Facebook Pixel ΑΕΚ - Έκι Πόνσε: Πόσα πρέπει να δώσει ο Μελισσανίδης
| 2019-03-01 13:18:00

Τα γράφαμε για τον παικταρά - Πάνω από 1 "μύριο" - Θα "φάει" τον Λιβάγια; - Κρατήστε μικρό καλάθι...

του Γιώργου Θεοδωράκη
Τα γράφαμε για τον παικταρά - Πάνω από 1 "μύριο" - Θα "φάει" τον Λιβάγια; - Κρατήστε μικρό καλάθι...

To deal που "τρελαίνει" τον Μελισσανίδη. Θα τα... γκρεμίσει όλα;

ΑΕΚ - Έκι Πόνσε: Ό,τι λέμε εδώ παρά πέντε, παίζει αλλού και είκοσι. Για το θέμα Πόνσε αναφερόμαστε και το πώς θα  μπορέσει η Ένωση να τον κάνει δικό της το ερχόμενο καλοκαίρι. Θέμα που αν μη τι άλλο, έχουμε, έγκαιρα αναλύσει ενδελεχώς, παρουσιάζοντας δεδομένα, πρόσωπα και καταστάσεις που θα παίξουν τον ρόλο τους αν και εφόσον αποφασίσει η ΑΕΚ να το παλέψει για να κρατήσει τον Αργεντινό. Μια αναζήτηση στο αρχείο του sportdog, θα σας δώσει επαρκές υλικό...

Δύο πρόσθετες και μόνες παρατηρήσεις. Δεν υπάρχει καμία, μα καμία περίπτωση, η Ένωση να δώσει το 100% του συμβολαίου του παίκτη την επόμενη σεζόν. Ακόμη και στο ενδεχόμενο (δε συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες) παράτασης δανεισμού του, το 1,2 εκατ. ευρώ που κερδίζει ο Αργεντινός από τη Ρόμα, η "κιτρινόμαυρη" ΠΑΕ δε θα το διαθέσει.

Υπενθυμίζουμε πως τώρα, αυτό το ποσό καταβάλλεται 50-50 από την ελληνική ομάδα και τους "τζιαλορόσι". Ακόμη λοιπόν και αν η Ρόμα δεχθεί νέο δανεισμό, μάλλον απίθανο μοιάζει να δεχθεί και πάλι να πληρώνει η ίδια, ειδικά αν συνυπολογιστεί η σεζόν που κάνει φέτος ο παίκτης.

Και επίσης, αν ο Δημήτρης Μελισσανίδης αποφασίσει να δαπανήσει τα 6 εκατ. ευρώ για την αγορά του Αργεντινού, ακούγεται αλήθεια... κάπως. Με τη συγκεκριμένη μισθολογική δομή που υπάρχει στο ποδοσφαιρικό τμήμα του συλλόγου, η κάλυψη του 1,2 εκατ. ευρώ, ποσό που θα είναι η βάση (στην καλύτερη…) του Αργεντινού αναφορικά με τις απαιτήσεις του ως προς το επόμενο συμβόλαιό του, είναι εκτός "λογικής" της ΠΑΕ.

Αρκεί απλώς να επισημάνουμε πως ο καλύτερα αμειβόμενος ποδοσφαιριστής της Ένωσης είναι ο Μάρκο Λιβάγια, οι απολαβές του οποίου δεν ξεπερνούν τις 800.000 ευρώ. Προφανές συνεπώς πως ακόμη και αν όλα, ως προς τη διαπραγμάτευση με τη Ρόμα, κυλήσουν κατ' ευχήν για την ελληνική ομάδα, επιβάλλεται μια τεράστια υπέρβαση της μισθολογικής πολιτικής του συλλόγου για να -έστω- δελεάσει (οικονομικά πάντα) τον Έκι Πόνσε. Συνεπώς, μικρό καλάθι…

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags