Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Άρης: Ο Μόρις θυμάται τα ντέρμπι της Τούμπας
| 2019-02-22 15:17:00

Ατάκες που θα συζητηθούν από πρώην Αρειανό για ΠΑΟΚ; «Δυσάρεστη ανάμνηση από Τούμπα»

Sportdog Team
Ατάκες που θα συζητηθούν από πρώην Αρειανό για ΠΑΟΚ; «Δυσάρεστη ανάμνηση από Τούμπα»

Τί θυμάται από τα ντέρμπι της Θεσσαλονίκης;

Η ατμόσφαιρα είναι το κυρίαρχο στοιχείο που θυμάται ο Νασίφ Μόρις από τα ντέρμπι ΠΑΟΚ-Άρης.

Aναλυτικά όσα δήλωσε στη Live Sport για τις ιδιαιτερότητες ενός τέτοιου αγώνα, την πορεία του Άρη και την προπονητική:

Τι σημαίνει ένα ντέρμπι Άρη-ΠΑΟΚ; Άλλωστε κι εσύ έχεις ζήσει αρκετά από αυτά…

«Καταρχάς όταν ήρθα στην Ελλάδα, το πρώτο επίσημο παιχνίδι μου με τη φανέλα του Άρη ήταν ένα ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Αν θυμάμαι καλά είχαμε έρθει ισόπαλοι 1-1. Εντάξει, σίγουρα είναι μεγάλο παιχνίδι, το ντέρμπι της πόλης. Δυο μεγάλες ομάδες από την ίδια περιοχή. Φανταστική ατμόσφαιρα και νιώθεις τη σημασία του αγώνα μέρες πριν έρθει η μέρα να διεξαχθεί. Πραγματικά, για μένα ήταν μία απίστευτη εμπειρία».

Έχεις παίξει σε τέτοια ματς. Ποιο θυμάσαι περισσότερο;

«Τα θυμάμαι όλα, όμως εκείνο που πάντα έχω στο μυαλό μου είναι ο τελικός του Κυπέλλου, που χάσαμε στην Τούμπα. Όμορφη και παράλληλα δυσάρεστη ανάμνηση. Ευχάριστη γιατί φτάσαμε στον τελικό, πικρή όμως διότι στο τέλος χάσαμε με μένα να έχω μεγάλη ευκαιρία στο τέλος να ισοφαρίσω και να στείλω το ματς στην παράταση. Κρίμα γιατί η μπάλα αντί να πάει μέσα, πήγε στο δοκάρι».

Σου λείπει η ατμόσφαιρα τέτοιων αγώνων;

«Αν μου λείπει λέει… Για τέτοια παιχνίδια ζούμε εμείς οι ποδοσφαιριστές. Με ένταση, πίεση, τέτοια ατμόσφαιρα, τους οπαδούς να ανυπομονούν. Είναι πραγματικά ευτυχία. Να ξέρετε ότι δεν ισχύει το ίδιο για τα ντέρμπι σε όλο τον κόσμο».

Παρακολουθείς τον Άρη;

«Για να είμαι ειλικρινής δεν γνωρίζω τους παίκτες της ομάδας, παρά μόνο σαν ονόματα. Παρακολουθώ στο διαδίκτυο μερικές φορές και μαθαίνω τι γίνεται».

Γενικά το ελληνικό πρωτάθλημα;

«Πάλι με τη βοήθεια του ίντερνετ. Ξέρω τι γίνεται, ενημερώνομαι».

Θα ήθελες να στείλεις ένα μήνυμα στον κόσμο για το ντέρμπι;

«Τι να πω για τον κόσμο… Βλέπω βίντεο στο youtube και στο Instagram. Η ατμόσφαιρα που δημιουργούν είναι ίσως καλύτερη από όταν ήμουν εγώ στη Θεσσαλονίκη. Τους εύχομαι τα καλύτερα και να νικήσει ο Άρης το ντέρμπι».

Μιλάς με κανέναν από τους πρώην συμπαίκτες του στον Άρη;

«Με τους περισσότερους έχουμε χαθεί, αλλά από καμιά φορά μιλάμε με τον Επαλέ, τον Ντέμπα Νιρέν. Από Έλληνες έχω διατηρήσει επαφή με τον τερματοφύλακά μας, τον Αλέξη (σ.σ. Δέλλιος) κυρίως μέσω social media».

Σχεδιάζεις να έρθεις στην Ελλάδα;

«Να μεγαλώσουν λίγο ακόμη τα παιδιά και θα έρθω. Άλλωστε πρέπει να ταξιδέψω στην Ευρώπη για το πτυχίο του προπονητή. Είμαι υποχρεωμένος να το κάνω για να αναγνωριστεί και από την UEFA. Θα δω μήπως βολέψει να παρακολουθήσω τις προπονήσεις του Άρη».

Με τι ασχολείσαι τώρα;

«Είμαι προπονητής σε μια ομάδα εδώ στη Νότια Αφρική, στην 5η κατηγορία (Ikapa Sporting FC). Ήθελα να ξεκινήσω από χαμηλά για να δω τι μπορώ να κάνω. Αν μπορώ να το κάνω, αν μπορώ να γίνω προπονητής. Μέχρι στιγμής τα πάω καλά και ίσως του χρόνου να αναλάβω ομάδα μεγαλύτερης κατηγορίας. Είμαι στη διαδικασία του να πάρω το να πάρω το πτυχίο επιπέδου B της CAF (σ.σ. ποδοσφαιρική ομοσπονδία Αφρικής).

Έχεις κανέναν καλό παίκτη;

«(Γέλια)… Υπάρχει ένας, είναι 20 ετών, με πολύ καλό αριστερό πόδι και πολύ δυνατός. Έχουμε μιλήσει και του είπα πως αν του δοθεί η ευκαιρία καλό θα ήταν να κοιτάξει προς Ελλάδα. Είναι ένα πολύ καλό πρώτο βήμα για να πάει στην Ευρώπη. Άλλωστε κι εγώ έτσι ξεκίνησα».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags