Facebook Pixel Φοβερή εξέλιξη: Τρελά λεφτά στον Παναθηναϊκό - Αυτός τινάζει την μπάνκα
| 2019-03-01 12:18:00

Φοβερή εξέλιξη: Τρελά λεφτά στον ΠΑΟ - Αυτός τινάζει την μπάνκα - Έτσι "φτιάχνει" Δώνη-Νταμπίζα

του Νίκου Στεργίου
Φοβερή εξέλιξη: Τρελά λεφτά στον ΠΑΟ - Αυτός τινάζει την μπάνκα - Έτσι "φτιάχνει" Δώνη-Νταμπίζα

Αλλάζουν όλα. Τέλος αφαιρέσεις και ποινές. Πέφτει χρήμα...

Προφανώς η έγκριση της ΑΜΚ στη χθεσινή γενική συνέλευση του Παναθηναϊκού βγάζει ειδήσεις. Αφενός διότι θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου από τον Γιάννη Αλαφούζο, ο οποίος και έτσι, παρότι δεν προχώρησε το πλάνο με την είσοδο του Πιεμπονγκσάντ στην ομάδα, συνεχίζει την εξυγιαντική προσπάθεια των οικονομικών του "τριφυλλιού" αναλαμβάνοντας τα κόστη.

Μειωμένα σαφέστατα, αλλά ακόμη και έτσι, διαφαίνεται μια μεγαλύτερη αισιοδοξία ως προς τη συνέχιση και την ολοκλήρωση της διαδικασίας "εκκαθάρισης" (σε οικονομικό επίπεδο) της ζημιογόνας εδώ και πολλά χρόνια ΠΑΕ.

Ουσιαστικά, με τη συγκεκριμένη ΑΜΚ, το αφεντικό της ομάδας ρευστοποιεί το ποσό που απαιτείται μέσα στον Μάρτιο (περίπου 4 εκατ. ευρώ) προκειμένου το "τριφύλλι" να καλύψει όλες του τις υποχρεώσεις, χρέη, διακανονισμούς και έτσι, να καταθέσει στο τέλος του μήνα (31/3 η καταληκτική ημερομηνία) το φάκελο για την αδειοδότηση του την επόμενη χρονιά.

Ο Γιάννης Αλαφούζος, μέσω των εκπροσώπων του, διαμήνυσε και χθες πως δε θα επαναληφθούν τα περυσινά, με τον Παναθηναϊκό να μην παίρνει άδεια και να "καμπανιάζεται" ποικιλοτρόπως (-6, απαγόρευση μεταγραφών), φλερτάροντας ακόμη και με τον υποβιβασμό (ποινή που πλέον δεν υφίσταται έτσι κι αλλιώς), και πως τα πάντα θα κυλήσουν σύννομα και στο πλαίσιο της κανονικότητας.

Όπως έχουμε επισημάνει και στο παρελθόν, η αδειοδότηση των "πράσινων" δε σημαίνει και αύξηση του μπάτζετ. Πιθανότατα θα παραμείνει το ίδιο, αφού εκτιμάται πως ο Νίκος Νταμπίζας με τοn ισχυρό άνδρα της "πράσινης" ΠΑΕ έχουν ήδη συμφωνήσει αυτό να κυμαίνεται μεταξύ 5,5-6 εκατ. ευρώ, δηλαδή σε επίπεδα ανάλογα με αυτά της φετινής σεζόν.

Από την άλλη, όμως, θα πρέπει να σημειώσουμε πως από τη στιγμή που η νυν διοίκηση έχει αποφασίσει να χρηματοδοτήσει και πάλι ζεστά τον Παναθηναϊκό, δεν αποκλείεται -σε αντίθεση με πέρυσι- να γίνoυν μεταγραφικές υπερβάσεις για να ικανοποιηθούν οι "πρωτομάστορες" του αγωνιστικού τμήματος, Γιώργος Δώνης και Νίκος Νταμπίζας. Ειδικά, μάλιστα, αν αποχωρήσουν από την ομάδα κάποια από τα "βαριά" συμβόλαια (π.χ. Αντονί Μουνιέ). 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags