Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Άρης 1-1 (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2019-02-24 21:24:00

Του χάλασε τη γιορτή - Όρθιος στην Τούμπα ο Άρης - "Έμφραγμα" για ΠΑΟΚ στο 85’ (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Του χάλασε τη γιορτή - Όρθιος στην Τούμπα ο Άρης - "Έμφραγμα" για ΠΑΟΚ στο 85’ (ΒΙΝΤΕΟ)

Πήραν την ισοπαλία (1-1) με γκολ του Βέλεθ στο φινάλε οι Κίτρινοι.

ΠΑΟΚ - Άρης: Ισόπαλο με 1-1 έληξε το μεγάλο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, με τον ΠΑΟΚ να προηγείται στο 39' με τον Βιεϊρίνια και τον Άρη να "κλέβει" τον βαθμό χάρη σε γκολ του Βέλεθ, από οριακή θέση οφσάιντ, στο 85'!

Ο Δικέφαλος διατήρησε το φετινό του αήττητο και βρίσκεται 10 βαθμούς πάνω από τον δεύτερο Ολυμπιακό, παραμένοντας το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Όσο για τον Άρη, πήρε έναν υπερπολύτιμο βαθμό στη μάχη της Ευρώπης, καθώς έφτασε τους 34 πόντους και παραμένει πέμπτος, τρεις βαθμούς πάνω από τον Παναθηναϊκό.

Η επόμενη αγωνιστική αναμένεται να είναι… φωτιά, με τον ΠΑΟΚ να δοκιμάζεται στην έδρα του Παναθηναϊκού και τον Άρη να υποδέχεται την ΑΕΚ.

Το ματς

Το παιχνίδι ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι με πολλές δυνατές μονομαχίες και μαρκαρίσματα από τα πρώτα λεπτά. Ο ρυθμός, πάντως, ήταν χαμηλός χωρίς πολλές φάσεις, αφού ο μεν Άρης ήταν εξαιρετικά στημένος στο δικό του μισό και ο ΠΑΟΚ δεν είχε τη φαντασία να διασπάσει την σφιχτή άμυνα των Κιτρίνων. Μάλιστα όσο περνούσαν τα λεπτά ο Άρης άρχισε να… ξεθαρρεύει και να παίρνει μέτρα στο αντίπαλο μισό. Η πρώτη καλή ευκαιρία ήρθε στο 12’ με δυνατό σουτ του Ματίγια, που πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Πασχαλάκη. Στο 17’ ο Άρης έφτασε πολύ κοντά στο γκολ, με κοντινή κεφαλιά του Γκαρσία από εκτέλεση κόρνερ.

Ο ΠΑΟΚ έμοιαζε… κομμένος στη μέση, καθώς δεν έβρισκε τρόπο να μεταφέρει την μπάλα από το κέντρο, με τους παίκτες του να κάνουν πολλές λάθος πάσες. Οι μέσοι του Άρη έκλεβαν συχνά την μπάλα και έφταναν εύκολα έξω από την περιοχή του Δικεφάλου, τα χαλούσαν όμως στην τελική πάσα. Ο ΠΑΟΚ ανέβασε την απόδοσή του από το 35’ και μετά. Δημιούργησε την πρώτη του καλή του ευκαιρία στο 38’, με τον Μπίσεσβαρ να μην προλαβαίνει να εκτέλεσει σωστά από πλεονεκτική θέση.

Ωστόσο, στο 39’ ο Βιεϊρίνια έδειξε την κλάση του δίνοντας το προβάδισμα στον ΠΑΟΚ. Έπειτα από σέντρα του Μπίσεσβαρ, που απομακρύνθηκε από την άμυνα, ο Ελ Καντουρί «έστρωσε» στον Πορτογάλο και αυτός έπιασε ένα τρομερό δεξί σουτ στην κίνηση και πέτυχε ένα εντυπωσιακό γκολ για το 1-0.



Το προβάδισμα που πήρε ο ΠΑΟΚ του έδωσε την πολυτέλεια να φέρει το ματς στα μέτρα του στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Δικέφαλος δεν πήρε ρίσκα και έδωσε χώρο στον Άρη, επιχειρώντας να χτυπήσει στην αντεπίθεση. Οι Κίτρινοι προσπάθησαν να βγουν στην επίθεση, ωστόσο δεν είχαν τον τρόπο να απειλήσουν και ο Δικέφαλος ήλεγχε το ματς χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία.

Το… πρόβλημα για τον ΠΑΟΚ ήταν πως δεν φρόντισε να «κλειδώσει» τη νίκη, καθώς δεν απείλησε ιδιαίτερα, με εξαίρεση μια επικίνδυνη σέντρα του Πέλκα που απομάκρυνε ο Ρόουζ στο 75’ κι ένα σουτ του, ξανά από τον Πέλκα, που έφυγε άουτ στο 82’.

Ο Άρης έψαχνε μια φάση και τη βρήκε. Στο 85’ ο Ματίγια εκτέλεσε με εξαιρετικό τρόπο φάουλ από τα αριστερά. Ο Βέλεθ πετάχτηκε στην καρδιά της άμυνας, ξεκινώντας πάντως από οριακή θέση οφσάιντ, και με κεφαλιά «πάγωσε» την Τούμπα κάνοντας το 1-1.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Μπορεί ο Βέλεθ να πέτυχε το γκολ που λύτρωσε τον Άρη, ωστόσο ο Ισπανός αμυντικός πήρε καταπληκτική ασίστ από τον Ματίγια, ο οποίος ειδικεύεται σε τέτοια χτυπήματα φάουλ. Ο μέσος των Κιτρίνων εκτέλεσε αριστοτεχνικά και έκανε τη διαφορά με τα στημένα του για ακόμα ένα παιχνίδι.

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Με 4-2-3-1 παρέταξε τον ΠΑΟΚ ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Πασχαλάκης, με τους Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο και Βιεϊρίνια να συνθέτουν την τετράδα της άμυνας, από δεξιά προς αριστερά. Στον άξονα αγωνίστηκαν ο Μαουρίσιο και ο Σάκχοφ, έχοντας μπροστά τους ως «δεκάρι» τον Μπίσεσβαρ, τον Ζαμπά δεξιά και τον Ελ Καντουρί αριστερά. Στην κορυφή της επίθεσης κινήθηκε ο Άκπομ.

Τον ίδιος σχηματισμό (4-2-3-1) επέλεξε και ο Σάββας Παντελίδης για τον Άρη. Τερματοφύλακας ήταν ο Κουέστα, με κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Βέλεθ και Ρόουζ, δεξί μπακ τον Τζανακάκη και αριστερό τον Κόρχουτ. Το δίδυμο των αμυντικών χαφ συνέθεσαν οι Ματίγια και Σιώπης. Την τριάδα πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Ντιγκινί, αποτέλεσαν οι Μαρτίνες, Γκαρσία και Λάρσον.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ... Καλή σε γενικές γραμμές η διαιτησία του Νορβηγού Τόρε Χάνσεν. Ο βοηθός του έκανε λάθος, καθώς δεν είδε το οφσάιντ στο γκολ του Βέλεθ, σε μια δύσκολη φάση.


ΠΑΤΑ ΤΟ:

To 1-0 του ΠΑΟΚ

Το 1-1 του Άρη

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Κρέσπο, Βαρέλα, Μάτος, Σάκχοφ (56’ Ολιβέιρα), Μαουρίτσιο, Ελ Καντουρί (67’ Πέλκας), Ζαμπά, Μπίσεσβαρ, Άκπομ

Στον πάγκο έμειναν οι: Ρέι, Ίνγκασον, Σφιντέρσκι, Λημνιός, Ενρίκε

Άρης: Κουέστα, Τζανακάκης, Ρόουζ, Βέλεθ, Κόρχουτ (85’ Βαλεριάνος), Σιώπης, Ματίγια, Ματέο Γκαρσία (89’ Ιντζόγλου), Νίκο Μαρτίνες (64’ Γιουνές), Λάρσον, Ντιγκινί

Στον πάγκο έμειναν οι: Αναγνωστόπουλος, Δεληζήσης, Ανάκογλου, Σαββίδης

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags