Facebook Pixel Sportdog.gr | Έχει υπάρξει κι άλλος τερματοφύλακας που αρνήθηκε να βγει σε τελικό Λιγκ Καπ!
Ποδόσφαιρο
| 2019-02-25 16:05:00

Έχει υπάρξει κι άλλος τερματοφύλακας που αρνήθηκε να βγει σε τελικό Λιγκ Καπ!

Sportdog Team
Έχει υπάρξει κι άλλος τερματοφύλακας που αρνήθηκε να βγει σε τελικό Λιγκ Καπ!

Ο Κέπα δεν είναι ο πρώτος...

Ο Κέπα Αριθαμπαλάγκα είναι το κύριο θέμα συζήτησης και απασχόλησης σε ολόκληρο τον αγγλικό Τύπο έπειτα απ' όσα συνέβησαν στον τελικό του Λιγκ Καπ κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι, ωστόσο, ο Ισπανός δεν ήταν ο πρώτος που αρνείται να βγει αλλαγή! Ο Λες Σίλεϊ έχει τρομερή ιστορία και εξαγριώθηκε όταν του είπαν να βγει αλλαγή στον τελικό του '91...  

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, το 1990, κατέκτησε το Κύπελλο Αγγλίας, το οποίο ήταν το πρώτο τρόπαιο της εποχής του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον στον πάγκο της ομάδας.

Ήταν ο τίτλος με τον οποίο ο Σκωτσέζος προπονητής... σώθηκε, αφού όλα έδειχναν ότι η υπομονή των ανθρώπων της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε εξαντληθεί και έπειτα από το ισόπαλο 3-3 στο πρώτο ματς με την Κρίσταλ Πάλας, άπαντες περίμεναν ότι απλά οι «κόκκινοι διάβολοι» θα σημείωναν ακόμα μια αποτυχία και ο Φέργκιουσον θ' αποτελούσε παρελθόν.

Ο νυν πολυνίκης Βρετανός πρώην κόουτς της Γιουνάιτεντ, πήρε την απόφαση να βάλει τον Λες Σίλεϊ κάτω απ' τα δοκάρια, με τον Τζιμ Λέιτον να «πληρώνει» την εμφάνισή του στον πρώτο τελικό και ο σύλλογος του Μάντσεστερ επικράτησε 1-0 στη ρεβάνς κόντρα στους «αετούς» για να πάρει το τρόπαιο!

Ο Σίλεϊ έγινε... ήρωας από το πουθενά, μόλις στην τρίτη του εμφάνιση με τη φανέλα των «κόκκινων διαβόλων», πραγματοποίησε καίριες επεμβάσεις απέναντι στην Πάλας και στον τελικό του Λιγκ Καπ την αμέσως επόμενη σεζόν έκανε κάτι που επανήλθε στη μνήμη όσων ανέτρεξαν στο παρελθόν μετά το τρομερό περιστατικό με τον Κέπα και την Τσέλσι, εν έτει 2019.

Σ' εκείνο τον τελικό του 1990, ο Σίλεϊ, μόλις έμαθε ότι θα έπαιρνε τη θέση του Λέιτον, έτρεξε να τον βρει και να τον παρηγορήσει σε μια κίνηση που φανέρωσε τον τρομερό φιλικό δεσμό που τους ένωνε, αφού κανείς τους δεν περίμενε απλά την ευκαιρία να «φάει» ο ένας τη θέση του άλλου.

Μάλιστα, ο Σίλεϊ, μετά το ματς, του χάρισε και το μετάλλιό του!

Στον τελικό του Λιγκ Καπ, το 1991, λοιπόν, ο πρωταγωνιστής της ιστορίας, συγκρούστηκε με τον Πολ Γουίλιαμς της Σέφιλντ Γουένσντεϊ και άνοιξε όλο το αριστερό του γόνατο. Το σχίσιμο στο πόδι έφτανε... μέχρι το κόκκαλο και παρά το γεγονός πως έπρεπε ν' αποχωρήσει από το ματς, εκείνος ούρλιαζε ότι ήθελε να συνεχίσει, με αποτέλεσμα να παίξει και στα εναπομείναντα 12 λεπτά του ματς, για να καταρρεύσει πολύ αργότερα στο αεροδρόμιο και να διακομιστεί στο νοσοκομείο Middlesex. Η πληγή είχε πάρει μικρόβιο και οι γιατροί του είπαν πως αν είχε προλάβει να μπει στο αεροπλάνο για να επιστρέψει στο Μάντσεστερ, θα είχε χάσει το πόδι του.

Ο Σίλεϊ, άφησε την τελευταία του πνοή το 2001, λίγους μήνες μετά το φινάλε της θητείας του στη Γουέστ Χαμ. Ήταν μόλις 43 ετών όταν «έσβησε» και δεν ήταν καθόλου άρρωστος.

Οι γιατροί, είπαν πως ήταν η μια περίπτωση στο... δισεκατομμύριο να «φύγει» με αυτό τον τρόπο.

Βρισκόταν στο Σάουθεντ, αισθάνθηκε αδιαθεσία, επισκέφτηκε το νοσοκομείο και μόλις πάρκαρε απ' έξω, υπέστη καρδιακό επεισόδιο...

Πηγή: england365.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags