Facebook Pixel ΑΕΛ - Αστέρας Τρίπολης: 2-1
| 2019-03-30 21:33:00

Τεράστια νίκη για την ΑΕΛ με ανατροπή... παραμονής!

Sportdog Team
Τεράστια νίκη για την ΑΕΛ με ανατροπή... παραμονής!

Μεγάλο τρίποντο για την Λάρισα με 2-1 κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης.

ΑΕΛ - Αστέρας Τρίπολης: Με τον Βαγγέλη Μώρα να πετυχαίνει το πρώτο γκολ της καριέρας του στην Α' Εθνική, η Λάρισα επικράτησε 2-1 του Αστέρα Τρίπολης με ανατροπή και έκανε... άλμα παραμονής.

Οι Αρκάδες είχαν προηγηθεί μόλις στο 16ο λεπτό με τον Καλτσά, οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με ένα αυστηρό πέναλτι του Φατιόν στο 30', ενώ η ολική ανατροπή ολοκληρώθηκε στο 69' με μία υπέροχη κεφαλιά του Μόρα, μετά από εκτέλεση κόρνερ!

Με τη νίκη αυτή, η ΑΕΛ έφτασε τους 30 βαθμούς, ξεπέρασε τον Πανιώνιο και την Ξάνθη και νιώθει ασφαλής για την παραμονή της, ενώ ο Αστέρας πλέον έχει τον ΠΑΣ σε απόσταση μόλις ενός πόντου.
 

Όσον αφορά την εξέλιξη της αναμέτρησης, η θεσσαλική ομάδα ήταν αυτή που ξεκίνησε καλύτερα με κατοχή μπάλας και την πρώτη μεγάλη ευκαιρία, όμως οι Αρκάδες ήταν αυτοί που προηγήθηκαν στην αντεπίθεση του 16ου λεπτού με τον Καλτσά. Σχετικά γρήγορα πάντως η ομάδα του Φέστα ισοφάρισε εκμεταλλευόμενη μια κακή απόφαση του Παπαπέτρου ο οποίος είδε λανθασμένα πέναλτι σε ένα μαρκάρισμα του Μουνάφο στον Κούνιτς, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Φατιόν στο 31'. Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, οι δύο ομάδες έψαξαν το δεύτερο γκολ και έχασαν από μία κλασική ευκαιρία για να προηγηθούν.

Καλύτερη ήταν από το ξεκίνημα και του δευτέρου μέρους η ΑΕΛ, πιέζοντας τον Αστέρα με συνεχείς επιθέσεις, έστω και ανολοκλήρωτες στο σύνολό τους. Μπορεί οι τελικές να άργησαν για τους γηπεδούχους, ωστόσο το έστω λίγο καλύτερο παιχνίδι τους από τον Αστέρα επιβραβεύθηκε στο 69ο λεπτό με την έξοχη κεφαλιά του Μόρα που έγραψε το 2-1 και πέτυχε την ανατροπή του σκορ για την ομάδα του. Στα επόμενα λεπτά η θεσσαλική ομάδα έδωσε χώρο στον αντίπαλο προσπαθώντας να χτυπήσει για τρίτη φορά στην κόντρα, με τον Αστέρα να διαμαρτύρεται πάντως έντονα για δεύτερη φορά για ένα κράτημα του Μπέρτου στον Καλτσά λίγα λεπτά μετά το δεύτερο γκολ της Λάρισας.

Παρότι στα τελευταία λεπτά η ομάδα του Παράσχουν ήταν αυτή που βρισκόταν σταθερά σε θέση επίθεσης, δεν κατάφερε πολλά πράγματα. Κάπως έτσι παρέμεινε αυτό το 2-1 ως το φινάλε, για τη δεύτερη νίκη και το τέταρτο θετικό αποτέλεσμα της ΑΕΛ στο πρωτάθλημα μέσα στον Μάρτιο, αποτελέσματα που επί της ουσίας δείχνουν να την κρατούν στη μεγάλη κατηγορία!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags