Facebook Pixel Ολυμπιακός - Ματιέ Βαλμπουενά: Τα δεδομένα για τον Γάλλο και τους Ερυθρόλευκους
| 2019-03-24 11:30:00

Τρελό όνομα για Ολυμπιακό στα εξτρέμ – Τινάζει την… μπάνκα ο Μαρινάκης, πρόβλημα ο… Εμενίκε!

του Παναγιώτη Νικολάου
Τρελό όνομα για Ολυμπιακό στα εξτρέμ – Τινάζει την… μπάνκα ο Μαρινάκης, πρόβλημα ο… Εμενίκε!

Θα «σπάσει τον κουμπαρά» για τον σούπερ σταρ;

 

Ολυμπιακός - Ματιέ Βαλμπουενά: Το βασικό ζητούμενο του Πέδρο Μαρτίνς εν όψει μεταγραφικού καλοκαιριού είναι η εμπειρία. Αυτό ψάχνει, αυτό θέλει ο Πορτογάλος τεχνικός από τις προσθήκες που θα κάνει ο Ολυμπιακός. Εμπειρία λοιπόν. Οχι κατ’ ανάγκην αυτή να αποδεικνύεται βάσει ηλικίας, αλλά – κυρίως – βάσει παραστάσεων.

Σημερινό δημοσίευμα του «Κόκκινου Πρωταθλητή» φέρνει τον Ολυμπιακό να έχει τον Ματιέ Βαλμπουενά στο στόχαστρο, επισημαίνοντας πως ο Γάλλος εξτρέμ μένει ελεύθερος από τη Φενερμπαχτσέ και πως υπάρχει ο δίαυλος προκειμένου να γίνει η μεταγραφή του.

Τα νούμερα όμως, δημιουργούν ερωτηματικά. Πέραν αυτών, μιλάμε για ποδοσφαιριστή προερχόμενο από το τουρκικό πρωτάθλημα. Οι δύο τελευταίοι που ήρθαν από εκεί, δεν… έσκισαν στους «ερυθρόλευκους». Και αν μπορεί να γίνει μια συζήτηση για τον Βούκοβιτς, σίγουρα η περίπτωση του Εμενίκε – και την κατάσταση στην οποία ήταν όταν εντάχθηκε στον Ολυμπιακό – είναι από αυτές που μπορούν να «κάψουν», συνολικά, μια αγορά για μια αγοράστρια ομάδα.

Πάμε όμως και στους αριθμούς. Ο Βαλμπουενά τον Σεπτέμβριο κλείνει τα 35 του χρόνια. Οδεύει δηλαδή, μαθηματικά, προς την (ποδοσφαιρική) «σύνταξη». Επίσης, δεν μένει ελεύθερος από τη Φενέρ. Το συμβόλαιο του επεκτείνεται αυτόματα για έναν ακόμη χρόνο αν αγωνιστεί σε τέσσερα παιχνίδια πρωταθλήματος ως το τέλος της σεζόν.

Κάτι που όμως προφανώς, ο τουρκικός σύλλογος δεν το επιθυμεί. Τόσο λόγω ηλικίας, τόσο λόγω ιατρικής κατάστασης (αρκετοί οι τραυματισμοί του φέτος – και τώρα, τραυματία είναι – που τον έχουν φέρει να έχει αγωνιστεί μόλις σε 15 ματς πρωταθλήματος, τα οκτώ μόλις ως βασικός πετυχαίνοντας μόλις ένα γκολ) όσο και συμβολαίου.

Ο Βαλμπουενά εισπράττει ετησίως στη Φενέρ 4 εκατ. ευρώ! Αλλα τόσα περίπου πήρε το καλοκαίρι του 2017 για να υπογράψει στα «καναρίνια», ως πριμ υπογραφής! Και τόσα,  θα εισπράξει  και του χρόνου σε περίπτωση αυτόματης ανανέωσης! «Τρελά» λεφτά, απλησίαστα όχι μόνο για οποιαδήποτε ελληνική ομάδα, αλλά και – κακά τα ψέματα – πλέον απλησίαστα για τον ίδιο τον Βαλμπουενά από οποιαδήποτε άλλη ομάδα του πλανήτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τρελή πρόταση για Έλληνα που βγάζει μάτια - Ομάδα έδινε 5 «μύρια» - Πάνω από 7 το κασέ του!

Τα τουρκικά media την περασμένη εβδομάδα έκαναν λόγο για πρόταση της Φενέρ για νέο συμβόλαιο, 1+1 στον Βαλμπουενά, έναντι 3 εκατ. ευρώ του χρόνου (και ακόμη λιγότερα αν ενεργοποιηθεί το +1, της σεζόν 2020-21). Ανεξαρτήτως αν ισχύει ή όχι, αυτή προφανώς αποτελεί τη βάση του 35χρονου Γάλλου εξτρέμ!

Αν δηλαδή η Φενέρ δεν θελήσει να τον βάλει να παίξει στο υπόλοιπο της σεζόν, ώστε να συμπληρώσει τον απαιτούμενο αριθμό συμμετοχών και έτσι να ενεργοποιηθεί αυτομάτως η τελευταία χρονιά του συμβολαίου του – που θα του αποφέρει δηλαδή βάσει της αρχικής συμφωνίας 4 εκατ. ευρώ – τότε κάλλιστα μπορεί ο ίδιος να αποδεχτεί την πρόταση ανανέωσης και να κερδίσει 3 εκατ.

Λιγότερα για τον ίδιο, σταθερά όμως εκτός πραγματικότητας και δυναμικής για οποιαδήποτε ελληνική ομάδα.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags