Facebook Pixel AEK: Αποκαλύψεις-φωτιά για Κρστίτσιτς, "καίνε" τον Χιμένεθ
| 2019-03-13 14:09:00

Αποκαλύψεις-φωτιά για Κρστίτσιτς, "καίνε" Χιμένεθ - "Εκεί έπαιζε στην Ιταλία - Ξέρει μπάλα, αλλά..."

του Γιώργου Κτενά
Αποκαλύψεις-φωτιά για Κρστίτσιτς, "καίνε" Χιμένεθ - "Εκεί έπαιζε στην Ιταλία - Ξέρει μπάλα, αλλά..."

Ένας "ειδικός" στο sportdog ξεκαθαρίζει τα πάντα. Mανόλο, διάβασε!

Ολόκληρο θέμα έχει προκύψει το τελευταίο διάστημα για τον ρόλο του Νενάντ Κρστίτσιτς στην ΑΕΚ, καθώς εδώ και 2,5 μήνες δεν έχει καταφέρει να αποδώσει τα μέγιστα με τη φανέλα της Ένωσης, αλλά και να βρει τη θέση του στην 11άδα της ομάδας.

Μόνο τυχαίο δεν είναι το πρόσφατο πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας Ώρα των Σπορ, που καλεί τον Μανόλο Χιμένεθ να αφήσει τα πειράματα και να αξιοποιήσει στη φυσική του θέση, εκείνη του αμυντικού μέσου, τον Σέρβο άσο.

Το sportdog επικοινώνησε με τον πλέον κατάλληλο άνθρωπο για να μιλήσει για τον 29χρονο χαφ, τον άριστο γνώστη του ιταλικού ποδοσφαίρου, Γιάννη Γιαννούλα, που παρακολουθούσε την πορεία του στα ιταλικά γήπεδα εδώ και πολλά χρόνια. Ο καλός συνάδελφος της Match Money ήταν άκρως διαφωτιστικός...

"Στην Ιταλία αγωνιζόταν στον άξονα ως 6άρι, έκλεβε μπάλες, ήταν πιο πολύ ανασταλτικός. Στα στατιστικά του στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ, με τη φανέλα του Ερυθρού Αστέρα, ήταν μέσα στην πεντάδα με τα κλεψίματα. Πρόκειται για ξεκάθαρο αμυντικό μέσο, 6άρι, που έρχεται πίσω από τις γραμμές. Γι' αυτό και στη Σαμπντόρια είχε λίγα γκολ", ήταν το αρχικό σχόλιο του Γ. Γιαννούλα στο sportdog. 

Το γεγονός ότι ξέρει μπάλα, όπως λέμε, είναι ικανή συνθήκη για τον δοκιμάζει πιο προωθημένο ο Χιμένεθ;

"Ξέρει μπάλα, εννοείται ότι ξέρει μπάλα. Στην Ιταλία δεν παίζει κάποιος αν δεν ξέρει μπάλα, δεν κάθεται κάποιος 4-5 γεμάτες χρονιές. Γιατί είχε 30 και 35 συμμετοχές τον χρόνο. Η φυσική του θέση είναι 6άρι και όχι πιο μπροστά. Το ζήτημα είναι πιέζει για την πρώτη μπάλα και να κάνει κλεψίματα".

Ξέρεις καλά τη νοοτροπία και την ψυχολογία του. Θεωρείς ότι μπορεί να απαξιωθεί, να "καεί" η περίπτωσή του στον βαθμό που τόσο καιρό δεν έχει βρει τα πατήματά του στην ΑΕΚ;

"Δε νομίζω να απαξιωθεί. Δεν είχε Ευρώπη η ΑΕΚ για να τον αξιοποιήσει. Με δεδομένο ότι στο πρωτάθλημα έχει μείνει πίσω, θα κριθεί την επόμενη σεζόν. Έτσι κι αλλιώς η φετινή σεζόν δεν ήταν καλή για την ΑΕΚ ευρύτερα".

Συμφωνείς με τον πειραματισμό του Χιμένεθ να τον αξιοποιεί ως προωθημένο;

"Μπορεί ο Χιμένεθ να λειτούργησε στη λογική των δοκιμών ενόψει της νέας σεζόν, από τη στιγμή που το φετινό πρωτάθλημα είναι χαμένο. Πάντως δεν ξέρω κατά πόσο του ταιριάζει να παίζει προωθημένος, από τη στιγμή που έχει κάνει καριέρα σε άλλη θέση. Δεν είναι Κονέ, με τον οποίον είχαν υπάρξει παραλληλισμοί, που έχει πιο επιθετικά χαρακτηριστικά. Ο Κριστίτσιτς είναι άλλου τύπου παίκτης".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Απίστευτο αυτό που έκανε ο Βράνιες στα social media - Έχουν τρελαθεί οι ΑΕΚτζήδες - Γυρίζει; (ΦΩΤΟ)

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags