Facebook Pixel ΑΕΚ - Μανόλο Χιμένεθ: Απόφαση ’φωτιά" της UEFA για ΑΕΚ και Superleague
| 2019-02-20 20:27:00

Απόφαση-τσουνάμι σε ΑΕΚ και Superleague - Έτσι χάνει Πόνσε-Χιμένεθ, Ευρώπη και ο… 7ος!

του Γιώργου Θεοδωράκη
Απόφαση-τσουνάμι σε ΑΕΚ και Superleague - Έτσι χάνει Πόνσε-Χιμένεθ, Ευρώπη και ο… 7ος!

"Ρουκέτα" που αλλάζει τα πάντα. Όλοι σε αναμμένα κάρβουνα!

ΑΕΚ - Μανόλο Χιμένεθ: Το καταγράψαμε έγκαιρα στο sportdog, αμέσως μετά το ντέρμπι της περασμένης Κυριακής. Τα πάντα αναφορικά με το μέλλον της θα εξαρτηθούν από την αυριανή εκδίκαση στην πειθαρχική επιτροπή της ΟΥΕΦΑ για τα επεισόδια στο ματς με τον Αγιαξ.

Καθοριστική, κομβική δικάσιμος. Δεν είναι υπερβολικό, και το επισημάναμε από το ξεκίνημα της εβδομάδας, πως τα πάντα στην Ενωση είναι… stand by περιμένοντας την ποινή. Και εύλογα. Αν προκύψει «καμπάνα», ποινή δηλαδή ευρωπαϊκού αποκλεισμού, τότε μοιραία αλλάζουν τα πάντα αναφορικά με την επόμενη σεζόν (τουλάχιστον, αν μιλάμε για μονοετή αποκλεισμό).

Εννοείται,  όπως είχαμε πει, πως ξεχνάμε μπάτζετς, μεταγραφές «αεροδρομίου», μεγάλα συμβόλαια. Εννοείται πως ξεχνάμε οριστικά – για παράδειγμα – τον Πόνσε, αφού μοιραία τα οικονομικά της ΑΕΚ αναπροσαρμόζονται (προς τα κάτω), ενώ και φυσικά δεν υπάρχει κανένα δέλεαρ για να γίνει κουβέντα με τον Αργεντινό. Τι να του προσφέρει δηλαδή; Τη συμμετοχή στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Επισημάναμε και το πρωί πως όλα τα ονόματα που κυκλοφορούν τελευταία πως ενδιαφέρουν την Ενωση προφανώς εντάσσονται σε ενδεχόμενο σχεδιασμό με την ΑΕΚ τιμωρημένη και εκτός Ευρώπης. Δεν θα είναι καθόλου, μα καθόλου εύκολο για τους «κιτρινόμαυρους» όντας εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων να προσελκύσουν ποδοσφαιριστές από το εξωτερικό, οπότε μοιραία – και οικονομικά και αγωνιστικά – θα πρέπει να στραφούν σε λύσεις εντός συνόρων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέο σενάριο-βόμβα για την ΑΕΚ! "Τελειώνει" ξένος άσος στην άμυνα, από Ελλάδα ο αντικαταστάτης

Το νέο, όπως προέκυψε σήμερα, είναι πως σε αυτόν τον σχεδιασμό ίσως να μην βρίσκεται στην επόμενη μέρα και ο Μανόλο Χιμένεθ. Υπενθυμίζουμε πως πέρυσι, ο Ισπανός ναι μεν αποχώρησε από την ΑΕΚ λόγω του σοβαρού οικογενειακού προβλήματος που αντιμετώπισε, αλλά υπήρχε και τότε η φημολογία πως έτσι κι αλλιώς δεν μπόρεσε, στις αρχικές συζητήσεις που έκανε με τη διοίκηση της Ενωσης, να εξασφαλίσει τα απαραίτητα στο μεταγραφικό κομμάτι.

Τώρα λοιπόν, έχοντας αναλάβει μια ομάδα που δεν είναι – πλέον – η δική του  και προφανώς θέλοντας να βάλει τις δικές του πινελιές στην εφεξής διαμόρφωση της, μοιάζει δύσκολο να δεχτεί να παραμείνει γνωρίζοντας πως ουσιαστικά τα χέρια του στο μεταγραφικό επίπεδο, θα είναι δεμένα, ή έστω με… περιορισμένη άνεση κινήσεων, μόνο ουσιαστικά εστιασμένη σε ποδοσφαιριστές από Superleague και… δεύτερης κατηγορίας (φτηνές λύσεις…) από το εξωτερικό.

Ευρώπη και ο… 7ος!

Κάτι ακόμη, πιο… ελληνικό. Σε περίπτωση που τιμωρηθεί η ΑΕΚ αυτομάτως αλλάζει και το τοπίο της Superleague, αφού δεδομένα, η 6η θέση οδηγεί στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις την επόμενη σεζόν.

Αν μάλιστα σε αυτήν την πρώτη εξάδα τερματίσει  και ο επίσης τιμωρημένος Παναθηναϊκός, ο οποίος έτσι θα σβήσει τη δική του ποινή αποκλεισμού, τότε το εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ θα το πάρει και η ομάδα που θα τερματίσει στην 7η θέση της κατάταξης. 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  "Περίεργα" πράγματα με top άσο της ΑΕΚ - Απίστευτο τι έκανε με Ολυμπιακό - Έχουν "τρελαθεί" όλοι
 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags