Facebook Pixel Τεράστια πρόκριση για Άγιαξ - Εύκολα ξανά η Μπαρτσελόνα
Ποδόσφαιρο
| 2019-04-16 23:54:00

ΘΑΥΜΑ από Άγιαξ, απέκλεισε και τη Γιουβέντους! - Με «μάγο» Μέσι στους «4» η Μπάρτσα (vid)

του Δημήτρη Σκούφου
ΘΑΥΜΑ από Άγιαξ, απέκλεισε και τη Γιουβέντους! - Με «μάγο» Μέσι στους «4» η Μπάρτσα (vid)

2-1 ο "Αίαντας" στο Τορίνο. Εύκολο 3-0 για Μπάρτσα με Γιουνάιτεντ.

Το έκανε με τη Ρεάλ, το έκανε και με την Γιουβέντους! Ο εκπληκτικός Άγιαξ νίκησε 2-1 με ανατροπή την "Γηραιά Κυρία" μέσα στο Τορίνο και πήρε σπουδαία πρόκριση στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, μετά το 1-1 του πρώτου αγώνα στο Άμστερνταμ.

Στο άλλο παιχνίδι η Μπαρτσελόνα δεν συνάντησε ιδιαίτερα προβλήματα από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αφού τη νίκησε και στην Ισπανία με 3-0, με τον Λιονέλ Μέσι να βάζει και πάλι την σφραγίδα του.

Μπαρτσελόνα - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3-0

Μόλις στο 1ο λεπτό ο Ράσφορντ θα μπορούσε να βάλει φωτιά στην αναμέτρηση, καθώς βγήκε φάτσα με τον Τερ Στέγκεν και έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Αυτή η φάση ήταν από τις ελάχιστες που ανησύχησαν την Μπαρτσελόνα, που μετά το πρώτο δεκάλεπτο πήρε μπροστά και δεν άφησε την Γιουνάιτεντ να αντιδράσει.

Στο 16' ο Λιονέλ Μέσι έκλεψε την μπάλα λίγο έξω από την περιοχή και με όμορφη κίνηση άδειασε έναν παίκτη, συνέκλινε προς τον άξονα και με τρομερό φαλτσαριστό σουτ με το αριστερό άνοιξε το σκορ για τους "μπλαουγκράνα". Στο 20' και πάλι ο Αργεντινός "μάγος" πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή και με σουτ νίκησε ξανά τον Ντε Χέα, ο οποίος φέρει ευθύνη στο γκολ, αφού έχασε την μπάλα κάτω από τα χέρια του.

Με το πρώτο παιχνίδι στην Αγγλία να έχει λήξει 1-0 υπέρ της Μπαρτσελόνα, η υπόθεση πρόκριση είχε κριθεί, με τους Καταλανούς να πετυχαίνουν και ένα ακόμα γκολ για το τελικό 3-0 με ένα απίθανο σουτ του Κουτίνιο στο 61'. Πλέον οι Καταλανοί περιμένουν στα ημιτελικά τον νικητή του προημιτελικού Λίβερπουλ-Πόρτο.

Γιουβέντους - Άγιαξ 1-2

Τρελαίνει κόσμο ο Άγιαξ, που μετά την απίστευτη ανατροπή επί της Ρεάλ, το ίδιο έκανε και απέναντι στη Γιουβέντους! Οι Ολλανδοί έχοντας άγνοια κινδύνου έπαιξαν φοβερό ποδόσφαιρο κόντρα στους Ιταλούς και παρότι βρέθηκαν να χάνουν 1-0 από την κεφαλιά του Ρονάλντο από το 28', δεν πτοήθηκαν.

Μόλις έξι λεπτά αργότερα, στο 34' ο Φαν Ντε Μπεκ πήρε την μπάλα μετά από κόντρες και απέναντι στον Σέζνι δεν λάθεψε, κάνοντας με ωραίο πλασέ το 1-1 και βάζοντας... φωτιά στην αναμέτρηση.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν παράσταση για έναν ρόλο, αφού ο Άγιαξ ήταν εντυπωσιακός και παίζοντας ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο "πάτησε" την Γιουβέντους, βγάζοντας μεγάλες και σημαντικές φάσεις, που αρκετές από αυτές έσωσε ο Σέζνι.

Κάτι που δεν κατάφερε να κάνει όμως στο 67', όταν ο Ντε Λιχτ σηκώθηκε πιο ψηλά από όλους μετά από εκτέλεση κόρνερ και με δυνατή κεφαλιά ανέτρεψε το σκορ, "γράφοντας" το 1-2 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Στα εναπομείναντα λεπτά οι φιλοξενούμενοι έλεγξαν το ματς και πήραν μια ασύλληπτη πρόκριση για τα ημιτελικά, όπου περιμένουν μία εκ των Σίτι ή Τότεναμ.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags