Facebook Pixel ΑΕΚ: "Πανηγυρίζουν" για την τιμωρία της ΟΥΕΦΑ, δεν διαφοροποιείται ο αγωνιστικός σχεδιασμός
| 2019-02-22 19:15:00

Τώρα μιλάει ο Τίγρης - Ανατροπές μετά την ποινή - Τι γίνεται με τον "κλεισμένο", ποιοι τρώνε "άκυρο"

του Γιώργου Θεοδωράκη
Τώρα μιλάει ο Τίγρης - Ανατροπές μετά την ποινή - Τι γίνεται με τον "κλεισμένο", ποιοι τρώνε "άκυρο"

Τα πάνω-κάτω στην ΑΕΚ, αλλάζει το σχέδιο και... τσίτα τα γκάζια.

Δικαιολογημένη απολύτως η ανακούφιση. Η λύτρωση. Η ΑΕΚ απέφυγε τα χειρότερα στην ΟΥΕΦΑ και παρότι ο ανασταλτικός χαρακτήρας της ποινής αποκλεισμού για έναν χρόνο υποχρεώνει σε απόλυτη εγρήγορση, εν τούτοις δεν παύει να είναι μια ποινή, η οποία έγινε δεκτή με… πανηγύρια στο στρατόπεδο του «δικεφάλου».

Πρακτικά, με αυτήν, δεν διαφοροποιείται σε τίποτα ο σχεδιασμός της επόμενης σεζόν. Δεν περιορίζεται δραστικά το μπάτζετ, δεν «κόβονται» συμβόλαια, δεν συνιστά ματαιοπονία η όποια προσπάθεια – για παράδειγμα – παραμονής του Πόνσε και σίγουρα αποφεύγεται η τάση φυγής, που ενδεχομένως – σε περίπτωση αποκλεισμού – να είχαν κάποιοι ποδοσφαιριστές της Ενωσης.

Παράλληλα όμως, μπαίνει στον πάγο και το λεγόμενο plan b του αγωνιστικού σχεδιασμού της επόμενης σεζόν, με «ψώνια» από το ελληνικό πρωτάθλημα. Προφανώς και από αυτήν την… κατάψυξη εξαιρείται ο Ντέλετιτς, για τον οποίο υπάρχουν πανταχόθεν εξαιρετικές συστάσεις και άποψη και θεωρείται δεδομένο πως, ό,τι και να γίνονταν σήμερα στη Νιόν, θα βρίσκονταν (και θα βρίσκεται) στην ΑΕΚ από το καλοκαίρι και ύστερα, ωστόσο από εκεί και πέρα, ο ρεαλισμός μάλλον επιβάλλει αναπροσαρμογές.

Εκτός αν στην ΑΕΚ θεωρούν πως περιπτώσεις τύπου Μπουσούλατζιτς, Σάκιτς, Μανιά (για τον οποίο πάντως υπήρχε από νωρίς διάψευση εκ μέρους των Κυπελλούχων Ελλάδας) μπορούν να ανεβάσουν επίπεδο την ομάδα, καλύπτοντας την ποιοτική διαφορά που υπάρχει με ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό, αλλά και να ενθουσιάσουν και τον κόσμο.

 Καλοί παίκτες, αναντίρρητα, για τα δεδομένα όμως μιας ομάδας Ατρομήτου, όχι για μια ομάδα όπως η ΑΕΚ, που σίγουρα πλέον με… κανονικές συνθήκες (λόγω ΟΥΕΦΑ) διεκδικεί πάντα τίτλους και όχι υπερβάσεις ή καλά πλασαρίσματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα αλλάζει όλα ο Μανόλο - Η πρώτη μεγάλη... μεταγραφή του - Βασικός ο "τελειωμένος" του Ουζουνίδη!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags