Facebook Pixel ΑΕΚ - Αγιά Σοφιά: Αλλάζει η ομάδα επίπεδο με αυτό το γήπεδο
| 2019-03-19 23:54:00

Αλλάζει η ΑΕΚ επίπεδο με αυτό το ευλογημένο γήπεδο! (ΒΙΝΤΕΟ)

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Αλλάζει η ΑΕΚ επίπεδο με αυτό το ευλογημένο γήπεδο! (ΒΙΝΤΕΟ)

Δείτε πλάνα από τις εργασίες της Τρίτης στο εργοτάξιο της Αγιάς Σοφιάς.

Είναι περιττό και μόνο που το αναφέρουμε, αλλά το γήπεδο που χτίζεται από τον Ιούλιο του 2017 στη Νέα Φιλαδέλφεια θα αλλάξει το επίπεδο της ΑΕΚ. Η Ένωση παραμένει από το 2003 ξεσπιτωμένη.

Η ομάδα και οι οπαδοί της δηλαδή βίωσαν όλα αυτά τα χρόνια μία δεύτερη προσφυγιά. Γιατί το ΟΑΚΑ πάντα ήταν αφιλόξενο για τον Δικέφαλο αετό. Όλες τις επιτυχίες της ιστορίας του τις κατέκτησε στην ιστορική του έδρα, εκεί δυτικά του Ποδονίφτη! Μοναδική εξαίρεση αποτέλεσε ο περσινός τίτλος, τον οποίο η ΑΕΚ πήρε μετά κόπων και βασάνων.

Αυτό το γήπεδο λοιπόν θα αποτέλεσει εφαλτήριο για μεγαλύτερες επιτυχίες, όχι μόνο εντός Ελλάδας, αλλά και στην Ευρώπη. Γιατί ήρθε ο καιρός μια ελληνική ομάδα να βάλει στόχο και να φέρει στη χώρα μία ευρωπαϊκή διάκριση. Η Αγιά Σοφιά θα είναι το συγχρονότερο εντός συνόρων στάδιο και χάρη στη δυναμική που θα δίνει η ιδιαίτερη κατασκευή της θα δώσει άλλον αέρα στην ΑΕΚ.

Συν τοις άλλοις θα είναι φορτισμένη συναισθηματικά με μνήμες. Γιατί η ιστορία του προσφυγικού ελληνισμού αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα τραύματα που έχουν στιγματίσει την ανθρωπότητα. Χάρη στους μουσειακούς χώρους που ετοιμάζονται στην Αγιά Σοφιά, η ιστορία θα ξυπνήσει ξανά και θα θυμήσει τον πόνο, τα δάκρυα και τον ξεριζωμό, που βίωσε ο ελληνισμός της Ανατολής. ... Όχι μόνο στους Έλληνες, αλλά και στους ξένους. Ιδιαίτερα στους γείτονες που με θράσος επιδεικνύουν τη δολοφονική βαρβαρότητα και την απανθρωπιά με την οποία συμπεριφέρθηκαν σε όλους τους χριστιανικούς λαούς της επικράτειάς τους.

Συνεπώς αυτό το γήπεδο θα είναι ευλογία, όχι μόνο για το ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά πρωτίστως για την κοινωνία. Θα ψυχαγωγεί, θα συγκινεί, μα πάνω απ' όλα θα εκπαιδεύει! Γιατί όπως έχει δηλώσει και ο πρότζεκτ μάνατζερ του έργου, Δημήτρης Ανδριόπουλος, θα είναι ένα μνημείο, το οποίο θα περιέχει μέσα του ένα γήπεδο.

Δείτε πλάνα από τις εργασίες της Τρίτης στη Νέα Φιλαδέλφεια:

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags