Facebook Pixel Sportdog.gr | Φοβερή ατάκα Δώνη: "Θέλουμε να νικήσουμε τον ΠΑΟΚ για να..."
| 2019-03-02 20:19:00

Φοβερή ατάκα Δώνη: "Θέλουμε να νικήσουμε τον ΠΑΟΚ για να..."

Sportdog Team
Φοβερή ατάκα Δώνη: "Θέλουμε να νικήσουμε τον ΠΑΟΚ για να..."

Θα... φτιάξει τον κόσμο του Παναθηναϊκού αυτή η δήλωση.

Ο Χρήστος Δώνης μίλησε για το επερχόμενο ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ και τόνισε μεταξύ άλλων ότι ένα έξτρα κίνητρο για τους παίκτες του Παναθηναϊκού είναι να σπάσουν το αήττητο του Δικεφάλου ώστε οι Πράσινοι να διατηρήσουν το ρεκόρ που κατέχουν, καθώς είναι η μοναδική ομάδα που έχει κατακτήσει αήττητη το πρωτάθλημα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Έλληνας χαφ στο επίσημο match programme του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ:

 

Στον αγώνα με τον Πανιώνιο έκανες την 99η συμμετοχή σου με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Πώς αισθάνεσαι που μπαίνεις στο γκρουπ παικτών με 100 συμμετοχές;

«Δεν το περίμενα ποτέ ότι θα έκανα 100 συμμετοχές με τον Παναθηναϊκό. Πέρασε ο χρόνος πολύ γρήγορα. Ή ίσως να μου φάνηκε εμένα έτσι γιατί έφυγα, γύρισα πάλι. Ωραίο συναίσθημα σίγουρα. Και ξεχωριστό».

Έχεις βιώσει πολλά στον Παναθηναϊκό. Ποιες είναι οι εντονότερες αναμνήσεις;

«Έχω ζήσει και τις δύο πλευρές. Και τα αποδυτήρια με Καραγκούνη, Κατσουράνη, Λέτο και όταν πηγαίναμε στο αεροδρόμιο και δεν γνώριζε ο κόσμος αν είμαστε η Κ17 ή μια κανονική ομάδα. Όλα αυτά είναι εμπειρίες, τις συλλέγεις γιατί σίγουρα θα είναι πολύ σημαντικές για το μέλλον. Πέρασαν πολλά παιδιά από εδώ, με τα οποία συνεχίζουμε να είμαστε φίλοι. Έρχονται πάρα πολλές αναμνήσεις στο μυαλό. Σίγουρα η πρώτη ήταν όταν έκανα ντεμπούτο στο πρωτάθλημα και έβαλα γκολ και βέβαια το πρώτο τρόπαιο που κατακτήσαμε, το Κύπελλο, το οποίο έως σήμερα είναι το μοναδικό».

Πως είναι να είσαι ο πιο παλιός στα αποδυτήρια;

«Είναι δύσκολο γιατί μερικές φορές πρέπει να αντιληφθείς τι θέλουν οι νέοι αλλά δεν είσαι και τόσο μεγάλος για να τον συμβουλεύσεις. Μεγαλώνεις και πρέπει να δίνεις συμβουλές σε πιο μικρούς. Παράλληλα, όμως, παίρνεις εμπειρίες και μαθαίνεις και εσύ».

Πώς φαντάζεσαι ποδοσφαιρικά τον εαυτό σου σε μερικά χρόνια;

«Ένας γενικός στόχος είναι μέσα από την καθημερινή προπόνηση να βελτιώνομαι. Σίγουρα έχω στόχο την εθνική ομάδα. Για κάθε Έλληνα είναι σημαντικό να αγωνίζεται εκεί. Από εκεί και πέρα εάν είμαι στην Ελλάδα σκέφτομαι τον εαυτό μου στον Παναθηναϊκό. Την εμπειρία του εξωτερικού την σκέφτομαι και είναι μια μεγάλη πρόκληση για όλους αλλά δεν θέλω να πιέζω τις καταστάσεις».

Ο αδερφός σου είναι ήδη στο εξωτερικό και καταγράφει μια σημαντική διαδρομή. Εσύ έκανες το βήμα χωρίς να πάει όπως τα περίμενες. Έχεις στο μυαλό σου να επιχειρήσεις ξανά;

«Όταν το προσπάθησα ήταν σε μια στιγμή της καριέρας μου που ψαχνόμουν γιατί είχα μείνει χωρίς παιχνίδια και ρυθμό στον Παναθηναϊκό. Πήγα εκεί προς το τέλος της σεζόν και ήταν ουσιαστικά καταδικασμένη προσπάθεια. Πάντα σκέφτομαι το εξωτερικό. Από μικρός, θα έλεγα. Σίγουρα θα ήθελα να αγωνιστώ στο εξωτερικό. Όμως, από την άλλη όλα αυτά που έχω καταφέρει με τα χρόνια στον Παναθηναϊκό δεν τα προσπερνώ. Ξέρω πόσο σημαντικά είναι».

Το φετινό εγχείρημα του Παναθηναϊκού, με εμπιστοσύνη σε παίκτες της ακαδημίας, παρουσία πολλών νεαρών και βάση ελληνική πώς θα το χαρακτήριζες; Είναι το μέλλον για τις ομάδες, είναι μια επιλογή καταδικασμένη να μην πρωταγωνιστήσει ή μια λύση ανάγκης;

«Είναι μια πρόκληση γιατί δεν είναι καθόλου εύκολο να ξεκινάει μια ομάδα με -6 βαθμούς, να υπάρχουν πάρα πολλοί περιορισμοί στις μεταγραφές, να είσαι αναγκασμένος να χρησιμοποιήσεις πολλά παιδιά από την ακαδημία. Και καθόλου εύκολο ειδικά για μια ομάδα που έχει μάθει να πρωταγωνιστεί και όχι να είναι απλά στην κατηγορία. Από την άλλη είναι καλό για όλα τα παιδιά που προέρχονται από την ακαδημία, γιατί παίρνουν ξεχωριστές εμπειρίες και σιγά σιγά θα δημιουργήσουμε ομάδα με ελληνικό κορμό που θα πρωταγωνιστήσει».

Τα παιδιά που είναι φέτος στην πρώτη ομάδα και ως πέρυσι ήταν στην ομάδα Νέων βρήκαν πιο ανοιχτό δρόμο συγκριτικά με τη δική σου φουρνιά όταν ανεβήκατε στην πρώτη ομάδα;

«100%. Είναι πολύ δύσκολο για ένα νεαρό αθλητή να παίζει με την Κ20 και μετά από τρεις μήνες με την πρώτη ομάδα. Όταν ανέβηκα από την ακαδημία στην πρώτη ομάδα μαζί με 6-7 παιδιά, για να φτάσεις να θεωρηθείς μέλος της πρώτης ομάδας έπρεπε να περάσεις πολλά στάδια. Ήταν πιο δύσκολο τότε και νομίζω ότι ήταν καλό, γιατί το έβαζες σιγά σιγά στο μυαλό σου ότι θα γίνεις παίκτης πρώτης ομάδας».

Επόμενος αντίπαλος ο ΠΑΟΚ. Οι σκέψεις σου γι΄αυτό το παιχνίδι;

«Πρόκειται για ξεχωριστό παιχνίδι γιατί παίζουμε με τον πρωτοπόρο, μια καλή ομάδα. Εμείς θέλουμε να επιστρέψουμε στις νίκες γιατί θα είναι πολύ σημαντικό για τη συνέχεια. Δεν αποφεύγω να πω ότι μόνο μια ομάδα έχει πάρει αήττητο πρωτάθλημα στην Ελλάδα και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός, οπότε για μένα προσωπικά είναι και αυτός ένας λόγος, όχι ο βασικός, αλλά ένας λόγος για να θέλω να νικήσουμε».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags