Facebook Pixel Ολυμπιακός: Όλα ανοικτά για τερματτοφύλακα - Γυρίζει εύκολα ο Ρομπέρτο - Τι ισχύει για Σα, Μοραφόνα και Μορέιρα
| 2019-05-03 18:03:00

Αυτός "τελείωσε" - Γυρίζει για πλάκα - Θέλει... τραυματισμένο ο Μαρτίνς; - "Φόρτωμα" Μέντες

του Παναγιώτη Νικολάου
Αυτός "τελείωσε" - Γυρίζει για πλάκα - Θέλει... τραυματισμένο ο Μαρτίνς; - "Φόρτωμα" Μέντες

"Χαμός" στο λιμάνι για μια θέση. Ποιος "πλακώνει" ποιον;

Ολυμπιακός: Χιλιοτραγουδισμένη η υπόθεση του Σα και της παραμονής του στον Ολυμπιακό. Μόλις χθες, αναλύσαμε τα νέα δεδομένα που (δεν) προκύπτουν από το καρδιολογικό πρόβλημα που εμφανίστηκε στον Ικερ Κασίγιας. Η παρένθεση χρησιμοποιείται γιατί μέχρι στιγμής η Πόρτο δεν έχει αλλάξει στο ελάχιστο την στάση της, δεν έχει ενημερώσει για τίποτα αναφορικά με διαφοροποιήσει του στάτους του Ζοσέ Σα, ούτε τον ίδιο τον τερματοφύλακα ούτε και τον Ολυμπιακό.

Οπότε, οτιδήποτε προκύπτει ως πρόσθετη δυσκολία αναφορικά με την προσπάθεια των "ερυθρόλευκων" να κρατήσουν στο ρόστερ τους είναι απλώς μια εκτίμηση και τίποτα περισσότερο. Εννοείται πως η πιθανότητα υπάρχει, όπως εξηγήσαμε όμως και χθες, δύσκολα θα αλλάξουν άποψη οι "δράκοι". Και, για μια υπόθεση που κοντεύει να… χρονίσει, προφανώς αυτό το τελευταίο δεν είναι το μόνο πρόβλημα που υπάρχει.

Εννοείται όμως πλέον πως ολοένα και προκύπτουν νέα σενάρια αναφορικά με την επόμενη μέρα στα καρέ του Ολυμπιακού αν και εφόσον ναυαγήσει του Σα. Και πρακτικά μιλάμε για αναζήτηση δύο τερματοφυλάκων στους "ερυθρόλευκους", αφού η παραμονή του Λοντίγκιν συγκεντρώνει απειροελάχιστες πιθανότητες.

Πέραν της "εύκολης" όπως χαρακτηρίζεται από όλους περίπτωσης του Ρομπέρτο (παρότι στην τριετία που είναι μακριά από τον Ολυμπιακό μόνο μια φουλ σεζόν έχει στα πόδια του, την περυσινή στη Μάλαγα), είναι γνωστή εδώ και καιρό η περίπτωση του Μαραφόνα, του τερματοφύλακα της Μπράγκα.

Οξύμωρο βέβαια να παρουσιάζεται ως στόχος του Ολυμπιακού ένας τερματοφύλακας που προέρχεται από έναν φοβερό τραυματισμό, που έχασε εξαιτίας του όλη την περυσινή σεζόν, που φέτος έχει παίξει μόνο σε παιχνίδια εκτός πορτογαλικού πρωταθλήματος για την Μπράγκα και παρότι ελεύθερος να υπογράψει όπου θέλει, δεν έχει καμία απολύτως πρόταση.

Προφανώς γιατί ο τραυματισμός του τον έχει φέρει πολύ πίσω. Όλα αυτά δεν γίνεται να μην τα γνωρίζει ο Πέδρο Μαρτίνς, ο οποίος και παρουσιάζεται (μάλλον λανθασμένα) να είναι αυτός που έχει εισηγηθεί την απόκτηση του Μαραφόνα.

Ανάλογα ερωτηματικά προκύπτουν και για ένα νέο όνομα που εμφανίστηκε στο "ερυθρόλευκο" ρεπορτάζ, αυτό του Αντρέ Μορέιρα, του 25χρονου τερματοφύλακα της Φεϊρένσε. Μεγάλο ταλέντο στο ξεκίνημα της καριέρας του, ενδεικτικό άλλωστε πως αποκτήθηκε από την Ατλέτικο Μαδρίτης, αλλά δεν έχει στεριώσει πουθενά μέχρι στιγμής, ψάχνοντας ευκαιρίες και καθιέρωση. Είναι ενδεικτικό πως μέχρι στιγμής, όλα κι όλα μετράει 24 παιχνίδια πρωταθλήματος (σε επίπεδο 1ης κατηγορίας) στην επαγγελματική του σταδιοδρομία, χωρίς να είναι καν βασικός στη Φεϊρένσε, στην οποία μετακόμισε τον περασμένο Ιανουάριο, παίζοντας μόλις πέντε παιχνίδι στην ουραγό και καταδικασμένη σε υποβιβασμό της πορτογαλικής λίγκας.

Μοναδικό του συστατικό που να δικαιολογεί ενδιαφέρον του Ολυμπιακού είναι πως εκπροσωπείται από τον Ζόρζε Μέντες αν και αυτό, βάσει των πολλών ανοιχτών μετώπων που έχει ο περίφημος Πορτογάλος ατζέντης με τους "ερυθρόλευκους" ίσως να μην είναι και τόσο μεγάλο πλεονέκτημα τη δεδομένη στιγμή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απίθανο όνομα για Ολυμπιακό - Μεταγραφή με τρελό ρίσκο - Θυμίζει Άλεφ - Τον "τελειώνει" ο Μολέντο

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags