Facebook Pixel Sportdog.gr | Τα «θανατηφόρα» γκολ του Άαρον Ράμσεϊ (BINTEO)
| 2019-03-05 23:09:00

Τα «θανατηφόρα» γκολ του Άαρον Ράμσεϊ (BINTEO)

Sportdog Team
Τα «θανατηφόρα» γκολ του Άαρον Ράμσεϊ (BINTEO)

Υπάρχει εξήγηση για τους συνεχόμενους θανάτους στην παγκόσμια σόου μπιζ.

Με αφορμή τον πρόσφατο θάνατο του frontman των Prodigy, Κιθ Φλιντ που συνέβη μόλις δυο ημέρες μετά το τέρμα του Άαρον Ράμσεϊ απέναντι στην Τότεναμ, αναλύουμε τις τραγικές συμπτώσεις που θέλουν τα γκολ του Ουαλού να συνδυάζονται ημερολογιακά με απώλειες δημοφιλών καλλιτεχνών, πολιτικών αλλά και αθλητών.

Όλα ξεκίνησαν με το γκολ του απέναντι στην Πόρτσμουθ τον Αύγουστο του 2009. Ο Ουαλός διαμόρφωσε το τελικό 4-1 για την Άρσεναλ το απόγευμα της 22ας Αυγούστου και τρεις ημέρες μετά ο αμερικανός Γερουσιαστής της Μασαχουσέτης Τεντ Κένεντι απεβίωσε σε ηλικία 47 ετών.

Εν συνεχεία, μετά από μια διετία ο μέσος των «κανονιέρηδων» σκόραρε γι’ ακόμη μια φορά το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης, απέναντι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την Πρωτομαγιά του 2011. Την αμέσως επόμενη μέρα γίνεται γνωστός ο θάνατος του ιδρυτή της τρομοκρατικής οργάνωσης Αλ Κάιντα, Οσάμα Μπιν Λάντεν σε ηλικία 54 ετών.

Στο ντέρμπι του Βόρειου Λονδίνου την επόμενη σεζόν, αλλά την ίδια χρονιά, στις 2 Οκτωβρίου του 2011, ο Ράμσεϊ θα ισοφάριζε, προσωρινά, για την Άρσεναλ στο Γουάιτ Χαρτ Λέιν, όμως ο Γουόκερ θα «έγραφε» το τελικό 2-1 για την Τότεναμ. Μόλις τρεις ημέρες μετά, ο άνθρωπος που κατά πολλούς άλλαξε τον τεχνολογικό κόσμο με τις καινοτόμες ιδέες του, ο ιδρυτής της Apple, Στιβ Τζόμπς απεβίωσε σε ηλικία 56 ετών.

Στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ φιλοξενούταν από την Μαρσέιγ την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου του 2011 και ο Ουαλός μέσος θα έδινε την πολύτιμη νίκη στους Άγγλους στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης, «ξεκολλώντας» από το απόλυτο «0» το παιχνίδι. Το πρωί της επόμενης μέρας, ο Λίβυος στρατιωτικός Μουαμάρ Καντάφι πεθαίνει σε ηλικία 69 ετών.

Την 11η Φεβρουαρίου του 2012 για την 25η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ η Άρσεναλ έχει ταξιδέψει στο «Στάδιο του Φωτός» της βορειοδυτικής Αγγλίας να αντιμετωπίσει την Σάντερλαντ και ο 22χρονος, τότε, Ράμσεϊ θα ξαναβάλει την ομάδα του στο παιχνίδι ισοφαρίζοντας στο 75’ το γκολ του Μακ Κλιν. Για την ιστορία, οι φιλοξενούμενοι έφυγαν νικητές από εκείνο το ματς χάρη σε γκολ του Τιερί Ανρί στο τέλος του αγώνα, την ίδια μέρα ωστόσο έφυγε και η ντίβα της ποπ μουσικής, Γουίτνεϊ Χιούστον σε ηλικία 48 ετών.

Για έναν ολόκληρο χρόνο δεν συνδυάστηκε κάποιο τέρμα του Ράμσεϊ με θάνατο δημοφιλούς καλλιτέχνη ή πολιτικού και μεσολάβησαν μάλιστα 11 φορές που βρήκε δίχτυα μέχρι την 22η Μαρτίου του 2013, όταν για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου η Σκωτία φιλοξενούσε την Ουαλία. Ο νεαρός χαφ θα έφερνε το παιχνίδι στα ίσια στο 70’ της αναμέτρησης (1-1) και στο φινάλε ο Ρόμπσον Κανού θα έκανε την ολική ανατροπή. Την ίδια μέρα, την τελευταία του πνοή στα 58 του χρόνια ο άσος του NBA Ρέι Γουίλιαμς που φόρεσε τις φανέλες των Νετς, Σπερς, Νικς και άλλων σπουδαίων ομάδων των αμερικανικών παρκέ. Παράλληλα, συνέπεσε και ο θάνατος του μεγάλου Ρώσου επιχειρηματία Μπόρις Μπερεζόφσκι στα 67 του, την επόμενη ημέρα.

Από τις πιο τραγικές συμπτώσεις ΄΄γκολ-θάνατος΄΄ του Ράμσεϊ είναι η 30ή Νοεμβρίου του 2013, καθώς την ώρα που εκείνος άνοιγε το σκορ με κεφαλιά απέναντι στην Κάρντιφ (τελικό σκορ 3-0) για την 13η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ, ο πασίγνωστος ηθοποιός Πολ Γούοκερ έφευγε για το ταξίδι χωρίς επιστροφή όντας μόλις 40 ετών.

Φαρμακερό δεξί σουτ που θα έστελνε τη μπάλα στα δίχτυα και θα επισφράγιζε (2-0, τελικό 3-0) τον πρώτο τίτλο του 2014 για την Άρσεναλ, πέτυχε στον τελικό του Community Shield κόντρα στην πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Σίτι την 10ηΑυγούστου του 2014. Μια μέρα μετά, ένας ακόμα αγαπημένος ηθοποιός ο Ρόμπιν Γουίλιαμς θα άφηνε την τελευταία του πνοή στα 63 του, μια μέρα μετά.

Ξανά ο Ράμσεϊ, ξανά η Σάντερλαντ, ξανά απώλεια. Ο Ουαλός που είχε… ησυχάσει από τις τραγικές συμπτώσεις για 517 ημέρες (στο μεσοδιάστημα είχε σκοράρει και 13 γκολ με Άρσεναλ και Ουαλία) έβαλε τους «κανονιέρηδες» μπροστά στο σκορ με 2-1 για τον τρίτο γύρο του FA Cup και σε συνδυασμό με το τέρμα του Ζιρού στο 75’, η ομάδα του πήρε την πρόκριση για την επόμενη φάση του αρχαιότερου θεσμού, το οποίο όμως τελικά δεν κατέκτησε εκείνη τη χρονιά. Την επόμενη ημέρα, 10 Ιανουαρίου του 2016, φεύγει από τη ζωή ο εμβληματικός καλλιτέχνης Ντέιβιντ Μπάουι σε ηλικία 69 ετών.

Μόλις τρεις ημέρες μετά θα βρει μπροστά του τη Λίβερπουλ του Γιούργκεν Κλοπ στο Άνφιλντ. Σε ένα εκπληκτικό παιχνίδι, το οποίο έληξε 3-3, ο Ράμσεϊ θα βρει δίχτυα στο 14ο λεπτό, ισοφαρίζοντας το γκολ του Φιρμίνο από το 10’. Την 14ηΙανουαρίου, έπειτα μιας ημέρας του τέρματός του, ο ηθοποιός Άλαν Ρίκμαν «φεύγει» στα 60 του χρόνια.

Το 2016 ήταν μια χρονιά που μεγάλες προσωπικότητες της παγκόσμιας σκηνής αποχαιρέτησαν τα εγκόσμια και έτυχε ακόμα μια να συνδυαστεί ημερολογιακά με τέρμα του Ουαλού της Άρσεναλ. Την 5η Μαρτίου λοιπόν, για την 29ηαγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ θα ανοίξει το σκορ στο 39ο λεπτό του ντέρμπι του Βόρειου Λονδίνου στο Γουάιτ Χαρτ Λέιν (τελικό 2-2) και την επόμενη, η πρώην Πρώτη Κυρία της Αμερικής και σύζυγος του Ρόναλντ Ρίγκαν, Νάνσυ Ρίγκαν θα αποβιώσει σε ηλικία 94 ετών.

Πρεμιέρα της σεζόν 2017/2018 (11 Αυγούστου) στο αγγλικό πρωτάθλημα και η Άρσεναλ υποδέχεται την Λέστερ σε ένα παραγωγικότατο ματς (4-3 για την γηπεδούχο) όπου ο Ράμσεϊ θα κάνει το 3-3 στο 83ο λεπτό. Μια εβδομάδα αργότερα, ο Βρετανός τηλεαστέρας Σερ Μπρους Φόρσαϊθ, ο οποίος είχε γραφτεί και στο βιβλίο Γκίνες ως ο άνδρας με την μακροβιότερη παρουσία στην ψυχαγωγική τηλεόραση, «έφυγε» σε ηλικία 89 ετών.

Για τη φάση των «16» του Europa League η Άρσεναλ θα αντιμετώπιζε τη Μίλαν στις 3 Μαρτίου του 2018 και ο 28χρονος θα διαμόρφωνε το τελικό 2-0 στο Σαν Σίρο στο 45’+4’. Με αυτό το τέρμα συνδυάστηκαν ημερολογιακά δύο θάνατοι δημοφιλών προσωπικοτήτων με τον πρώτο να είναι ο Σερ Κεν Ντοντ, γνωστός Βρετανός κωμικός που πέθανε στα 90 του την επόμενη ημέρα ενώ, ο δεύτερος είναι ο σπουδαιότερος ίσως επιστήμονας της νεώτερης εποχής, Στίβεν Χόκινγκ ο οποίος «έφυγε» 10 24ωρα αργότερα σε ηλικία 76 ετών.

Τριανταδύο ημέρες μετά το γκολ στην Ιταλία, ο Ράμσεϊ θα σκόραρε και απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας που ήταν η αντίπαλος των Άγγλων στους «8» της διοργάνωσης, ανοίγοντας το σκορ στο επιβλητικό 4-1 στο Έμιρεϊτς. Την ίδια ημέρα, ο Βρετανός πεντάκις παγκόσμιος πρωταθλητής στο άθλημα Darts (σ.σ. «βελάκια») Έρικ Μπίστοου θα πέθαινε σε ηλικία 60 ετών.

Σε 63 τέρματα που έχει πετύχει με την φανέλα της Άρσεναλ και 14 με το ουαλικό εθνόσημο, 17 από αυτά έχουν συνδυαστεί με κάποιο θάνατο δημοφιλούς καλλιτέχνη, αθλητή ή πολιτικού. Προφανώς και είναι απλά σύμπτωση το όλο Ramsey Case, ωστόσο πάντα αυτές οι ιστορίες έχουν ξχωριστό ενδιαφέρον.

Όλα τα γκολ του Ράμσεϊ, μέσα στα οποία και τα 15 «καταραμένα»:

p>

 

Το γκολ απέναντι στη Σκωτία:

Το πρόσφατο γκολ με την Τότεναμ: