Facebook Pixel «Πάμε για νέους υποβιβασμούς»
| 2011-09-16 19:11:00

«Πάμε για νέους υποβιβασμούς»

«Πάμε για νέους υποβιβασμούς»

Νέες πειθαρχικές δηλώσεις θα ασκηθούν σε 15 ομάδες την άλλη εβδομάδα σύμφωνα με τον αναπληρωτή ποδοσφαιρικό εισαγγελέα, Μανώλη Αντωνακάκη.

Με δηλώσεις του στον ΣΠΟΡ FM, o αναπληρωτής ποδοσφαιρικός εισαγγελέας τόνισε ότι μπορεί να υπάρξουν νέοι υποβιβασμοί, αφού τα αδικήματα αφορούν δωροδοκία και παράνομο στοιχηματισμό». Επίσης δεν παρέλειψε να μιλήσει για τον υποβιβασμό του Ηρακλή.

Αναλυτικά, ο κ. Αντωνακάκης είπε:

για το σημείο όπου βρίσκεται η έρευνα: «Η δική μας έρευνα βρίσκεται στην επεξεργασία όλων των στοιχείων και στη σύνταξη των κατηγοριών».

για το αν είναι κοντά στο να τελειώσει η έρευνα: «Είμαστε πολύ κοντά. Σίγουρα, την άλλη εβδομάδα θα ασκηθούν διώξεις. Είχαμε ορισμένες τεχνικής φύσεως δυσκολίες, για αυτό και καθυστερήσαμε. Ένα σωρό έγγραφα, καταθέσεις μαρτύρων, εκθέσεις της UEFA…».

για τον αριθμό των ομάδων: «Έχουμε 15 ομάδες σε αυτή τη φάση! Είναι νέες ομάδες, που δεν έχουν διωχθεί. Όχι, δηλαδή, η Ηλιούπολη. Καμία από αυτές που είχαν διωχθεί. Πάντως, μιλάμε για δέκα… χαρτόκουτες, γεμάτες στοιχεία. Πρέπει να τα κοιτάξεις όλα. Μιλάμε για μία πραγματικά ογκώδη δικογραφία».

για το αν η ΕΠΟ… πιάστηκε απροετοίμαστη: «Εμείς (σ.σ. ο ίδιος και ο κ. Φάκος) είμαστε προετοιμασμένοι, γιατί έχουμε εμπειρίες και από τα πολιτικά δικαστήρια. Η καθυστέρηση δεν αφορά τη δουλειά μας. Σε ό,τι αφορά τις επιτροπές, χρειάζεται, ίσως, ανακατατάξεις και διευκρινήσεις… Παράδειγμα: το Διαιτητικό Δικαστήριο έκρινε εσφαλμένα την υπόθεση του Ηρακλή. Δεν είχε αρμοδιότητα. Αυτά θα έπρεπε, μάλλον, να διευκρινιστούν πιο μπροστά. Δεν μπορούσε να αποφανθεί ως τριτοβάθμιο δικαστήριο».

για το αν υπάρχει περίπτωση να υποβιβαστούν ομάδες και να αλλάξουν τα πρωταθλήματα, τέλος: «Βεβαίως και μπορεί να έχουμε νέους υποβιβασμούς, αφού τα αδικήματα αφορούν δωροδοκία και παράνομο στοιχηματισμό. Αυτές οι διατάξεις προβλέπουν και την ποινή του υποβιβασμού. Θα έχουμε ανακατατάξεις, αν και εφόσον, βέβαια, οι ομάδες που θα παραπέμψουμε, κριθούν ένοχες. Είναι και δυο -τρεις ομάδες από τη Σούπερ Λίγκα».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags