Facebook Pixel "Σεισμός" στη Superleague - Απίστευτο "ντου" Άρη - "Άκυρο" σε Ολυμπιακό!
| 2019-04-17 13:28:00

"Σεισμός" στη Superleague - Απίστευτο "ντου" Καρυπίδη - Τα... χώνει χοντρά - "Άκυρο" σε Ολυμπιακό

του Λάζαρου Γεωργίδη
"Σεισμός" στη Superleague - Απίστευτο "ντου" Καρυπίδη - Τα... χώνει χοντρά - "Άκυρο" σε Ολυμπιακό

Σκάνε απανωτά "μπαμ" στη Θεσσαλονίκη. Είναι τρελός ο πρόεδρος!

Κουέστα - Βέλεθ - Ματίγια - Γκαρσία. Η τετράδα... ραχοκοκκαλιά του φετινού Άρη, η οποία και συνέβαλλε τα μέγιστα στην εξασφάλιση του ευρωπαϊκού εισιτηρίου για τους "κίτρινους" στην επιστροφή τους στη Superleague. Εύλογα, η παραμονή του συγκεκριμένου καρέ στο "Κλεάνθης Βικελίδης" θεωρείται κομβική για τη χάραξη και την υλοποίηση του σχεδιασμού για την επόμενη σεζόν.

Και εδώ, ο Άρης και οι επιτελείς του έχουν αρχίσει να δουλεύουν καιρό, προσπαθώντας τουλάχιστον από τη  μεριά τους να μην αφήσουν "ευκαιρίες" σε πιθανούς... δολιοφθορείς. "Τελειωμένη" λοιπόν η παραμονή του Ματίγια, αφού η option του για επέκταση του συμβολαίου του ενεργοποιήθηκε μεσούσης της σεζόν.

Ένα βήμα από κάτι ανάλογο βρίσκεται και το θέμα του Κουέστα. Συμφωνημένος ο Ισπανός τερματοφύλακας να ανανεώσει για έναν ακόμη χρόνο το συμβόλαιό του (το τρέχον ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2020), ωστόσο το γεγονός πως αυτή η (προφορική) συμφωνία έχει συμβεί εδώ και έναν μήνα, χωρίς να έχει επικυρωθεί (ακόμη) γραπτά, δημιουργεί μια κάποια ανησυχία, αφού ο Κούεστα, όντας ένας από τους καλύτερους τερματοφύλακες της φετινής σεζόν έχει προκαλέσει αρκετό και έντονο ενδιαφέρον (το οποίο δεν αναιρείται από τη ρήτρα των 700.000 ευρώ που έχει συμφωνηθεί να μπει στο νέο του συμβόλαιο, όταν και εφόσον υπογραφεί, ρήτρα σε κάθε περίπτωση μεγαλύτερη σε σχέση με την υπάρχουσα...).

Έναν χρόνο ακόμη συμβόλαιο έχει και ο στυλοβάτης της άμυνας, ο Βέλεθ. Οι άνθρωποι του Άρη θέλουν να το επεκτείνουν, γνωρίζοντας όμως το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού, τηρούν στάση αναμονής. Οι αξιώσεις που έχουν για την παραχώρησή του (1,5 εκατ. ευρώ) δύσκολα θα ικανοποιηθούν από οποιαδήποτε ομάδα, σε κάθε περίπτωση όμως, με το δεδομένο ότι Πρωτοχρονιά, ο Ισπανός στόπερ θα μπορεί να υπογράψει ελεύθερος όπου επιθυμεί, τότε είναι επιβεβλημένο να ξεκαθαρίσει το τοπίο: είτε δηλαδή με επέκταση συμβολαίου είτε με μια (επικερδή) πώληση.

Τέλος, στο θέμα του Ματέο Γκαρσία, όπως κατ’ επανάληψη έχουμε τονίσει στο sportdog και οι εξελίξεις αλλά και η ειδησεογραφία μας δικαιώνει, ο Άρης έχει τον πρώτο λόγο στο να τον κρατήσει στο ρόστερ του, παρόλο που το όνομά του έχει γραφτεί για όλους τους μεγάλους της Superleague (ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, ΑΕΚ). 

Έχει σύμμαχο τον ποδοσφαιριστή, ο οποίος επιθυμεί διακαώς την παραμονή του στη Θεσσαλονίκη, είναι η μόνη ομάδα που έχει καταθέσει επίσημη πρόταση αγοράς στη Λας Πάλμας (με διάφορες μορφές...) και περιμένει το αμέσως επόμενο διάστημα να ξεκαθαρίσει και η συγκεκριμένη υπόθεση, αφού αν δεν προκύψει -τελικά- deal, εξυπακούεται πως η αντικατάσταση του Αργεντινού εξτρέμ αυτομάτως θα μετατραπεί σε προτεραιότητα εν όψει της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου.

Όπως φυσικά, θα ισχύει και για κάθε έναν από την "αγία τετράδα" του Άρη, γι’ αυτό και η παραμονή τους (ή όχι) κρίνει καταλυτικά τον σχεδιασμό. Αν μείνουν όλοι στο ρόστερ, τότε ο Άρης καλείται να κάνει μετρημένες κινήσεις: βασικό δεξιό μπακ, βασικό φουνταριστό, έναν μέσο που να συμπληρώνει τους υπάρχοντες, ανάλογο έναν στόπερ και αναπληρωματικό τερματοφύλακα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Φοβερό: Γι' αυτό Ολυμπιακός και ΠΑΟ ψήφισαν ΑΕΚ - Ατάκα-φωτιά για Γκαγκάτση - "Σημαία" ο Κούγιας!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags