Facebook Pixel Ματέο Γκαρσία: Μία ανάσα από την παραμονή του στον Άρη
| 2019-04-11 11:40:00

Ξεχάστε ΑΕΚ και Ολυμπιακό - Αυτός "αρπάζει" καυτό όνομα - Έγινε τρελό "ντου" - Τινάζει την μπάνκα

του Λάζαρου Γεωργίδη
Ξεχάστε ΑΕΚ και Ολυμπιακό - Αυτός "αρπάζει" καυτό όνομα - Έγινε τρελό "ντου" - Τινάζει την μπάνκα

Πού πάει ο μπαλαδόρος της Superleague; Φρέσκο ρεπορτάζ, όλα εδώ!

Άρης - Ματέο Γκαρσία: Δεν είναι μικρό πράγμα το ταξίδι στα Κανάρια Νησιά. Ο Κωνσταντίνος Διαμαντόπουλος ήταν ο μόνος εκπρόσωπος ελληνικής ομάδας που μπήκε στον κόπο να πάει ως εκεί και να συναντηθεί δια ζώσης με τους εκπροσώπους, τον νέο αθλητικό διευθυντή και τον αρχι-σκάουτ (τον γνωστό μας, Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς), της Λας Πάλμας.

Πολλά τα νταραβέρια των νησιωτών τα τελευταία χρόνια με την Ελλάδα, ως εκεί όμως, ως την έδρα τους, δεν είχε φτάσει ποτέ κανείς. Μέχρι χθες όμως. Ο τεχνικός διευθυντής του Αρη ήθελε με αυτόν τον τρόπο να δείξει στη Λας Πάλμας το πόσο πολύ θέλει τον Ματέο Γκαρσία. Αλλωστε, δεν είναι τυχαίο, πως πριν τις γιορτές, είχε ταξιδέψει ως την Αργεντινή προκειμένου να συναντηθεί τόσο με τον πατέρα του 22χρονου εξτρέμ όσο και τον μάνατζέρ του, αλλά και εκπροσώπους της Ινστιτούτο, της ομάδας η οποία και διατηρεί ένα 20% από τα δικαιώματα του παίκτη.

Ισως γι’ αυτή τη ζέση με την οποία αντιμετωπίζει τον ποδοσφαιριστή η πλευρά του Άρη, ο Αργεντινός, όπου σταθεί και όπου βρεθεί φροντίζει να δηλώνει πως θέλει να συνεχίσει στην ομάδα της Θεσσαλονίκης. Φυσικά το έχει διαμηνύσει και στη διοίκηση της Λας Πάλμας, η οποία έχοντας αποδεχτεί πως δεν πρόκειται να τον κρατήσει στις τάξεις της, προσπαθεί να πετύχει το καλύτερο δυνατό deal για την παραχώρησή του.

Εμφανής η προσπάθειά της να εμπλέξει και άλλες ελληνικές ομάδες (Ολυμπιακό, ΑΕΚ) στη διεκδίκηση του παίκτη, δεδομένα όμως, αφενός την προτίμηση του Αργεντινού και αφετέρου το προβάδισμα, της έστω δια ζώσης επαφής, αυτήν τη στιγμή ο Άρης το έχει. Τι πέτυχε λοιπόν πρακτικά ο Διαμαντόπουλος στο ταξίδι του; Να παρουσιάσει διάφορες εναλλακτικές στην ισπανική ομάδα.

Εννοείται πως δεν τίθεται θέμα δανεισμού του ποδοσφαιριστή, εννοείται πως οι "κίτρινοι" δεν μπορούν να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις της Λας Πάλμας,  η οποία δεν στέκεται στη ρήτρα του ποδοσφαιριστή (5 εκατ. ευρώ), αλλά αξιώνει ένα ποσό κοντά στο 1,5 εκατ. ευρώ. Ποσό όμως… τεράστιο για τα οικονομικά του Άρη, παρότι υπάρχει η εκτίμηση πως στο μέλλον ο Ματέο Γκαρσία θα αποφέρει πολλαπλάσια κέρδη στα ταμεία του συλλόγου.

Η βάση πάνω στην οποία "χτίζει" ο Διαμαντόπουλος λοιπόν συνίσταται στο τρίπτυχο: επιθυμία του παίκτη, προσωπικές επαφές με τη Λας Πάλμας και έτσι, από κοινού αναζήτηση μιας αμοιβαίας αποδεκτής και υλοποιήσιμης φόρμουλας αγοράς του Αργεντινού, με διάφορες μορφές συνιδιοκτησίας. Προφανές πως ένα ραντεβού δεν φτάνει, ωστόσο -όπως επιβεβαιώνεται και από τα Κανάρια- οι επαφές έγιναν και γίνονται σε εξαιρετικό κλίμα και η ομάδα της Θεσσαλονίκης τη δεδομένη στιγμή έχει το προβάδισμα έναντι του ανταγωνισμού. Από όποια πλευρά και αν το δει κανείς…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τα... δίνει ο ΠΑΟΚ για Πόνσε - "Καίει" Άκπομ, Σβιντέρσκι - Αυτό είναι το πλάνο - Δεν τους "βλέπει"

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags