Facebook Pixel Sportdog.gr | Χαμός στη Ρώμη πριν το Λάτσιο-Ρόμα - Ρατσιστικά συνθήματα βάζουν φωτιά στο ντέρμπι
| 2019-03-02 07:46:00

Χαμός στη Ρώμη πριν το Λάτσιο-Ρόμα - Ρατσιστικά συνθήματα βάζουν φωτιά στο ντέρμπι

Sportdog Team
Χαμός στη Ρώμη πριν το Λάτσιο-Ρόμα - Ρατσιστικά συνθήματα βάζουν φωτιά στο ντέρμπι

Ντροπή για το ποδόσφαιρο.

Χάμος στη Ρώμη δύο ημέρες πριν από το ντέρμπι της πόλης, ανάμεσα σε Λάτσιο και Ρόμα, το οποίο είναι προγραμματισμένο για το βράδυ του Σαββάτου.

Άγνωστοι έγραψαν "Romanista Anna Frank" σε έναν τοίχο στο Circus Maximus, στο κέντρο της Ρώμης. Είχε δίπλα μία σβάστικα και υπογραφή SSL. Αμέσως, άνδρες της τοπικής αστυνομίας PICS στη Ρώμη έσπευσαν και έσβησαν τα συνθήματα. Στη Garbatella εμφανίστηκαν αλλα συνθήματα: «Στο φούρνο οι ομοφυλόφιλοι, τσιγγάνοι και εβραίοι», που επίσης συνοδεύονταν από μια ναζιστική σβάστικα.

«Τα συνθήματα στον τοίχο κοντά στο Circus Maximus με τρομάζουν. Αυτή η ντροπή δεν είναι το ποδόσφαιρο. Ευχαριστώ  την τοπική αστυνομία της πρωτεύουσας για την άμεση αντίδραση» έγραψε στο twitter η δήμαρχος της Ρώμης, Βιρτζίνια Ράγκι.

 «Για άλλη μια φορά, κάποιοι εγκληματίες χρησιμοποιούν το ποδόσφαιρο για τις άθλιες προσβολές τους. Το ντέρμπι της Ρώμης θα πρέπει να είναι μια στιγμή μεγάλης συμμετοχής, της ανταγωνιστικότητας, του σεβασμού. Τα υπόλοιπα είναι απλώς κατάπτυστα και φανερώνουν άγνοια» δήλωσε ο πρόεδρος της περιοχής Λάτσιο, Νικόλα Τζινγκαρέτι.

Όπως είναι γνωστό, τον Οκτώβριο του 2017, ναζιστές οπαδοί της Λάτσιο κόλλησαν αυτοκόλλητα της Άννα Φρανκ με την φανέλα της Ρόμα στις εξέδρες της "Curva Sud" του «Ολίμπικο», γράφοντας αντισημιτικά συνθήματα. Τότε η πειθαρχική επιτροπή της ιταλικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου τιμώρησε τη Λάτσιο με πρόστιμο 50.000 ευρώ, προκαλώντας αντιδράσεις.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags