Facebook Pixel Sportdog.gr | Το υπογράφει... φαρδιά, δεν λείπει πουθενά – Αυτόν πρέπει να κρατήσει ο ΠΑΟΚ
| 2019-03-11 20:30:00

Το υπογράφει... φαρδιά, δεν λείπει πουθενά – Αυτόν πρέπει να κρατήσει ο ΠΑΟΚ

Sportdog Team
Το υπογράφει... φαρδιά, δεν λείπει πουθενά – Αυτόν πρέπει να κρατήσει ο ΠΑΟΚ

Τέτοιον στρατιώτη πού θα βρει αλλού;

Πολλά ονόματα θα μπορούν να «υπογράψουν» το φετινό πρωτάθλημα, όταν αυτό με το καλό έρθει στην Τούμπα για τρίτη φορά στην ιστορία του «Δικεφάλου του Βορρά». Κάποιος θα πει, και με το δίκιο του, να μπει αυτό του Αντρέ Βιεϊρίνια, κάποιος άλλος του Ντιέγκο Μπίσεσβαρ και πάει λέγοντας...

Αυτός, πάντως, που δικαιούται με το σπαθί του, βάσει των αριθμών και των επιδόσεων εντός των αγωνιστικών χώρων, να βάλει φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του είναι ο Χοσέ Ανχελ Κρέσπο. Μαζί με τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη είναι οι δύο ποδοσφαιριστές, που δεν έχουν λείψει ούτε ένα δευτερόλεπτο από τους αγώνες του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα!

Ένας μη τερματοφύλακας πάντοτε έχει να συναγωνιστεί πολλούς περισσότερους συμπαίκτες για μια θέση στην ενδεκάδα, όμως ο... βιονικός Κρέσπο κατόρθωσε να σπάσει όλα τα κοντέρ και κυρίως έχει δικαιώσει τον Ραζβάν Λουτσέσκου για την «τυφλή» εμπιστοσύνη που του έχει. Ο Ανδαλουσιάνος αμυντικός αποδεικνύεται ένα σχετικά φθηνό (το οποίο πρόσφατα ανανέωσε για άλλα δύο χρόνια), αλλά άκρως πολύτιμο πετράδι στα χέρια του Ρουμάνου τεχνικού, ο οποίος με την σειρά του, όχι απλά του έχει δώσει φανέλα βασικού, αλλά τον κρατάει μέσα στο γήπεδο από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό!

Η στατιστική «δείχνει» ότι Κρέσπο και Πασχαλάκης έχουν παίξει και στα 2.070 λεπτά των 23 αναμετρήσεων, είναι πολλά περισσότερα με τις καθυστερήσεις, κι αν για έναν τερματοφύλακα (συνέβη και με τον Μλάντεν Φούρτουλα στο πρώτο πρωτάθλημα του '76) φαίνεται να είναι κάπως λογικό, αυτό που συμβαίνει με τον Ισπανό στόπερ είναι κάτι το... αφύσικο!

ΤΑ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ

Ο γεννημένος στις 9 Φεβρουαρίου του 1987 στη Λόρα Ντελ Ρίο της Σεβίλλης κεντρικός αμυντικός μετράει συνολικά τη φετινή σεζόν 39 στα 42 παιχνίδια και 3.430 λεπτά παραμονής στο γήπεδο. Μ' άλλα λόγια; Έχει απουσιάσει από μόλις τρία επίσημα ματς. Το ένα ήταν για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ (ΠΑΟΚ – Τσέλσι) και τα άλλα δύο για το κύπελλο (Παναχαϊκή – ΠΑΟΚ και Πανιώνιος – ΠΑΟΚ). Μια μικρή λεπτομέρεια: Και στα τρία αυτά παιχνίδια ο «Δικέφαλος» γνώρισε την ήττα δεχόμενος 5 γκολ...

Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά όταν κοιτάζει κάποιος την κατηγορία με τις κίτρινες κάρτες των ποδοσφαιριστών του «Δικεφάλου». Πχ. ο Μάτος έχει δεχθεί 10 κίτρινες, 8 ο Ελ Καντουρί από 7 ο Βιεϊρίνια και ο Πέλκας, ενώ ο Κρέσπο αν και κεντρικός αμυντικός, έχει δεχθεί μόλις 2 κίτρινες κάρτες! Κι αυτές αφού είχε περάσει το μισό και βάλε της σεζόν, την πρώτη την είδε στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα και τη δεύτερη στον προημιτελικό με τον Πανιώνιο.

ΑΡΧΗΓΟΣ

Δεν φοράει τυχαία το περιβραχιόνιο του αρχηγού όταν από τον αγωνιστικό χώρο απουσιάζουν είτε ο Βιεϊρίνια, είτε ο Πέλκας. Όλοι διακρίνουν το πάθος και τις ηγετικές ικανότητες του, με την εμπιστοσύνη των συμπαικτών του να είναι η σημαντικότερη ανταμοιβή, μεγαλύτερη ενδεχομένως και από το νέο συμβόλαιο που κέρδισε με τις εμφανίσεις του πριν από ένα μήνα όταν και ανανέωσε με τον ΠΑΟΚ για άλλα δύο χρόνια ως το καλοκαίρι του 2021.

Ο Ισπανός μπορεί να μη γεμίζει στο μάτι, αλλά δεν είναι καθόλου κακός ποδοσφαιριστής, ούτε soft, ούτε λίγος στον αέρα, ούτε, ούτε, ούτε... Το παραδέχονται και το πιστοποιούν οι δύο προπονητές, με τους οποίους συνεργάστηκε στον ΠΑΟΚ, ο Βλάνταν Ίβιτς και ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Κάτι περισσότερο ήξεραν και έβλεπαν.

Ένας ταχύτατος κεντρικός αμυντικός, που βγάζει καλά την μπάλα από την άμυνα, δεν κάνει πολλά λάθη, που είναι εκεί για να διορθώσει τα λάθη των συμπαικτών του και να καλύψει τα κενά, που ενίοτε αφήνει ο Βιεϊρίνια. Ένας παίκτης που όποτε χρειάστηκε έπαιξε αγγίζοντας το άριστα ως αριστερός μπακ, ενώ δεν τρόμαξε από την απόκτηση του πανάκριβου Εβγέν Χατσερίντι το καλοκαίρι και του Ισλανδού Ίνγκι Ίνγκασον τον Ιανουάριο. Πάλι αυτός παίζει, καθόλου άδικα, ούτε τυχαία...

1. Υπήρξε 101 φορές παρτενέρ τον Φερνάντο Βαρέλα στα 144 ματς της ομάδα από την στιγμή που ο ΠΑΟΚ τους απέκτησε το καλοκαίρι του 2016. Έχουν παίξει μαζί στο 70% των αγώνων!

2. Βέρος Ανδαλουσιάνος, ο Κρέσπο είναι ποδοσφαιρικό «προϊόν» των Ακαδημιών της Σεβίλλης και τον Δεκέμβριο του 2005 κόντρα στη Χετάφε έκανε ντεμπούτο στην πρώτη ομάδα.

3. Συστήθηκε στο Παγκόσμιο Κύπελλο U20 του 2007 στον Καναδά ως ένας «ψηλός, λεπτός, δεξιοπόδαρος μπακ» παίζοντας τετράδα στην άμυνα μαζί με Πικέ, Μπαραγάν και Βαγιέντε.

«Να γίνω κομμάτι της Ιστορίας του ΠΑΟΚ»

Η απόκτηση του ανακοινώθηκε την 1η Ιουλίου του 2016 κι από την πρώτη στιγμή άνοιξε μια συζήτηση αναφορικά με τα προσόντα του και για το κατά πόσο η ομάδα έχει δυναμώσει με την παρουσία του στη θέση των στόπερ.

Τελικά, μέσα στο γήπεδο και μετά από 121 εμφανίσεις, ο ίδιος «έκοψε» κάθε κουβέντα. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου τον Μάιο του 2018, του απένειμε, όχι άδικα, τον τίτλο του πιο υποτιμημένου παίκτη του «Δικεφάλου» και ζήτησε από όλους «να εκτιμάται περισσότερο τον Κρέσπο για όσα προσφέρει». Ο Χοσέ παραμένει ένας τύπος χαμηλών τόνων, διατηρεί τις ίδιες παρέες και τους ίδιους φίλους, δεν αλλάζει συνήθειες και δεν τρελαίνεται από την αναγνώριση του κόσμου. Γνώρισε τη γυναίκα του, όπως είχε εκμυστηρευτεί στο επίσημο περιοδικό του ΠΑΟΚ, πριν από εννιά χρόνια μέσω e-mail (!), έκανε μαζί της μια υπέροχη οικογένεια, με δύο παιδιά, λατρεύει την ήρεμη οικογενειακή ζωή.

Η FORZA απευθύνθηκε στον Ισπανό αμυντικό για να μας λύσει τελικά την απορία «τι, γίνεται με την άμυνα του ΠΑΟΚ» και φυσικά για το διπλό στόχο της κατάκτησης του πρωταθλήματος και του κυπέλλου.

«Γενικά, η άμυνα βοηθάει γιατί με την σταθερότητα που δείχνουμε σε κάθε παιχνίδι μπορούμε να βασιστούμε πάνω σ' αυτήν, έχουμε δουλέψει σκληρά όλο το διάστημα για την αμυντική λειτουργεία μας και αυτό δεν αφορά μόνο τους αμυντικούς, αφορά όλη την ομάδα για τον τρόπο με τον οποίο αμυνόμαστε, αλλά το πιο σημαντικό πράγμα που πετύχαμε ήταν ότι αλλάξαμε τη νοοτροπία μας μέσα στο γήπεδο απέναντι σε κάθε αντίπαλο», σχολίασε ο 32χρονος στόπερ, που έδειξε απόλυτα ενημερωμένος για το τι τον περιμένει σε... 5-6 εβδομάδες, όταν πια ο ΠΑΟΚ θα είναι πρωταθλητής!

«Από την αρχή της σεζόν όλοι μας ακούγαμε τον κόσμο να μας ζητάει ένα πράγμα: να φέρουμε το πρωτάθλημα στη Θεσσαλονίκη. Ξέρω πολύ καλά την ιστορία του ΠΑΟΚ, ξέρω ότι η ομάδα έχει 34 ολόκληρα χρόνια να πάρει το πρωτάθλημα, αυτό που προσπαθούμε τα τελευταία χρόνια είναι να την αλλάξουμε και να γίνουμε κομμάτι και μέρος της μεγάλης ιστορίας του συλλόγου. Να βοηθήσουμε όλοι ώστε να γράψουμε ξανά την ιστορία του ΠΑΟΚ με χρυσά γράμματα. Ο οργανισμός του ΠΑΟΚ, ο κ. Σαββίδης, ο κόσμος μας έδειχναν το πόσο πολύ θέλουν αυτόν τον τίτλο. Πιστέψαμε στους εαυτούς μας, αποκτήσαμε σιγουριά και κοιτάζοντας το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά φτάσαμε μέχρι εδώ, φτάσαμε να είμαστε τόσο κοντά στο να κατακτήσουμε και το πρωτάθλημα, μετά από τα δύο κύπελλα το 2017 και το 2018. Όμως, ακόμη δεν τελείωσε τίποτα. Υπάρχει δρόμος πρέπει να παραμείνουμε ταπεινοί, με το κεφάλι κάτω και να συνεχίσουμε καθημερινά να δουλεύομαι σκληρά».

Πηγή : FORZA

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags