Facebook Pixel Ζίβκο Ζίβκοβιτς - ΠΑΟΚ: "Γι' αυτό θα τον πάρει στον ΠΑΟΚ ο Λουτσέσκου - Βασικός μόνο εάν..."
| 2019-04-30 18:52:00

"Γι' αυτό θα τον πάρει στον ΠΑΟΚ ο Λουτσέσκου - Βασικός μόνο εάν..."

Sportdog Team
"Γι' αυτό θα τον πάρει στον ΠΑΟΚ ο Λουτσέσκου - Βασικός μόνο εάν..."

Ανάλυση για την πρώτη μεταγραφή του Δικεφάλου!

Ζίβκο Ζίβκοβιτς - ΠΑΟΚ: Ο βετεράνος ποδοσφαιριστής της Ξάνθης, Μάκης Τζάτζος, μίλησε στον στον ραδιοφωνικό σταθμό «Arena FM», αναφερόμενος στον Ζίβκο Ζίβκοβιτς, τον ΠΑΟΚ, αλλά και τον Ραζβάν Λουτσέσκου.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την πορεία της Ξάνθης την φετινή σεζόν:

«Τα δυο τελευταία χρόνια, η ομάδα μας ήταν πολύ καλή στο μεσοαμυντικό κομμάτι, πήγαμε πολύ καλά φέτος σε αυτό, αλλά είχαμε ατυχία να τραυματιστούν οι καλοί μας ποδοσφαιριστές στην επίθεση. Δεν είχαμε και τόσες πολλές λύσεις, και δυσκολευτήκαμε.Τραυματίστηκε ο Γέντρισεκ, ο Κάστρο, ο Μπρίτο. Δεν είχαμε το εύκολο γκολ με τις πιο μικρές ομάδες. Η ομάδα μας βασίστηκε στο μεσοαμυντικό. Στον πρώτο γύρο η ομάδα μας ήταν για «5αδα». Η ήττα από τον Απόλλωνα Σμύρνης όμως, ήρθε σε κομβικό σημείο για την ομάδα, και την επηρέασε ψυχολογικά, κάνοντας την να πάψει να έχει πίστη στις δυνατότητες της. Όταν λείπουν και καλοί ποδοσφαιριστές, δεν μπορείς να κάνεις κάτι».

Για τον Ζίβκο Ζίβκοβιτς:

«Έχει μεγάλη συμμετοχή στην πορεία της Ξάνθης. Είναι ένας πολύ καλός τερματοφύλακας που στον ΠΑΟΚ θα κάνει την διαφορά. Είναι από τους καλύτερους τερματοφύλακες που έχουν περάσει από την ομάδα μας. Έδινε αυτοπεποίθηση σε όλη την ομάδα. Δεν τραυματίζεται, κάρτες δεν παίρνει, έπαιξε όλα σχεδόν τα ματς τα τελευταία τρία χρόνια. Καθοδηγεί την άμυνά του. Οι απαιτήσεις είναι διαφορετικές σε Ξάνθη και ΠΑΟΚ, όμως έχει κάποια εξαιρετικά χαρίσματα. Είναι ηγέτης, μπορούν να στηριχθούν σε αυτόν οι συμπαίκτες του. Αντιδρά εξαιρετικά στα τετ-α-τετ, δύσκολα του βάζεις γκολ έτσι, ενώ είναι επίσης πολύ ψύχραιμος σε δύσκολες καταστάσεις. Η ευθύνη που θα έχει θα είναι μικρή σε γκολ. Όταν έπαιζε ένιωθα σιγουριά. Πρέπει να δουλέψει περισσότερο για να γίνει καλύτερος, αυτό θα συμβεί στον ΠΑΟΚ. Όσα αποτελέσματα πήρε η Ξάνθη τα τελευταία χρόνια με ομάδες καλύτερες, ήταν εξαιτίας του. Είναι κοινωνικός, κόσμιος, αγαπητός στην πόλη της Ξάνθης. Και ο χαρακτήρας του δηλαδή είναι πολύ καλός».

Για την συνύπαρξη Πασχαλάκη, Ζίβκοβιτς:

«Ο Ζίβκοβιτς είναι ένας τερματοφύλακας που μπορεί να δώσει πολλά περισσότερα από αυτά που έχω δει εγώ. Το ταβάνι του θα το δούμε όταν παίξει σε μια ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ, με διαφορετικούς στόχους. Ο Ζίβκοβιτς πρέπει να δώσει κάτι παραπάνω από τον Πασχαλάκη για να μπει βασικός του χρόνου. Κάθε ποδοσφαιριστής παίρνει τις ευκαιρίες του, απλά πρέπει να αντεπεξέλθει».

Για τον Ραζβάν Λουτσέσκου:

«Όταν είχε ανακοινωθεί στον ΠΑΟΚ ο Λουτσέσκου, υπήρξε μια αντίδραση από τον κόσμο. Εγώ όμως, επειδή τον ήξερα, γνώριζα πως είναι πάρα πολύ καλός προπονητής. Δουλεύει με το υλικό που έχει και παίρνει κάθε φορά το 100% των ποδοσφαιριστών του. Σαν άνθρωπος έχει φοβερή ποιότητα και έχει πολλά χαρίσματα. Εγώ θυμάμαι τον Λουτσέσκου στην Ξάνθη, όταν είχαμε παίκτες όπως ο Κλέιτον, ο Καπετάνος, έπαιζε επιθετικά. Έχει βάλει τέσσερα γκολ στον ΠΑΟΚ, τρία στον Παναθηναϊκό, πήγε τελικό κυπέλλου. Ανάλογα με το ρόστερ που έχει, έτσι αγωνίζεται. Τον έχω ζήσει από κοντά, και με έχει εντυπωσιάσει με τη δουλειά του. Ήξερα την ποιότητα που είχε. Όταν έχεις 25 ποδοσφαιριστές που θέλουν να παίζουν, πρέπει να τους εκμεταλλευτείς. Το έκανε πολύ καλά ο Λουτσέσκου, μοιράζοντας σωστά το χρόνο. Ξέρει τις δυνατότητες του καλύτερα από εμένα. Πιστεύει πως θα νιώθει πιο ήσυχος με δυο καλούς τερματοφύλακες που τους ξέρει».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags