Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Γιάννης Μπουζούκης: Θα φύγει το προσεχές καλοκαίρι από το Τριφύλλι;
| 2019-04-21 11:15:00

Αυτή είναι "μεταγραφάρα" για το καλοκαίρι - "Φτιάχνουν" τον παικταρά - Γυρίζει και τα... νικάει όλα

του Νίκου Στεργίου
Αυτή είναι "μεταγραφάρα" για το καλοκαίρι - "Φτιάχνουν" τον παικταρά - Γυρίζει και τα... νικάει όλα

Ποιος είναι ο μεγάλος στόχος του ΠΑΟ; Πώς θα τον... φέρουν πίσω;

Παναθηναϊκός - Γιάννης Μπουζούκης: Μπορεί να διαψεύστηκε το ταξίδι του Μπουζούκη στην Μπολόνια, προκειμένου να βρεθεί στο ειδικό κέντρο αποκατάστασης που υπάρχει στην ιταλική πόλη για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα που έχει παρουσιαστεί στους κοιλιακούς του, ωστόσο την ουσία του θέματος, δεν την αναιρεί.

Ο 21χρονος μέσος, ταλαιπωρείται εδώ και καιρό από ενοχλήσεις στους προσαγωγούς. Διαπιστώθηκε από τη σειρά εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε πως το πρόβλημα τείνει να εξελιθχεί στο περίφημο σύνδρομο κοιλιακών - προσαγωγών.  Ως γνωστόν, δύο είναι οι ενδεδειγμένοι τρόποι αποθεραπείας του συγκεκριμένου συνδρόμου.

Πρώτον, μια χαλαρή προπονητική προσέγγιση, με ελάχιστες επιβαρύνσεις, προκειμένου να αντιμετωπιστεί συντηρητικά και να κερδηθεί χρόνος. Ενδείκνυται σε νεαρούς ποδοσφαιριστές (όπως ο Μπουζούκης), οι οποίοι δεν έχουν αντιμετωπίσει στο παρελθόν ανάλογο πρόβλημα.

Η δεύτερη, είναι η επέμβαση. Επέμβαση που γίνεται με την τοποθέτηση ειδικού πλέγματος στην προβληματική περιοχή,  τεχνική με την οποία ουσιαστικά προστατεύεται και αποτρέπεται (όχι οριστικά, αλλά εξόχως αποτελεσματικά) η επιδείνωση του προβλήματος και -το κυριότερο- εξαλείφονται οι ενοχλήσεις που νιώθουν οι ποδοσφαιριστές.

Νομοτελειακά, 9/10 περιπτώσεις καταλήγουν στη συγκεκριμένη λύση. Σπάνιο, σπανιότατο, να "περάσει" το σύνδρομο, να μειωθούν οι παρενέργειες του μόνο με συντηρητική αγωγή. Αυτό θα κάνει ο Γιάννης Μπουζούκης.  Απόφαση δεν έχει ληφθεί ακόμη για το αν πρέπει να υποβληθεί στην συγκεκριμένη επέμβαση, αλλά από την στιγμή που εδώ και καιρό, όταν πρωτοεμφανίστηκε το πρόβλημα, επιλέχθηκε -με τη σύμφωνη προφανώς γνώμη του ιατρικού και προπονητικού επιτελείου του ο Παναθηναϊκός- ο Έλληνας χαφ να το πάει συντηρητικά, με μικρότερο προπονητικό όγκο στην καθημερινότητα του και οι ενοχλήσεις εξακολουθούν.

Επίσης, από τη στιγμή που εδώ και πάνω από δύο εβδομάδες ουσιαστικά δεν προπονείται καθόλου, έχοντας πάρει άδεια για να ξεκουραστεί, απέχοντας από κάθε επιβλαβή προπονητική άσκηση και τίποτα εξ αυτών δεν είχε αποτέλεσμα, το πιθανότερο (αν όχι βέβαιο) είναι πως θα υποβληθεί στη συγκεκριμένη επέμβαση προκειμένου να αντιμετωπιστεί δραστικά το σύνδρομο και παράλληλα, αυτή η επέμβαση να γίνει σε χρόνο τέτοιο που θα επιτρέψει στον Μπουζούκη να είναι στο 100% στο ξεκίνημα της καλοκαιρινής προετοιμασίας του Παναθηναϊκού (πιθανότατα στις αρχές Ιουλίου).

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags