Facebook Pixel Sportdog.gr | Φοβερή δήλωση Λοντίγκιν για Μαρτίνς και Σα - "Θα έλεγα ότι παίζει γιατί είναι συμπατριώτες..."
| 2019-04-05 22:22:00

Φοβερή δήλωση Λοντίγκιν για Μαρτίνς και Σα - "Θα έλεγα ότι παίζει γιατί είναι συμπατριώτες..."

Sportdog Team
Φοβερή δήλωση Λοντίγκιν για Μαρτίνς και Σα - "Θα έλεγα ότι παίζει γιατί είναι συμπατριώτες..."

Ατάκες που θα συζητηθούν από τον γκολκίπερ του Ολυμπιακού.

Ολυμπιακός - Πέδρο Μαρτίνς: Ο Γιούρι Λοντίγκιν παραχώρησε συνέντευξη στο sovsport.ru και μίλησε για το διάστημα προσαρμογής του στους Πειραιώτες.

Ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού αναφέρθηκε στο γεγονός ότι είναι η δεύτερη επιλογή του Πέδρο Μαρτίνς πίσω από τον Ζοσέ Σα και παραδέχθηκε ότι "θα ήταν ανόητο μέσα σε μια περίοδο τόσο κρίσιμων ματς να τον βγάλει από το αρχικό σχήμα", όπως είπε.

Επίσης, ο Λοντίγκιν τόνισε ότι δεν έχει κανένα λόγο να διαμαρτυρηθεί για την απόφαση του προπονητή λέγοντας χαρακτηριστικά ότι "Αν ήμουν νέος ηλικιακά, θα έπρεπε να ξεκινήσω να... μουρμουράω επειδή δεν παίζω και να λέω πως ο προπονητής βάζει τον Σα, επειδή είναι συμπατριώτες! Αλλά μετά από τόσα χρόνια εμπειρίας, καταλαβαίνω τον τρόπο σκέψης του προπονητή".

Αναλυτικά, τα λεγόμενα του Γιούρι Λοντίγκιν:

Αρχικά, ο 28χρονος τερματοφύλακας δήλωσε: «Τα χρόνια στην Ζενίτ πέρασαν πολύ γρήγορα, αλλά είχα συνηθίσει στην Αγία Πετρούπολη. Και δεν ήταν τόσο εύκολο για εμένα να εγκατασταθώ στην Ελλάδα, όπου πέρασα την παιδική μου ηλικία, όπως υπέθεσα όταν ήρθα στον Πειραιά τον χειμώνα. Παρόλα αυτά, πραγματικά χρειαζόμουν αυτή την μεταγραφή. Ήταν απαραίτητο να αλλάξει η κατάσταση, να κάνω ένα... restart στην καριέρα μου».

Και πρόσθεσε: «Αν ήμουν νέος ηλικιακά, θα έπρεπε να ξεκινήσω να... μουρμουράω επειδή δεν παίζω και να λέω πως ο προπονητής βάζει τον Σα, επειδή είναι συμπατριώτες! Αλλά μετά από τόσα χρόνια εμπειρίας, καταλαβαίνω τον τρόπο σκέψης του προπονητή. Εδώ και οκτώ μήνες, αγωνίζεται ο Σα και θα ήταν... ανόητο μέσα σε μια περίοδο τόσο κρίσιμων ματς να τον βγάλει από το αρχικό σχήμα».

Στη συνέχεια, είπε: «Ο Ολυμπιακός είχε πολλά κρίσιμα παιχνίδια τον Φεβρουάριο. Τόσο για το πρωτάθλημα, όσο και για το Europa League. Ο προπονητής βρισκόταν υπό πίεση. Και ο βασικός γκολκίπερ, Ζοσέ Σα, δεν έδωσε δικαιώματα για να αντικατασταθεί. Συνεπώς, νιώθω απόλυτη κατανόηση και έχω την ίδια συμπεριφορά με τότε. Θα υπάρξει κάποια ευκαιρία και θα πρέπει να μην την αφήσω. Θα συνεχίσω να δουλεύω με ηρεμία στην προπόνηση. Στο ψυχολογικό κομμάτι, νιώθω καλύτερα τώρα από το πρώτο μισό της σεζόν. Το να αλλάξω την κατάσταση, μου βγήκε σε καλό. Μέχρι το καλοκαίρι, είμαι σίγουρος πως θα μπορώ να ανταγωνιστώ με τον Σα για την θέση του βασικού».

Ενώ υπογράμμισε για το μέλλον του: «Υπάρχουν πολλές επιλογές, δεν θέλω να πω κάτι ακόμα. Όμως, θέλω να πιστεύω πως στο τέλος όλα θα πάνε καλά».

Για το ντεμπούτο του με τα «ερυθρόλευκα» γάντια, συμπλήρωσε: «Ήμουν πολύ χαρούμενος για το ντεμπούτο μου. Είχα δουλέψει για να δείξω τον καλύτερο μου εαυτό. Ωστόσο, είναι... νόμος στο ποδόσφαιρο, πως όταν δεν βάζεις γκολ, δέχεσαι. Και αυτό συνέβη, αφού είχαμε στο τέλος 28 τελικές προσπάθειες».

Στο μεταξύ, δήλωσε: «Φυσικά νιώθω πιο υπολογίσιμος! Το γεγονός ότι δεν είμαι στο αρχικό σχήμα, δεν σημαίνει ότι έχω κακή εικόνα ή ότι υπάρχει πρόβλημα στις σχέσεις μου με τον προπονητή. Έτσι απλά είναι οι συνθήκες, καθώς όταν ένας τερματοφύλακας έρχεται σε μια νέα ομάδα, θα πρέπει να του χαμογελάσει και η τύχη. Θυμάμαι, πως στην Ζενίτ άρπαξα την πρώτη ευκαιρία που μου δόθηκε. Παρά το γεγονός πως το Νο.1 κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Μαλαφέεφ».

Για τη σχέση του με τον Νάτχο τόνισε: «Ο Μπίμπαρς ήταν ο πρώτος που προσέγγισα, όταν ήρθα στην Ελλάδα. Επικοινωνούμε στα ρώσικα. Η σχέση μας είναι όμορφη, αλλά τώρα είμαι φίλος με όλα τα παιδιά. Για δύο μήνες έχω πλήρως προσαρμοστεί».

Τέλος, ο Λοντίγκιν ανέφερε: «Αυτή τη στιγμή, ο Ολυμπιακός είναι σε μια κατάσταση... ανακατασκευής! Ο Ολυμπιακός είναι μια πολύ γνωστή ομάδα στο Champions League, αλλά το προηγούμενο καλοκαίρι, μετά από μια αρνητική χρονιά, ο Ολυμπιακός ανανεώθηκε εντελώς, ο προπονητής άλλαξε και το να αλλάζουν όλες οι θέσεις σε ένα χρόνο δεν είναι εύκολο».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags