Facebook Pixel Πέδρο Μαρτίνς - Ολυμπιακός: Έτσι το γύρισε με την ΑΕΚ - Τι θα κάνει με Ντιναμό
| 2019-02-17 22:11:00

Τους τρόλαρε ο Μαρτίνς - Ήταν... πλημμύρα - Δεν το "σκότωσε" - Πήρε πίσω τα "κανονάκια"

του Παναγιώτη Νικολάου
Τους τρόλαρε ο Μαρτίνς - Ήταν... πλημμύρα - Δεν το "σκότωσε" - Πήρε πίσω τα "κανονάκια"

Έκλεισε στόματα ο Πορτογάλος. Παίζει το "κεφάλι" του στο Κίεβο;

Πέδρο Μαρτίνς - Ολυμπιακός: Τρόλαρε τους πάντες. Ολους τους ρεπόρτερ οι οποίοι ακόμη και σήμερα, παραμονές της σέντρας, εκτιμούσαν σαρωτικές αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση με το ματς της Πέμπτης με την Ντιναμό Κιέβου. Δεν έκανε καμία. Παρέταξε ακριβώς τους ίδιους. Όχι για να τη... σπάσει, αλλά γιατί πίστευε στην εικόνα της ομάδας του. Αυτό ακριβώς που έκανε στο ξεκίνημα του παιχνιδιού με τα "μινγκ" ο Ολυμπιακός, αυτό ακριβώς προσδοκούσε ο Πέδρο Μαρτίνς και στο αποψινό ντέρμπι.

Αυτό ήθελε. Πίεση ψηλά, πίεση για κάθε μπάλα, δυναμικό ξεκίνημα. Μήνυμα παράλληλα και προς τους... έξω πως δεν υφίσταται θέμα φυσικών δυνάμεων, όπως έγινε λόγος την Πέμπτη. Τυχαία ούτε το έκανε, ούτε και ήθελε να το κάνει ο Πορτογάλος. Το θέμα όμως είναι πως για ακόμη μια φορά η ομάδα του δέχτηκε γκολ στην πρώτη φάση του ματς και μετά... πλημμύρα.

Οι "ερυθρόλευκοι" ήταν απερίγραπτα κακοί στο πρώτο ημίχρονο, χωρίς τίποτα απολύτως να τους βγαίνει. Ο Πορτογάλος στον πάγκο του, δεδομένα, δεν αναγνώριζε την ομάδα του και σίγουρα, οι αποδοκιμασίες που την κατευόδωσαν στην ανάπαυλα ήταν το λιγότερο κακό που μπορούσε να τους βρει, αφού η ΑΕΚ θα μπορούσε να είχε "σκοτώσει" το ντέρμπι. Δεν το πίστεψε όμως.



Ο Μαρτίνς στο ημίχρονο έκανε τις κινήσεις του. Διπλή αλλαγή, αλλά πρακτικά αλλαγή προσώπου, σκηνικού. Ηρέμησε τους παίκτες του και παράλληλα τους "πόρωσε". Φάνηκε από το μανιασμένο ξεκίνημα των "ερυθρόλευκων", προφανώς δεν έγινε από μόνο του. Παράλληλα, φρόντισε και τακτικά να αλλάξει πράγματα, δίνοντας εντολή στους δύο ακραίους του επιθετικούς να παίζουν πιο κοντά στον Χασάν, στους μπακ του να κατεβαίνουν (έτσι άλλωστε προέκυψε το γκολ της ισοφάρισης) και επίσης στους μέσους του Ολυμπιακού να ανεβάσουν μέτρα πίεσης στο γήπεδο (έτσι ήρθε το γκολ του προβαδίσματος).

Το επιβλητικό, τελικό 4-1, ενδεικτικό και της δικής του αντίδρασης και της δικής του παρεμβατικότητας στο γήπεδο. Κερδισμένος προφανώς ο Μαρτίνς. Κακά τα ψέματα, δεν θα είχε πολλά να ισχυριστεί αν έμενε η εικόνα του πρώτου μέρους. Και με όσα είχαν προηγηθεί, τίποτα δεν θα ήταν εγγυημένο ούτε για τον ίδιο. Κατάφερε όμως να ανταποκριθεί και στην πίεση και έτσι, ν’ ανακτήσει τα "κανονάκια" που είχε χάσει από τα αποτελέσματα (και εν πολλοίς και την εικόνα) του Ολυμπιακού στα δύο προηγούμενα παιχνίδια των "ερυθρόλευκων".

Ηρεμήσε τελείως; Οχι ακόμη. Αλλά σίγουρα, πλέον, δεν πάει στο Κίεβο να παίξει "τελικό" πρόκρισης, αλλά πιθανώς και δικής του παραμονής στον πάγκο. Ο Μαρτίνς, πλέον, επανήλθε στα προ Τούμπας "μέτρα" και δεδομένα του…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ποια 4άρα τώρα; Αυτή είναι η στιγμή της χρονιάς - Τρελάθηκε ο Μάνταλος (ΦΩΤΟ)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags