Facebook Pixel ΠΑΟΚ: «Αυτός ο παίκτης είναι κεφάλαιο για τον ΠΑΟΚ - Εκεί η δύναμη του Δικεφάλου»!
| 2019-04-04 14:46:00

«Αυτός ο παίκτης είναι κεφάλαιο για τον ΠΑΟΚ - Εκεί η δύναμη του Δικεφάλου»!

Sportdog Team
«Αυτός ο παίκτης είναι κεφάλαιο για τον ΠΑΟΚ - Εκεί η δύναμη του Δικεφάλου»!

Πρώην ΠΑΟΚτσής αποθεώνει την φετινή ομάδα.

ΠΑΟΚ: Ο πρώην παίκτης του Δικεφάλου του Βορρά και του Αστέρα Τρίπολης, Σταύρος Τσουκαλάς, μίλησε για την χθεσινή αναμέτρηση του Κυπέλλου ανάμεσα στις δύο ομάδες, τονίζοντας ότι ο Μαουρίσιο είναι κεφάλαιο για τον ΠΑΟΚ και λέγοντας ότι όλη η δύναμη της ομάδας βρίσκεται στα μπακ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην εκπομπή PAOK24 στον Libero 89.4FM:

Για το αν παρακολουθεί το ελληνικό ποδόσφαιρο:

«Παρακολουθώ όσο μπορώ. Τα περισσότερα παιχνίδια του ΠΑΟΚ νομίζω τα έχω δει. Είδα και το χθεσινό παιχνίδι. Νομίζω ήταν δίκαιη η νίκη του ΠΑΟΚ, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο είδα μια καλύτερη εικόνα του Αστέρα και το πιο δίκαιο αποτέλεσμα θα ήταν το 1-0. Αλλά εξαρχής ήταν δύσκολο το έργο του Αστέρα».

Για το αν είναι δύσκολο για μια ομάδα να παίζει κύπελλο την Τετάρτη και την Κυριακή να δίνει τον αγώνα επιβίωσης:

«Είναι δύσκολο, γιατί ξέρω – από εκεί που πέρασα – ότι είναι πολύ σημαντικό, το είχαν στο μυαλό τους αυτό. Αλλά δεν σημαίνει ότι θα πάνε στην Τούμπα και θα πουν “δεν τρέχει κάτι”. Είδαμε ότι πάλεψαν κι όλας και θα μπορούσαν να κάνουν και κάτι παραπάνω. Κλασική ευκαιρία δεν είχαν, αλλά με το 1-0 θα είχαν ελπίδες. Βέβαια στο ποδόσφαιρο μπορείς να δεις τα πάντα, αλλά έτσι όπως είναι ο ΠΑΟΚ φέτος, σοβαρός, που παίρνει αποτελέσματα ακόμα και αν δεν παίζει καλά, όλο αυτό δείχνει το μέταλλο ομάδας που κάνει πρωταθλητισμό».

Για το πόσο σημαντικό είναι για τους παίκτες να ξέρουν ότι το αποτέλεσμα θα έρθει ακόμα κι αν η εμφάνιση δεν είναι καλή ή είναι συντηρητική όπως με τον Αστέρα:

«Αυτό μου έχει κάνει εντύπωση γιατί σημαίνει ότι το πιστεύουν μέσα τους, όλοι στον οργανισμό του ΠΑΟΚ, ξέρουν ότι όπως και να γίνει, ακόμα κι αν δεν πάνε καλά τα πράγματα, όπως έγινε στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο, στο τέλος θα τα καταφέρουν. Κι αυτό δείχνει ότι ο ΠΑΟΚ έχει αυτό το στοιχείο που έχουν οι ομάδες που πάνε για πρωτάθλημα: το μέταλλο, ξέρει ότι θα κερδίσει κάθε παιχνίδι. Βέβαια έχει πάρει νίκες και με πολύ καλές εμφανίσεις, αλλά για να γίνεις και πρωταθλητής πρέπει να κερδίζεις και τα κακά παιχνίδια, κάτι που κάνει φέτος».

Για το αν θεωρεί ότι τα περυσινά γεγονότα έκαναν τον ΠΑΟΚ πιο ισχυρό:

«Σίγουρα αυτό που έγινε πέρυσι, που θυμάμαι ότι το λέγαμε και μεταξύ μας εκείνο τον καιρό, ξέραμε ότι θα κάνει τον ΠΑΟΚ πιο δυνατό, κάτι που συμβαίνει. Και διοικητικά, και στο θέμα επικοινωνίας και αυτό που έχει γίνει μέσα στον αγωνιστικό χώρο, που προκύπτει από τον προπονητή. Βλέπεις δηλαδή μια ομάδα συγκεντρωμένη στο πλάνο, δεν αλλάζει κάτι, όπως και μετά τη φυγή του Πρίγιοβιτς, η ομάδα δείχνει ότι έχει ένα πλάνο, δεν έπαιζε ούτε πριν με έναν παίκτη, κινούνται όλοι με την τακτική. Είναι μια ομάδα που σκέφτεται και αυτό φαίνεται. Για να φτάσει να εκνευριστεί ο αντίπαλος (σ.σ δέχθηκε ερώτηση για το γεγονός ότι ο Αστέρας εκδήλωσε ανησυχία και εκνευρισμό στο παιχνίδι του), σημαίνει ότι ο ΠΑΟΚ είναι και μια ομάδα δυνατή πνευματικά και αυτό που έγινε πέρυσι τον έχει σίγουρα δυναμώσει».

Για το αν η εσωτερική δικαιοσύνη αποτελεί το σημαντικότερο ζήτημα για ένα επαγγελματικό γκρουπ:

«Είναι από τα πιο σημαντικά, ναι. Η ισορροπία που λέμε. Γιατί ο προπονητής πρέπει να έχει ισορροπία στα αποδυτήρια και αυτό το κρατά πολύ καλά ο κ. Λουτσέσκου. Αλλά το σημαντικό είναι ότι έχει μείνει ο ίδιος προπονητής και αυτός με τη σειρά του έχει κρατήσει τους ίδιους παίκτες, υπάρχει ένας βασικός κορμός, κάτι που παλιά δεν το βλέπαμε, αλλάζανε οι παίκτες κάθε καλοκαίρι και Δεκέμβριο. Τώρα έχει κρατηθεί αυτό και είναι πολύ σημαντικό ώστε να εκτελεί η ομάδα το πλάνο και να είναι σταθερή τακτικά».

Για το αν ο σταθερός κορμός είναι σημαντικός για την ύπαρξη και τον σεβασμό μιας ιεραρχίας μέσα στην ομάδα:

«Πάντα πρέπει να υπάρχει ιεραρχία και πάντα βέβαια πρέπει να μπαίνουν καινούρια εργαλεία, καινούρια στοιχεία, για να βελτιώνεται η ομάδα».

Για το αν καλύπτεται το κενό του Μαουρίσιο:

«Σίγουρα ο Ολιβέιρα έχει δείξει καλά στοιχεία, από αυτά που έχω δει, αλλά ο Μαουρίσιο είναι κεφάλαιο για τον ΠΑΟΚ. Βέβαια, εδώ έφυγε ο Πρίγιοβιτς και δεν φάνηκε τόσο μεγάλη αλλαγή. Δηλαδή ο ΠΑΟΚ έχει ένα πλάνο, μια τακτική, συμπληρώνεται με κάποια στοιχεία όπως αυτά που δίνει ο Μαουρίσιο, που κάνει στο γήπεδο πολλά πράγματα που δεν φαίνονται σε όλους. Αλλά απλώς συμπληρώνει, σίγουρα κάνει σπουδαία πράγματα, αλλά δεν φαίνεται η απουσία του. Όπως επίσης, για μένα, είναι πολύ καλός παίκτης και ο Σάκχοφ, που τελευταία χρησιμοποιείται περισσότερο με αυτούς τους τραυματισμούς. Δηλαδή αυτοί οι παίκτες δεν φαίνονται πολύ αλλά κάνουν σημαντικά πράγματα, κυρίως χωρίς την μπάλα».

Για το αν είναι ο box-to-box χαφ η πιο σημαντική θέση στο σύγχρονο ποδόσφαιρο:

«Ναι γιατί κάνει πολλές δουλειές στον αγωνιστικό χώρο, αλλά γενικά πιο σημαντική είναι η γραμμή του άξονα συνολικά, από τον τερματοφύλακα ως τον επιθετικό».

Για το αν περίμενε τη φετινή πορεία του ΠΑΟΚ:

«Περίμενα ότι θα είναι τόσο δυνατός, αλλά το να είναι αήττητος και να τερματίσει έτσι – μένουν βέβαια τέσσερα παιχνίδια που όμως είναι στα μέτρα του και νομίζω θα τα πάρει - αυτό είναι πολύ δύσκολο κομμάτι και αυτό οφείλεται και στους παίκτες και στον προπονητή. Το να πάρεις πρωτάθλημα είναι ένα πράγμα, το να το πάρεις αήττητος είναι σπουδαίο, ειδικά για μια ομάδα που έχει να το κατακτήσει τόσα χρόνια».

Για το αν η δύναμη του Δικεφάλου βρίσκεται στα μπακ:

«Ναι, νομίζω πως στον ΠΑΟΚ αυτήν τη στιγμή η δύναμη είναι στα μπακ. Και πέρυσι το ίδιο. Δηλαδή κι εγώ ως αντίπαλος που έπαιξα πέρυσι, με τον Αστέρα, εστιάζαμε κυρίως εκεί, στα μπακ. Αλλά και συνεντεύξεις από άλλες ομάδες αν ακούσεις, θα δεις ότι αναγνωρίζουν ότι εκεί είναι η δύναμη του ΠΑΟΚ. Κι αυτό φαίνεται και στο γήπεδο».

Για το γεγονός πως ο Λουτσέσκου δεν σκέφτεται να προωθήσει τον Βιεϊρίνια στα χαφ ακόμα κι αν έχει απουσίες στη θέση αυτή:

«Έτσι όπως φαίνεται στον αγωνιστικό χώρο, γιατί η πράξη δίνει την απάντηση, μάλλον καλά κάνει. Ο Βιεϊρίνια τόσο καιρό στα μπακ είναι πάρα πολύ καλός. Για να τον βάζει εκεί, από τη στιγμή που είναι επιθετικογενής παίκτης, ο Λουτσέσκου μάλλον ζητάει κάποια άλλα πράγματα, που αυτό νομίζω είναι καλύτερο για τον ΠΑΟΚ. Βέβαια μπορεί να παίξει και εξτρέμ, όπως χθες, αλλά για να παίζει σε εκείνη την θέση, μάλλον ζητά άλλα πράγματα ο ΠΑΟΚ από τους μπακ, που ο Βιεϊρίνια τα έχει».

Για το τι κάνει στην Ουγγαρία και το πώς είναι η ζωή στην μικρή πόλη της Κισβάρντα:

«Καλά, εδώ στον αγώνα, στην ξενιτιά (γέλια). Τα βλέπω καλά τα πράγματα, έχει ωραία γήπεδα, ωραία ατμόσφαιρα, χαίρεσαι να παίζεις ποδόσφαιρο. Και εγώ εδώ προσπαθώ να βοηθήσω την ομάδα, έφτασε σε σημείο να κινδυνεύει και βρίσκεται ακόμα σε αυτήν την κατάσταση. Μένουν εφτά παιχνίδια και προσπαθούμε να σωθούμε. Νομίζω στο τέλος θα τα καταφέρουμε.

Η Κισβάρντα είναι μικρή πόλη, έχω τον Μπέριο και τον Ίλιτς που τον είχα στα Γιάννενα, εντάξει περνά η μέρα. Δεν θα έλεγα ότι είναι και η καλύτερη πόλη για να περνάς καλά, αλλά από τη στιγμή που δεν έχεις να ασχοληθείς με κάτι άλλο εκτός από το ποδόσφαιρο, εντάξει, έναν καφέ τον πίνεις. Εδώ όλα μετά τις 7-8 το απόγευμα είναι κλειστά. Οπότε έχεις μόνο το ποδόσφαιρο. Υπομονή, για τέσσερις μήνες ήρθα, μετά θα δούμε».

Για την Κισβάρντα που βρίσκεται στο -2 από τη σωτηρία:

«Παίζουμε με αυτούς που είναι από κάτω μας και τώρα ξεκινά ένα πρόγραμμα που παίζουμε όσοι πάνε να σωθούν με όσους είμαστε από κάτω. Είναι πέντε – έξι παιχνίδια και νομίζω εκεί θα κριθεί».

Για την εικόνα που έχουν για τον ΠΑΟΚ εκεί:

«Τον ξέρουν, γιατί έπαιξαν με τη Βίντι τον Σεπτέμβριο. Αλλά γνωρίζουν σίγουρα το ελληνικό πρωτάθλημα, δηλαδή για ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό γνωρίζουν ότι υπάρχουν και βρίσκονται ψηλά».

Για την ανάπτυξη του ουγγρικού ποδοσφαίρου τα τελευταία χρόνια:

«Να πω την αλήθεια δεν ήξερα γι’ αυτό το πρωτάθλημα, μέχρι που έπαιξε η Βίντι και με ΑΕΚ και με ΠΑΟΚ. Αλλά με το που ήρθα εδώ και το συνάντησα αυτό, από τα γήπεδα μόνο καταλαβαίνεις ότι υπάρχει μεγάλη πρόοδος. Έχω συναντήσει πολύ ωραία γήπεδα, αλλά βέβαια έχουν και βοήθεια από τον πρωθυπουργό, με σχετικές επενδύσεις στα στάδια και είναι όλα καινούρια, διετίας, ακόμα και φετινά».

Για τον Τόργκελε (σ.σ παίζει στην ΜΤΚ Βουδαπέστη):

«Μου κάνει εντύπωση που εδώ βάζει γκολ, ενώ στον ΠΑΟΚ δεν θυμάμαι να έβαζε, μπορεί μόνο στην προπόνηση (γέλια). Παίζει ακόμα πάντως, είναι βασικός και σκοράρει Είμαστε και αντίπαλοι σε δύο παιχνίδια».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags