Facebook Pixel "Έγκλημα" στον Παναθηναϊκό - Ποιον θα πουλήσει;
| 2019-04-08 10:51:00

"Αποκάλυψη" Δώνη - Έτσι αλλάζει επίπεδο ο ΠΑΟ - Ποιον θα πουλήσει; - Έγινε "έγκλημα"

του Νίκου Στεργίου
"Αποκάλυψη" Δώνη - Έτσι αλλάζει επίπεδο ο ΠΑΟ - Ποιον θα πουλήσει; - Έγινε "έγκλημα"

Δεν ανακάλυψε την Αμερική. Μήπως προτιμούν το... τσάμπα;

Παναθηναϊκός - Γιώργος Δώνης: "Η προσωπική μου άποψη είναι ότι για να γίνουμε καλύτεροι, θα πρέπει να πουληθεί παίκτης. Θεωρώ ότι θα πρέπει να αντλήσουμε κάποια κεφάλαια από το δυναμικό μας και κάποιο κεφάλαιο από πώληση". Χαρακτηριστική ατάκα (μια από τις πολλές) του Γιώργου Δώνη στη χθεσινή τηλεοπτική του συνέντευξη στο ΕΡΤ.

Περιγράφει σαφώς και τη φιλοσοφία, την καρδιά της φιλοσοφίας και της εξέλιξης του τριετούς πλάνου που ο ίδιος με τη συμφωνία του για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας, ουσιαστικά "προσυπέγραψε" για τον Παναθηναϊκό, σε συνδυασμό φυσικά με τον τεχνικό διευθυντή Νίκο Νταμπίζα.

Χρειάζονται πωλήσεις λοιπόν. Δεν ανακάλυψε την Αμερική ο Έλληνας τεχνικός. Καλά το είπε. Χρειάζεται να φύγει κάποιος προκειμένου να αυξηθεί το μπάτζετ. Αυτό είπε το "τρένο". Γιατί μόνο έτσι θα αποκτηθούν και περισσότεροι και καλύτεροι και μόνο έτσι, με μια πώληση δηλαδή, θα μπορέσουν οι "πράσινοι" να κερδίσουν χρόνο στην εξέλιξη και στην κάλυψη του χαμένου εδάφους από το παραδοσιακό τους επίπεδο.

Ως εδώ, καλά όλα. Έγινε αναφορά στον Μπουζούκη συγκεκριμένα από τον 50χρονο κόουτς, ο οποίος μάλιστα έθεσε και... τιμή, λέγοντας πως δεν είναι δυνατόν να τον αποκτήσει κάποιος ενδιαφερόμενος με 1,5-2 εκατ. ευρώ. Μήπως όμως θα ήταν προτιμότερο να τον αποκτήσει... τσάμπα;

Υπενθυμίζουμε ξανά, γιατί και χθες έγινε σαφές τι θέλει να κάνει ο σύλλογος, το στάτους αυτή τη στιγμή στα συμβόλαια του "τριφυλλιού": πέραν του Μπουζούκη, του χρόνου το καλοκαίρι ολοκληρώνονται τα συμβόλαια των Διούδη, Ινσούα, Μαυρομάτη, Γιόχανσον, Δώνη, Κουρμπέλη, Χατζηγιοβάννη, αλλά και του Εμμανουηλίδη από τους θεωρούμενους βασικούς. Δεν είναι οι μόνοι όμως: Οικονόμου, Στάικος ακόμη και ο Αποστολάκης.

Λογικά, δεν πρέπει να περιμένει να πουλήσει κάποιον άλλον από τους προαναφερθέντες ο Παναθηναϊκός. Συνεπώς, για να το πετύχει (πόσο μάλλον στις τιμές που υπονόησε ο Γιώργος Δώνης χθες…) θα πρέπει πρώτιστα να τους ανανεώσει.

Γιατί -για να το ξαναπούμε και αυτό- σε τίποτα δεν το έχουν οι πιτσιρικάδες, αν δεν τους κάνει η πρόταση που θα τους κατατεθεί, να περιμένουν έξι μήνες, να υπογράψουν όπου θέλουν Πρωτοχρονιά και να φύγουν χωρίς η ομάδα να πάρει ευρώ. Χώρια το αγωνιστικό πλήγμα, αφού δεν θα μπορούν καν να υπολογίζει η ομάδα στον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή.

Όλο αυτό συνεπώς, προκειμένου να μπορεί ο προπονητής και ο τεχνικός διευθυντής, να ανεβάζει τον πήχη τόσο ψηλά ως προς το μεταγραφικό παζάρι και τις πωλήσεις, θα έπρεπε να είχε προβλεφθεί ή έστω να περιοριστεί. Εννιά (+τρία) συμβόλαια που λήγουν την επόμενη χρονιά, είναι απλώς παρά πολλά για κάποιον που θέλει να πουλήσει έναν από αυτούς τώρα...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ατακάρες Αλέξη Σπυρόπουλου: "Υπόδειγμα ο Οικονόμου - Ήταν ασίστ λατρεία - Τους καράφλιασε όλους"

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags