Facebook Pixel Sportdog.gr | Ποιος Μαρτίνς; Αυτός παίζει απόψε το "κεφάλι" του στο ΟΑΚΑ - Τεράστιο όνομα, "ξεμπουκώνει";
| 2019-03-17 14:55:00

Ποιος Μαρτίνς; Αυτός παίζει απόψε το "κεφάλι" του στο ΟΑΚΑ - Τεράστιο όνομα, "ξεμπουκώνει";

του Νίκου Στεργίου
Ποιος Μαρτίνς; Αυτός παίζει απόψε το "κεφάλι" του στο ΟΑΚΑ - Τεράστιο όνομα, "ξεμπουκώνει";

Υπάρχει γκρίνια και πρέπει να... κλείσει στόματα. Αλλιώς...

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Ο Φεντερίκο Μακέντα "πρέπει" να βάλει γκολ σήμερα.

Τα δεδομένα, ξεκάθαρα αναφορικά με τη δυναμική του αποψινού ντέρμπι. Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας, παρότι ο χαρακτήρας του είναι τέτοιος που αναιρεί οποιαδήποτε αξιολόγηση, στο παιχνίδι υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί και ξεκάθαρο αουτσάιντερ.

Γι’ αυτό και άλλωστε έχουμε καταγράψει κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, πως το ντέρμπι είναι ίσως το τελευταίο τεστ που καλείται να περάσει για να μην έχει… θέματα ο Πέδρο Μαρτίνς,  αλλά και κάποιοι από τους παίκτες του στον Ολυμπιακό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σεισμός στον Ολυμπιακό λίγο πριν τον ΠΑΟ: Τα πάνω-κάτω με παιχταρά - Τον "τελειώνουν" άμεσα;

Λιγότερη, μικρότερη, εκ των πραγμάτων η βαρύτητα του αποτελέσματος και της εμφάνισης για τον Παναθηναϊκό, όχι όμως για όλους. To «καμπανάκι», για ακόμη μια φορά, για τον Φεντερίκο Μακέντα χτυπάει. Ο Ιταλός έχει ξεπεράσει τις 10 ώρες χωρίς γκολ (601 λεπτά για την ακρίβεια), με το τελευταίο του να είναι από τη «βούλα»» στις 27 Ιανουαρίου.

Σε ροή αγώνα, ο «Κίκο», από τις 2 Δεκεμβρίου, πέραν εκείνου του τέρματος με την ΑΕΛ, έχει πετύχει μόλις ένα ακόμη γκολ! Σε 1006 δηλαδή λεπτά, ο Ιταλός έχει πετύχει μόλις δύο γκολ, το ένα από πέναλτι! Σαφέστατα δεν τον λες και απολογισμό… φουνταριστού, πόσο μάλλον ενός από τον οποίο κρίνεται η επιθετική δραστηριότητα και η αποτελεσματικότητα του Παναθηναϊκού, πόσο μάλλον (πρόσθετα) όταν είναι και ο πλέον ακριβοπληρωμένος μιας ομάδας, η οποία δεν μπορεί να χαρίζει χρήματα.

Γι’ αυτό και εκ των πραγμάτων το υπόλοιπο της σεζόν είναι καθοριστικό για τον Μακέντα, προκειμένου να δείξει αν μπορεί να διαφοροποιήσει την εικόνα του. Και φυσικά, μεγαλύτερο τεστ για τον Ιταλό από το αποψινό ντέρμπι, δεν υπάρχει. Εχει την ευκαιρία του απόψε να «σβήσει» τις φωνές αμφισβήτησης που πλέον αγγίζουν μέχρι και το επιτελείο του Παναθηναϊκού και να «κλειδώσει»  - χωρίς… επιπλοκές – την παρουσία του στο ρόστερ των «πράσινων» και της ερχόμενης περιόδου.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags