Facebook Pixel Απόλλων Πόντου: Έφυγε ο Παναγιώτης Κυπριανίδης
| 2019-04-29 23:45:00

Θρήνος στη Θεσσαλονίκη – Πέθανε μεταγραφή ενός εκατομμυρίου

Sportdog Team
Θρήνος στη Θεσσαλονίκη – Πέθανε μεταγραφή ενός εκατομμυρίου

Τον είχε αποκτήσει ο Ολυμπιακός.

Απόλλων Πόντου: Έφυγε ο Παναγιώτης Κυπριανίδης

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 81 ετών άφησε ο Παναγιώτης Κυπριανίδης, βυθίζοντας σε πένθος την οικογένεια του Απόλλωνα Πόντο. Όπως αναφέρει το metrosport.gr,επρόκειτο για έναν προικισμένο ποδοσφαιριστή που ανάγκασε εν έτει 1963 τον Ολυμπιακό να ξοδέψει (η πιο ακριβή μεταγραφή της εποχής) 1 εκατομμύριο δραχμές για να τον αποκτήσει. Ηταν γνωστός με το προσωνύμιο «Καπράν», εθεωρείτο ένας από τους καλύτερους μέσους της εποχής, ενω χρίστηκε και διεθνής με την εθνική Ελλάδας.

Ανακοίνωση εξέδωσε ο ερασιτέχνης Απόλλων αναφέροντας:

«Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. του Μ.Γ.Σ.ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στους οικείους του Παλαίμαχου ποδοσφαιριστή του Απόλλωνα Παναγιώτη Κυπριανίδη ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81ετών.

Ο Παναγιώτης Κυπριανίδης,ο θρυλικός"Καπράν", βασικό στέλεχος της ομάδας του Απόλλωνα τις δεκαετίες του '50 και του '60 συνέδεσε το όνομά του με δύο σημαντικά επιτεύγματα:

-Κλήθηκε στην Εθνική ομάδα των Ανδρών.

-Έγινε ο πρώτος Έλληνας ποδοσφαιριστής για τον οποίο δόθηκε το ποσό του 1.150.000 δραχμών, το καλοκαίρι του 1963, προκειμένου να μεταγραφεί από τον Απόλλωνα στον Ολυμπιακό.Ρεκόρ όλων των εποχών.

Ο Απόλλων τίμησε τον Παναγιώτη Κυπριανίδη το 2015 δίνοντας του μετά από αγώνα την φανέλα με τον αριθμό 6.

Στη τρίτη φωτογραφία ο Γιώτης Κυπριανίδης, καθιστός και πρώτος από αριστερά (δίπλα στον Γρηγόρη Αβραμίδη), με την φανέλα του Απόλλωνα σε αγώνα με τον Εθνικό Πειραιώς, το 1960.

Έφυγε ακόμα ένας από τους τελευταίους μεγάλους του Ελληνικού Ποδοσφαίρου,ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags