Facebook Pixel Sportdog.gr | Από πότε είχε να πάρει η Άρσεναλ πρόκριση με ανατροπή; (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2019-02-23 02:31:00

Από πότε είχε να πάρει η Άρσεναλ πρόκριση με ανατροπή; (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Από πότε είχε να πάρει η Άρσεναλ πρόκριση με ανατροπή; (ΒΙΝΤΕΟ)

Είχε πολλά χρόνια να συμβεί αυτό.

Είναι και παραμένει κάτι σπάνιο για την Άρσεναλ αυτό που πέτυχε το βράδυ της Πέμπτης με την πρόκριση εις βάρος της ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ. Οι «κανονιέρηδες» δεν συνηθίζουν να κάνουν come-back έπειτα από κακό αποτέλεσμα σε πρώτο ματς σε νοκ-άουτ φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης και πριν από τη φετινή, το είχαν κάνει τελευταία φορά πριν από εννέα χρόνια!

Η ομάδα του Ουνάι Έμερι μετά την κάκιστη εμφάνιση στο πρώτο, εκτός έδρας παιχνίδι με τη ΜΠΑΤΕ και την ήττα με σκορ 1-0, έπρεπε να κάνει την ανατροπή στον επαναληπτικό και να συνεχίσει στον θεσμό που φαίνεται να υπολογίζει για τα οφέλη που μπορεί να προσφέρει από την επόμενη σεζόν για την πιθανή συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι «κανονιέρηδες», το βράδυ της 21ης Φεβρουαρίου του 2019 και με τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο να επιστρέφει και να σκοράρει έπειτα από 226 δευτερόλεπτα συμμετοχής, από τη στιγμή που πέρασε στο ματς με αλλαγή επιστρέφοντας από τραυματισμό, έφτασαν στο τελικό 3-0 και πέρασαν στους «16» της διοργάνωσης.

Για να βρει κανείς κατάσταση που η Άρσεναλ σε νοκ-άουτ φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης κατάφερε να τα φέρει όλα τούμπα και να πάρει το «εισιτήριο» έχοντας ηττηθεί στο πρώτο παιχνίδι, πρέπει να γυρίσει πίσω στο 2010 και το Τσάμπιονς Λιγκ εκείνης της χρονιάς.

Έπειτα από πρόκριση στην κορυφή του ομίλου στον οποίο συμμετείχαν επίσης οι Ολυμπιακός, Σταντάρ Λιέγης και Άλκμααρ, οι Λονδρέζοι κλήθηκαν ν' αντιμετωπίσουν την Πόρτο στη φάση των «16».

Οι «δράκοι» είχαν πάρει εντός έδρας νίκη με σκορ 2-1 από το πρώτο παιχνίδι βάζοντας τρομερά δύσκολη αποστολή στο αγγλικό κλαμπ, όμως, η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ τότε, είχε τον τρόπο να ισοπεδώσει τους Πορτογάλους στον επαναληπτικό, επικρατώντας με το ευρύ 5-0 (χατ-τρικ ο Μπέντνερ και μαγικό γκολ από τον Νασρί στο ματς) για να συνεχίσουν στην επόμενη φάση. Στα προημιτελικά, απέναντι στην Άρσεναλ βρέθηκε η Μπαρτσελόνα οι «μπλαουγκράνα» ήταν εκείνοι που συνέχισαν στον θεσμό...

ΠΗΓΗ: england365.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags