Facebook Pixel ΑΕΚ - Όγκνιεν Βράνιες: Μόνο έτσι θα επιστρέψει στην Ένωση - Τι ισχύει με Μπάρκα
| 2019-04-25 12:17:00

Απίθανο αν το κάνει ο Βράνιες - Θα γίνουν... ανέκδοτο - Δεν τον "σκοτώνουν" - Τη... γδύνουν με 3+5;

του Γιώργου Θεοδωράκη
Απίθανο αν το κάνει ο Βράνιες - Θα γίνουν... ανέκδοτο - Δεν τον "σκοτώνουν" - Τη... γδύνουν με 3+5;

Γιατί... δεν γίνεται το deal. Mπλέξιμο με Μπάρκα. Κορόιδο ο Άρνεσεν;

ΑΕΚ - Όγκνιεν Βράνιες: Λογικό απολύτως, από τη στιγμή που η χάρη του Νίκου Λυπερόπουλου έφτασε μέχρι και το προπονητικό κέντρο της Άντερλεχτ, προφανώς για τον Βόσνιο στόπερ, όπως επιβεβαιώνεται πλέον και από την Ένωση (προσεκτικά πάντως, σε επίπεδο διερεύνησης προθέσεων κατά πόσον είναι εφικτή μια τέτοια συζήτηση), το εν λόγω θέμα να κυριαρχεί στον σημερινό Τύπο.

Γίνεται λόγος μέχρι και για επικοινωνία του ίδιου του διεθνούς στόπερ με τον Μανόλο Χιμένεθ, στην οποία -σύμφωνα με τη Live Sport- του επισήμανε την επιθυμία του να επιστρέψει στην ομάδα και να δουλέψει υπό την καθοδήγησή του, ζητώντας μάλιστα και συγγνώμη για την περυσινή του συμπεριφορά.

Συμπεριφορά που ξεπέρασε σε πολλές περιπτώσεις τα όρια, ωστόσο ο Χιμένεθ κατάφερε να τη διαχειριστεί και να πάρει το μάξιμουμ από τον παίκτη, ο οποίος βεβαίως κατάφερε να... ξεχειλίσει το ποτήρι με τη στάση και την επιμονή του για να μετακομίσει στις Βρυξέλλες, κάτι που τελικά πέτυχε. 

Αναλύσαμε και χθες τα δεδομένα της εν λόγω προσπάθειας.Το γεγονός πως οι Κιτρινόμαυροι επιβεβαιώνουν το ταξίδι (αλλά και τον σκοπό) του Λυμπερόπουλου, δεν σημαίνει πως... ήρθε και ο Βράνιες. Υπάρχουν αρκετά που πρέπει να ξεκαθαρίσουν, εγωισμοί να ξεπεραστούν (κυρίως από την πλευρά της Άντερλεχτ), πρακτικά οικονομικά ζητήματα και φυσικά, πέραν της δεδομένης επιθυμίας του ποδοσφαιριστή (αυτή δεν χρειάστηκε να καταγραφεί σήμερα…), θα πρέπει -στην ουγιά- ο Βόσνιος να βάλει και αυτός πλάτη, μειώνοντας κατά πολύ τις απολαβές που προβλέπει το συμβόλαιο του με την Άντερλεχτ, κάτι που δε μοιάζει και τόσο πιθανό.

Το πρόσθετο που καταγράφεται σήμερα αφορά τον Βασίλη Μπάρκα, αφού -σύμφωνα με την ΩΡΑ- έπεσε στο τραπέζι των πρώτων επαφών του Λυμπερόπουλου με τους ανθρώπους της Άντερλεχτ. Εννοείται πως οι "μωβέ" γνωρίζουν τον διεθνή τερματοφύλακα, εννοείται πως και ο τεχνικός τους διευθυντής, ο Φρανκ Άρνεσεν, έχει ιδία άποψη από τη θητεία του στον ΠΑΟΚ, θέλουν τερματοφύλακα εν όψει της νέας χρονιάς (έχουν τέσσερις στο ρόστερ, ζήτημα είναι αν συνεχίσει του χρόνου έστω ο ένας…) και ίσως αυτός να είναι η μέθοδος που θα χρησιμοποιήσουν προκειμένου να βγουν ωφελημένοι από κάτι που αν τελικά γίνει θα τους καταστήσει... ανέκδοτο (την επιστροφή δηλαδή του Βράνιες, με όρους που μπορεί να "αντέξει" η Ένωση, στην ομάδα από την οποία τον αγοράσαν, έναν χρόνο μετά από αυτήν, έναντι 3 εκατ. ευρώ).

Η αλήθεια είναι πως στο πρώτο άκουσμα, μοιάζει δύσκολο η ΑΕΚ να "συμψηφίσει" τις δύο περιπτώσεις, αφού σαφώς η αξιολόγηση του Βασίλη Μπάρκα υπερβαίνει της επιθυμίας επιστροφής του Όγκνιεν Βράνιες. Και προφανώς και τα προσδοκώμενα έσοδα από μια πώλησή του -έστω και προσγειωμένα στον ρεαλισμό πλέον- θα είναι σαφώς περισσότερα από το να τον χρησιμοποιήσουν ως μέσο για να διευκολύνουν το deal για τον Βόσνιο. Με λίγα λόγια είναι αδύνατον να υπάρχει διάθεση να... σκοτώσουν τον Έλληνα γκολκίπερ για χάρη του διεθνούς αμυντικού.

Αν μπορεί να λειτουργήσει ανεξάρτητα; Δηλαδή, να κάνει κίνηση η Άντερλεχτ για τον Μπάρκα, ξέχωρα από την υπόθεση Βράνιες; Προφανώς και δεν μπορεί να αποκλειστεί κάτι τέτοιο, προφανέστερα όμως η σύνδεση -είτε έτσι είτε αλλιώς- θα είναι άμεση. Ακόμη όμως και αν γίνει, στην κατάσταση που βρίσκεται τώρα ο βελγικός σύλλογος, με ένα σωρό σκάνδαλα να τον σκιάζουν και υπό συνεχή δικαστική και αστυνομική διερεύνηση, τα 5 (μίνιμουμ) εκατομμύρια ευρώ που θέλει η ΑΕΚ για την παραχώρηση Μπάρκα δύσκολα θα τα προσφέρει. Ειδικά στην ΑΕΚ…

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags