο και το μήνυμα Χατζηγιοβάνη προς τον κόσμο του Παναθηναϊκού

Τί ζήτησε ο άσος του Τριφυλλιού από τους φιλάθλους;

Παναθηναϊκός: Ο Τάσος Χατζηγιοβάνης μίλησε στο match programme της αναμέτρησης του Τριφυλλιού με τον Αστέρα Τρίπολης και ρωτήθηκε -μεταξύ άλλων-  για τη χαμηλή προσέλευση των φιλάθλων στο ΟΑΚΑ.

Ο Έλληνας άσος εξέφρασε το παράπονό του για το γεγονός ότι οι φίλαθλοι της ομάδας δεν δίνουν το παρών στο ΟΑΚΑ με την ίδια συχνότητα όπως στον πρώτο γύρο και τόνισε ότι οι Πράσινοι θέλουν τον κόσμο δίπλα τους στα δύσκολα.

Αναλυτικά, τα όσα είπε ο Τάσος Χατζηγιοβάνης:

Θυμάσαι το ντεμπούτο σου στον Παναθηναϊκό; Ήσουν 19,5 χρονών στις 3/11/16 και έπαιξες κόντρα στη Σταντάρ Λιέγης;

«Δεν το γνώριζα ότι θα έπαιζα. Κατά τη διάρκεια του αγώνα σκεφτόμουν ότι ίσως να έπαιρνα χρόνο συμμετοχής γιατί είχαμε ζητήματα στην επίθεση. Μπορώ να πω ότι ήταν η καλύτερη εμπειρία μου έως τώρα. Ήταν ντεμπούτο, ήταν αγώνας Europa League, είχε αρκετό κόσμο στο γήπεδο μας. Ανυπομονούσα να μπω να παίξω. Δεν θα ξεχάσω ποτέ το χειροκρότημα του κόσμου όταν μπήκα. Ήμουν ο πρώτος νεαρός ποδοσφαιριστής που έβγαζε η ακαδημία μετά από κάποια χρόνια και ο κόσμος του Παναθηναϊκού με επιβράβευσε με το χειροκρότημά του».

Έχεις πλέον 60 συμμετοχές στον Παναθηναϊκό. Μόλις τρεις έχουν περισσότερες από εσένα. Τι λες γι’ αυτό;«Αλήθεια; Δεν το γνώριζα! Δεν τις λες και λίγες! Δεν περίμενα να έχω φτάσει τόσες συμμετοχές στον Παναθηναϊκό. Είναι ξεχωριστό να έχεις 60 συμμετοχές και είναι κάτι πραγματικά πολύ όμορφο. Σίγουρα φέτος το ευχαριστιέμαι πιο πολύ γιατί παίζω βασικός, μου ταιριάζει περισσότερο το στυλ παιχνιδιού της ομάδας.

Επίσης σε πολλά παιχνίδια όλοι περιμένουν από εμάς, εμένα, τον Μπουζούκη και άλλα παιδιά να κάνουμε πράγματα στο γήπεδο που θα βοηθήσουν την ομάδα. Εγώ προσπαθώ να είμαι 100% συγκεντρωμένος και να κάνω τη δουλειά μου στο γήπεδο».

Φαίνεται ότι σου αρέσουν οι ευθύνες, σε ικανοποιεί να περιμένουν πολλά από εσένα;

«Είναι κάτι που πραγματικά μου αρέσει να συμβαίνει. Δεν έχω καθόλου άγχος με αυτό. Δεν με φοβίζει καθόλου να περιμένει ο κόσμος από εμένα να έχω υψηλά στάνταρ απόδοσης. Και εγώ έχω πολλές απαιτήσεις από τον εαυτό μου γιατί προσπαθώ διαρκώς να βελτιώνομαι».

Προέρχεσαι από την ακαδημία του Παναθηναϊκού. Τι το ιδιαίτερο δίνει ένας παίκτης ακαδημίας στην πρώτη ομάδα;

«Σίγουρα πονάνε την ομάδα περισσότερο, γιατί όταν είσαι από μικρό παιδί στο σύλλογο, όπως είμαι εγώ από τα 17 μου, και ακούς ανθρώπους εντός της ομάδας να σου μιλούν για την ιστορία και τις επιτυχίες της, «δένεσαι» και αγαπάς τον Παναθηναϊκό πιο πολύ. Ανεβαίνεις με άλλη ενέργεια στην πρώτη ομάδα, θέλει να δουλέψεις για να φτάσεις στο επίπεδο των μεγαλύτερων. Ασφαλώς πρέπει να έχεις το ταλέντο και να ακούς τις συμβουλές των προπονητών».

Μπορεί η ακαδημία να τροφοδοτεί σε ετήσια βάση την πρώτη ομάδα;

«Είναι εφικτό να συμβεί. Έχω δει παιδιά που είναι τώρα στην ακαδημία και πιστεύω ότι με δουλειά και εάν το βάλουν στόχο, κάνουν θυσίες και είναι συγκεντρωμένοι, θα μπορέσουν να σταθούν στην πρώτη ομάδα του Παναθηναϊκού. Φυσικά δεν θα ήθελα να αναφέρω ονόματα».

Μπροστά σας έχετε τον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης. Υπάρχει πίεση για τη νίκη έπειτα από τα ανεπιτυχή αποτελέσματα των τελευταίων αγωνιστικών;

«Πρέπει να πάρουμε τους τρεις βαθμούς γιατί τους έχουμε ανάγκη για να φτάσουμε κοντά στην πεντάδα. Έρχονται και δύσκολοι αγώνες, τα ντέρμπι, οπότε χρειαζόμαστε να πάρουμε όσο περισσότερους βαθμούς γίνεται για να πάρουμε ώθηση ενόψει αυτών των αγώνων».

Ο προπονητής σας είχε αναφέρει την απουσία του κόσμου από τις εξέδρες. Το συζητάτε μεταξύ σας;«Προσωπικά μιλώντας, αλλά νομίζω και όλη η ομάδα παρόμοια σκέφτεται, με απασχολεί. Είχαμε 15-20.000 κόσμο στον πρώτο γύρο και τώρα έρχονται 5.000. Στα δύσκολα θέλουμε δίπλα μας τον κόσμο. Έχουμε πολλούς φιλάθλους, είμαστε μεγάλη ομάδα και θεωρώ ότι πρέπει να έχουμε σε κάθε εντός έδρας παιχνίδι πολύ κόσμο, να μας υποστηρίζει και εμείς να το ανταποδίδουμε μέσα από την προσπάθειά μας».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags