Facebook Pixel Sportdog.gr | Ο Δώνης έζησε το ανεπανάληπτο - Αυτός και άλλοι 3 στην Ελλάδα - Δείτε το απίθανο στατιστικό!
| 2019-04-08 06:36:00

Ο Δώνης έζησε το ανεπανάληπτο - Αυτός και άλλοι 3 στην Ελλάδα - Δείτε το απίθανο στατιστικό!

Sportdog Team
Ο Δώνης έζησε το ανεπανάληπτο - Αυτός και άλλοι 3 στην Ελλάδα - Δείτε το απίθανο στατιστικό!

Τι έγινε με τον προπονητή του Παναθηναϊκού; 

Στο 62ο λεπτό του αγώνα Παναθηναϊκού – Άρη, ο Χρήστος Δώνης πετύχαινε το πρώτο του φετινό γκολ και έτρεξε να πανηγυρίσει με τους συμπαίκτες του και τον προπονητή και πατέρα του. Άραγε στα 60 χρόνια της Α' Εθνικής, πόσοι πατεράδες έχουν πανηγυρίσει γκολ του γιού τους με διπλή ιδιότητα; Και του πατέρα και του προπονητή;

Τις αναζητήσαμε και σας τις παρουσιάζουμε. Δεν είναι και πολλές τελικά!

23 Δεκεμβρίου 1962: Στον Εθνικό εργάζεται ως προπονητής ο Αυστριακός Λούκας Χάρι Αουρέντνικ, γνωστό όνομα στη χώρα του, αλλά και στην Ελλάδα, αφού από την διετία 1959-61 ήταν ο πρώτος προπονητής της ΑΕΚ στην Α' Εθνική. Όταν ξαναήλθε στην Ελλάδα για τον Εθνικό το 1962 έφερε και τον γιό του Γιούργκεν.

Ο Εθνικός έπαιρνε πολλά γκολ από τους μέσους του, Αντωνάτο και Νικηφοράκη και λιγότερα από τους επιθετικούς του Χατζηϊωάννογλου και Βαμβακούση.

Εκείνη την ημέρα στην Τούμπα ο Βιεννέζος προπονητής αποφάσισε να ξεκινήσει για πρώτη φορά στην ενδεκάδα τον Γιούργκεν. Ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ στο 3' με τον Βασιλειάδη, ο Αντωνάτος ισοφάρισε στο 20' και δύο λεπτά αργότερα σκοράρει και ο Αουρέντνικ, 1-2 ο Εθνικός. Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ ανέτρεψε το σκορ με γκολ του Παπαδόπουλου στο 50' και του Γιακουμή στο 66.

Ο Γιούργκεν έκανε άλλες δύο συμμετοχές, μια το Μάρτη του 1963 και μια τον Μάιο του 1963 και δεν ξαναέπαιξε. Με αυτό το ονοματεπώνυμο - και μάλλον για αυτόν πρόκειται - βρίσκουμε Αυστριακό να μετακομίζει στη Νέα Ζηλανδία το 1974 και να γίνεται ονομαστός σεφ στο Όκλαντ.

Πέθανε το 2008, σε ηλικία 66 ετών σύμφωνα με δημοσιεύματα, κάτι που σημαίνει ότι όταν έπαιξε και σκόραρε με τον Εθνικό ήταν γύρω στα 20. Δεν έχει καταγραφεί πουθενά ακριβής ημερομηνία γέννησής του.

28 Απριλίου 1963: Την ίδια σεζόν με τον Αουρέντνικ, στον Ηρακλή δουλεύει ένας άλλος Αυστριακός, ο  Τέοντορ Μπρίνεκ. Η ομάδα κάνει καλή πορεία αν και έχουν φύγει οι αδελφοί Χασεκίδη στην Αμερική, αλλά δεν έχει εύκολο γκολ.

Ο Πλούταρχος Καραβέργος και ο Πλαστήρας Ξυλάς έχουν πάρει το βάρος του σκοραρίσματος. Στις 28 Απριλίου το πρωτάθλημα έχει φτάσει στην 25η αγωνιστική και ο Μπρίνεκ δεν έχει στη διάθεσή του τον Ξυλά, οπότε βάζει επιθετικό τον γιό του, για τον οποίο δυστυχώς δεν έχουμε στη διάθεσή μας ούτε το μικρό του όνομα. Το παιχνίδι είναι στη Λεωφόρο με τον Φωστήρα και ο Ηρακλής θα νικήσει 1-0 με γκολ του Μπρίνεκ… Τζούνιορ στο 74ο λεπτό. Ο Μπρίνεκ θα παίξει άλλα δύο παιχνίδια ως το τέλος και το καλοκαίρι φεύγει με τον πατέρα του.

Δηλαδή στην ίδια σεζόν δύο Αυστριακοί προπονητές έφεραν στην Ελλάδα τους επιθετικούς γιούς τους, τους χρησιμοποίησαν σε τρία παιχνίδια ο καθένας και αυτοί σκόραραν στο ντεμπούτο τους, χωρίς να έχουν συνέχεια στην κατηγορία!

15 Ιανουαρίου 1997: Ο Μάκης Κατσαβάκης έχει επαναφέρει το καλοκαίρι του 1996 τη Βέροια στην Α' Εθνική και έχει πάρει στην ομάδα και το γιό του Νίκο, σε ηλικία μόλις 17 ετών. Αν και η κατηγορία είναι απαιτητική, από τον Οκτώβρη ο Κατσαβάκης αρχίζει να χρησιμοποιεί το Νίκο σαν αλλαγή. Και στις 15 Ιανουαρίου 1997 ο Νίκος κάνει την έβδομη συμμετοχή του στο παιχνίδι με την Καστοριά.

Η Βέροια προηγείται ήδη 3-0 και στο 59ο λεπτό φεύγει από το παιχνίδι ο Τάσος Μητρόπουλος, για να μπει ο Νίκος Κατσαβάκης. Που στο 80ο λεπτό θα κάνει το τελικό 4-0. Ο Νίκος δεν ξαναέβαλε γκολ στην Α' Εθνική, αν και πήγε στην Καβάλα με τον πατέρα του πάλι. Έκανε μεγάλη καριέρα στην Κύπρο και τώρα ασχολείται διοικητικά με τον Πανσερραϊκό.

Αυτές οι τρεις περιπτώσεις ήταν οι μόνες στα 60 χρόνια της Α' Εθνικής, που σκόραρε ποδοσφαιριστής σε αγώνα που ο πατέρας του και προπονητής της ομάδας του ήταν το ίδιο πρόσωπο. Μέχρι που το έκανε και ο Χρήστος Δώνης.

Αξίζει να πούμε ότι το 1963-64 με τον Εθνικό σκόραρε ο Παναγιώτης Φερλέμης, έχοντας προπονητή τον αδελφό του Γιάννη, ενώ ο Λάγιος Ντέταρι έχει σκοράρει για τον Ολυμπιακό, με προπονητή τον... πεθερό του, Ίμρε Κόμορα!  

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags