Facebook Pixel Ρατσιστική επίθεση δέχθηκαν τα δυο παιδιά του Τζιμπρίλ Σισέ, μέσω social media
| 2019-04-15 06:06:00

Ρατσιστική επίθεση δέχθηκε η οικογένεια πρώην παίκτη του ΠΑΟ - Δείτε τι συνέβη!

Sportdog Team
Ρατσιστική επίθεση δέχθηκε η οικογένεια πρώην παίκτη του ΠΑΟ - Δείτε τι συνέβη!

Τα περιστατικά έλαβαν χώρα στα social media.

Ρατσιστική επίθεση δέχθηκαν τα δυο παιδιά του Τζιμπρίλ Σισέ, μέσω social media σύμφωνα με την πρώην σύζυγο του ποδοσφαιριστή, η οποία κατήγγειλε το συμβάν αυτό στην αγγλική αστυνομία.

Ο 13χρονος Κάσιους και ο 11χρονος Πρινς, που αγωνίζονται στις ακαδημίες των Κρου Αλεξάντρα και Λίβερπουλ αντίστοιχα έγιναν αποδέκτες απαράδεκτων συμπεριφορών.

Όπως δήλωσε στην εφημερίδα «Sunday Mirror», η μητέρα των παιδιών, Τζουντ Σισέ: "Η επίθεση που δέχτηκαν τα αγόρια μου είναι απίστευτη. Τι είδους άρρωστο άτομο θα μπορούσε να βάλει στόχο ένα παιδι με αυτό τον τρόπο; Τους ανάγκασε να μιλούν για το χρώμα του δέρματός τους και να νιώθουν ότι είναι διαφορετικοί. Ο Τζιμπρίλ βράζει από θυμό και υποστηρίζει τις έρευνες. Προσπαθώ να αντισταθώ για χάρη τους. Θέλω να στείλω ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι ο ρατσισμός και οι διαδικτυακές επιθέσεις δεν είναι και ποτέ δεν θα είναι αποδεκτές.

Ο Κάσιους άρχισε να διαβάζει τα μηνύματα δυνατά και του πήρα το τηλέφωνο. Δεν μπορούσα να πιστέω τι διάβαζα. Έτρεμα. Ειδοποίησα την αστυνομία και στον δρόμο δεν έλεγα στα παιδιά που πηγαίναμε για να μην τα τρομάξω. Τους είπα ότι δυστυχώς αυτά συμβαίνουν. Οι αστυνομικοί μου είπαν ότι το διαδικτυακό έγκλημα συμβαίνει πιο γρήγορα από ότι μπορούν να το εντοπίσουν. Είναι δύσκολο να ''κατεβάσουν'' τα τρολ, διότι παίρνουν μέτρα για να μην εντοπίζονται".

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στις ρατσιστικές επιθέσεις που έχει δεχθεί ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού:

"Τον έχω δει να παίζει παντού, από το Τσάμπιονς Λιγκ μέχρι το Μουντιάλ. Έχω βρεθεί ανάμεσα σε 66.000 κόσμο ακούγοντας ρατσιστικά συνθήματα εναντίον του. Όταν ο Κάσιους ήταν μικρός, είδαμε αντίπαλους οπαδούς να πετούν φουσκωτές μπανάνες στον Τζιμπρίλ. Με έκανε προστατευτική με τους γιους μου και υποσχέθηκα να τους μιλώ πάντα για αυτό το θέμα. Οι ακαδημίες της Κρου και της Λίβερπουλ είναι εναντίον του ρατσισμού και δουλεύουν με την εκστρατεία Kick It Out. Ενθαρρύνουν τα παιδιά να μιλούν αν κάτι δεν πηγαίνει καλά. Οι λογαριασμοί τους στα social media είναι πλέον συνδεδεμένοι με το τηλέφωνό μου και το παρακολουθώ. Γιατί να τιμωρούν εμάς λόγω αυτών των άθλιων δειλών; Εμείς τα θύματα πρέπει να αλλάξουμε την συζήτηση και να καταπολεμήσουμε τα τρολ. Ο ρατσισμός πρέπει να σταματήσει, κανένας δεν πρέπει να αντιμετωπίζει κάτι τέτοιο".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags