Facebook Pixel ΠΑΟΚ: Τραυματισμοί οπαδών στη φιέστα
| 2019-04-24 22:35:00

Έξι ΠΑΟΚτσήδες είχαν κατάγματα - Αναστατώθηκαν οι Πρώτες Βοήθειες στην Τούμπα

Sportdog Team
Έξι ΠΑΟΚτσήδες είχαν κατάγματα  - Αναστατώθηκαν οι Πρώτες Βοήθειες στην Τούμπα

Χαμός στη φιέστα με Λεβαδειακό.

Στο Metropolis 95.5 φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος της Επίλεκτης Ομάδας Διάσωσης, Αθανάσιος Σωτηράκης και αναφέρθηκε στα περιστατικά πρώτων βοηθειών που σημειώθηκαν στην Τούμπα κατά τη διάρκεια του αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Λεβαδειακό και στη φιέστα που ακολούθησε.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Υπήρχαν 59 περιστατικά στο γήπεδο και τρία στον Λευκό Πύργο, τα οποία έτυχαν της ιατρικής περίθαλψης της ιατρικής ομάδας, της επίλεκτης ομάδας εθελοντών και των νοσηλευτών της. Είχαμε λιποθυμίες, ρινορραγίες, πολλοί ανέβασαν πίεση, κάποιοι άλλοι με κακώσεις μέσης, αλλά και κατάγματα ποδοκνημικής. Τρία περιστατικά κατέληξαν στο νοσοκομείο. Από τα 59 περιστατικά τα έξι ήταν με κατάγματα. Επειδή κρατάμε στατιστικά, το 70% των περιστατικών συνήθως συμβαίνουν στις θύρες 4-4Α, το 30% στις θύρες 1-2-3-5-6 και το 0% στις θύρες 7-8. Πολλοί όταν ανάβουν τους πυρσούς καίγονται μεταξύ τους. Το έχω επισημάνει και στην ΠΑΕ και στους οργανωμένους. Να συνεννοηθούν, να ανάβουν σειρά-σειρά, να κάνουν κάτι για να προστατευθούν. Σε μια άλλη περίπτωση, κάποιος πηδούσε από τη χαρά του, έσπασε το κάθισμα και σκίστηκε η γάμπα του. Του δημιουργήθηκε ένα ανοιχτό τραύμα και ήθελε να το ράψουμε εκεί, δεν ήθελε να φύγει από την κερκίδα. Τελείωσε το ματς και μετά πήγε στο νοσοκομείο. Ορισμένους τους βάζουμε στο φορείο και θέλουν να φύγουν από το φορείο. Αισθάνονται πως δεν έχουν ανάγκη».

Για την προετοιμασία που υπήρξε: «Κάναμε έκτακτο μίτινγκ πρόληψης και σωστής καταστολής των περιστατικών που μπορεί να συμβούν. Βολιδοσκοπήσαμε σε τρία πράγματα. Στο πιθανό υπεράριθμο των οπαδών, στην πιθανή ανεξέλεγκτη εισβολή κάποιων στον αγωνιστικό χώρο και στην αντιμετώπιση εγκαυμάτων με πυρσούς. Για όλες τις περιπτώσεις εξοπλιστήκαμε και τα καταφέραμε».

Για τα περιστατικά στον Λευκό Πύργο: «Συνοδέψαμε με διασώστες το πούλμαν ως τον Λευκό Πύργο, διότι πιθανολογήσαμε ότι μπορεί να είχαμε περιστατικά. Είχαμε όντως δύο εγκαύματα».

Για τα περιστατικά σε όλη τη σεζόν: «Η βράβευσή μας είναι το “ευχαριστώ” που λέτε, είναι η κινητήριος δύναμη για να συνεχίσουμε. Στο φετινό Πρωτάθλημα, σε όλους τους αγώνες του ΠΑΟΚ δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες σε πάνω από 400 άτομα».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags