Facebook Pixel Πάνος Καμμένος – ΠΑΟΚ: "Αυτό είναι το πλάνο Σαββίδη για τη νέα Τούμπα – Καθαρό το πρωτάθλημα του ΠΑΟΚ"
| 2019-05-03 19:05:00

Καμμένος: "Αυτό είναι το πλάνο Σαββίδη για τη νέα Τούμπα – Καθαρό το πρωτάθλημα του ΠΑΟΚ"

Sportdog Team
Καμμένος: "Αυτό είναι το πλάνο Σαββίδη για τη νέα Τούμπα – Καθαρό το πρωτάθλημα του ΠΑΟΚ"

Το νέο γήπεδο, οι… αμφισβητίες και οι «νονοί».

 

Πάνος Καμμένος – ΠΑΟΚ: Εντυπωσιασμένος από τα σχέδια της Νέας Τούμπας εμφανίστηκε στο Metropolis 95.5 ο Πάνος Καμμένος.

Ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και τέως Υπουργός Αμυνας μίλησε στην εκπομπή «Στη Σέντρα» για το ζήτημα της κατασκευής του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ.

Χαρακτήρισε δε τον Ιβάν Σαββίδη ευεργέτη του ΠΑΟΚ αλλά και της Ελλάδας και πρόσθεσε ότι είναι κρίμα να διεξαχθεί ο τελικός του Κυπέλλου με την ΑΕΚ κεκλεισμένων των θυρών.

Αναλυτικά όσα είπε ο Πάνος Καμμένος:

Αρχικά: «Χαίρομαι ιδιαίτερα που είμαι στη Θεσσαλονίκη. Το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να πάω στη Τούμπα και δω την απόφαση που πήραμε πριν από 1,5 χρόνο για τον ΠΑΟΚ να πραγματοποιείται και να αποκτήσει η Θεσσαλονίκη ένα γήπεδο-στολίδι που δε έχει υπάρξει όμοιό του στην Ελλάδα».

Για τη συμβολή του στην τροπολογία για τον περιβάλλοντα χώρο της Τούμπας και αν έχει διαπιστώσει πρόοδο λόγω της γραφειοκρατείας που υπάρχει στην Ελλάδα: «Χάρηκα ιδιαίτερα γιατί εκτός από την έκταση που έδωσε το Τ.ΕΘ.Α., και αυτό το έκαναν οι στρατιτικοί αφού το Ταμείο δεν είναι ιδιοκτησία του εκάστοτε υπουργού. Με τη δική μου εισήγηση ως προέδρου του Τ.ΕΘ.Α., οι στρατιωτικοί πήραν την απόφαση να δώσουν τον χώρο στον ΠΑΟΚ αφού κανείς άλλος δε θα μπορούσε να τον εκμεταλλευτεί. Ηταν άδικο που δεν είχε δοθεί μεχρι τώρα αλλά το όραμα που υπήρχε τώρα οδεύει προς την πραγμάτωσή του. Ηταν ένας αμφισβητούμενος χώρος που με την τροπολογία για την παραίτηση του ΤΕΘΑ προς όφελος του ΠΑΟΚ, δε θα γίνει σε αυτόν μόνο το γήπεδο 33.000 θέσεων που θα έχει προδιαγραφές και για τελικό ευρωπαϊκού Κυπέλλου αλλά και όλης της περιοχής της Τούμπας. Γίνονται κοινόχρηστοι χώροι, χώροι πρασίνου, χώροι που θα μπορούν να έχουν πρόσβαση οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης για όλον τον χρόνο και όχι μόνο για αγώνες. Θα υπάρχουν χώροι για αθλοπαιδιές και για τον Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ που τα νέα παιδιά θα μπορούν να προπονούνται και για άλλες δραστηριότητες. Στο σχέδιο περιλαμβάνεται και το υπάρχον κολυμβητήριο που πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να γίνει ένα κλειστό κολυμβητήριο για την περιοχή της Θεσσαλονίκης. Ολος ο χώρος γίνεται με πρόβλεψη και για τις μετακινήσεις όλου αυτού του κόσμου που θα πηγαίνει να απολαύσει έναν ποδοσφαιρικό αγώνα σε ένα υπερσύγχρονο γήπεδο. Γιατί τα σχέδια που έχω δει ως τώρα είναι κάτι σπάνιο που βλέπουμε μόνο σε μεγάλες πρωτεύουσες της Ευρώπης και της Νότιας Αμερικής. Μόνο εκεί υπάρχουν τέτοια γήπεδα. Θεωρώ ότι αυτό που πρέπει τώρα να κάνουμε όλοι μας, και αυτό αφορά όλες τις πολιτικές δυνάμεις, είναι η αρχή του έργου του γηπέδου. Αυτό προϋποθέτει το Καυτανζόγλειο να αποκτήσει τις δυνατότητες φιλοξενίας του ΠΑΟΚ για όσο καιρό διαρκέσει η κατασκευή του νέου γηπέδου. Αυτό σημαίνει ότι επειδή υπάρχουν και ευρωπαϊκά παιχνίδια για τον ΠΑΟΚ, θα πρέπει μέσα στο καλοκαίρι άμεσα να τρέξουν οι συνομιλίες μεταξύ της ΓΓΑ και του Υπουργείου Περιβάλλοντος, να δοθεί η δυνατότητα στον πρόεδρο του ΠΑΟΚ που δίνει ο ίδιος το 1,5 εκατ. ευρώ για να γίνουν τα έργα στο Καυτανζόγλειο και να μεταφερθεί εκεί η έδρα του ΠΑΟΚ από την αρχή του Πρωταθλήματος ώστε να ξεκινήσει το νέο γήπεδο. Ολα αυτά να πιστοποιηθούν και στη Βουλή πριν γίνουν οι βουλευτικές εκλογές ώστε όλα τα κόμματα να ψηφίσουν για την τελική βάση της διαμόρφωσης του συνολικού χώρου γύρω από το γήπεδο του ΠΑΟΚ».

Tη μη υπαρξη γηπέδων πλην του ΟΑΚΑ να φιλοξενήσουν έναν τελικό Κυπέλλου και τη λύση που δίνει ο ΠΑΟΚ και ο Ιβάν Σαββίδης με την κατασκευή της Νέας Τούμπας και το λίφτινγκ του Καυτανζογλείου: «Αυτό είναι αλήθεια. Θα πρέπει όπου υπάρχει ευκαιρία να δίνεται η δυνατότητα σε ομάδες, επαγγελματικές ή ερασιτεχνικές, να μπορέσουν να έχουν αθλητικές εγκαταστάσεις. Αυτές δε θα βοηθήσουν μόνο τον πρωταθλητισμό αλλά κυρίως τον αθλητισμό».

To ρόλο που παίζει το οικονομικό σε αυτό το πρότζεκτ και τις θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν: «Αν δεν υπήρχε ο Ιβάν Σαββίδης ό,τι κι αν κάναμε, και χώρο να δίναμε, αν δεν υπήρχε η ιδιωτική πρωτοβουλία δε θα γινόταν αυτό το έργο τέτοιας έκτασης όπως το έχουμε δει. Εδώ υπάρχει ένας άνθρωπος που είναι εθνικός ευεργέτης για τον ΠΑΟΚ, τη Θεσσαλονίκη και την Ελλάδα, και δίνει από την τσέπη του αυτά τα χρήματα για να γίνει αυτό το στολίδι που αφορά το σύνολο της Ελλάδος. Θα δούμε, πρώτα ο Θεός, τελικούς μεγάλων διοργανώσεων. Είναι ένα γήπεδο που το έχει ανάγκη η χώρα. Εγιναν Ολυμπιακοί Αγώνες και δεν έμεινε σχεδόν τίποτα».

Aν μίλησε με τον Ιβάν Σαββίδη για τα ποσά που θα δαπανηθούν για την κατασκευή του γηπέδου: «Σε πρώτη φάση που το σχεδιάσαμε και μιλήσαμε μαζί, είχε το όνειρο να κάνει ένα έργο ζωής. Ουσιαστικά αυτό το έργο είναι ένα αποτύπωμα που θα αφήσει ο Ιβάν Σαββίδης και η οικογένειά του στον ΠΑΟΚ, στη Θεσσαλονίκη, στην Ελλάδα. Από τα σχέδια που έχω δει και τις δυνατότητες που δίνονται τώρα πλέον, πέραν της έκτασης που παραχωρήσαμε εμείς για μπορέσει να γίνει το 33.000 θέσεων γήπεδο και η διαμόρφωση όλου του χώρου της Τούμπας, πρέπει να δούμε και να δεσμευτούμε άμεσα πριν τις εκλογές, όπως και η Αυτοδιοίκηση και η Περιφέρεια, πως πρέπει να προχωρήσει και η κατασκευή του μετρό κατά 700 μέτρα για να φτάσει στην Τούμπα. Το μετρό ξεκόλλησε μετά από τόσα χρόνια και πρέπει σε αυτόν τον χώρο που διαμορφώνεται να έχει πρόσβαση ο κόσμος. Πρέπει να κατασκευαστούν πάρκινγκ που θα εξυπηρετούν αυτοκίνητων επισκεπτών, παικτών, παραγόντων και αθλητώ. Ακόμη πρέπει να αναβαθμιστούν τα υφιστάμενα κτίρια στην περιοχή, το σχολείο, η εκκλησία. Θα γίνουν οπωσδήποτε και χώροι πρασίνου διότι πρέπει να υπάρχουν και ανταποδοτικά οφέλη προς τους κατοίκους και αυτά ο Ιβάν Σαββίδης τα ζητούσε από την πρώτη στιγμή. Δεν ήθελε να κάνει ένα γηπεδάκι αλλά ένα έργο ζωής που να αφήσει σφραγίδα για πάρα πολλά χρόνια».

Tην κατάκτηση του Πρωταθλήματος από τον ΠΑΟΚ, 31 χρόνια μετά από το τελευταίο εκτός Λεκανοπεδίου που κατέκτησε η ΑΕΛ το 1988: «Δεν είναι μόνο ότι το πήρε αλλά πάει να το πάρει και αήττητος. Αυτό έγινε πριν 55 χρόνια με τον Παναθηναϊκό. Εχουμε, λοιπόν, μια ομάδα αήττητη που με το σπαθί της πήρε το Πρωτάθλημα. Ηταν ένα όνειρο ζωής για τους ΠΑΟΚτσήδες και τη Βόρεια Ελλάδα. Και νομίζω ότι είναι τόσο καθαρή η νίκη του ΠΑΟΚ που δεν υπάρχει κανείς που να μπορεί να την αμφισβητήσει αλλά και να αφήσει έστω και ένα υπονοούμενο. Ηταν υποδειγματική η πορεία του ΠΑΟΚ».

Tο ενδεχόμενο να διεξαχθεί ο τελικός του Κυπέλλου κεκλεισμένων των θυρών: «Θέλω να κάνω μια έκκληση. Είναι αμαρτία να γίνει ο τελικός χωρίς κόσμο. Πρέπει όλοι να κάνουμε μια προσπάθεια, οι σύλλογοι, οι φίλαθλοι, οι οργανωμένοι οπαδοί και οι διοικήσεις, και να δείξουμε και προς τα έξω ότι η Ελλάδα είναι μια πολιτισμένη χώρα που μπορεί να κάνει έναν τελικό-γιορτή με τον κόσμο στο γήπεδο. Δεν μπορεί να έχουμε τελικό με άδειο γήπεδο. Να παλέψουμε ώστε να ξαναγυρίσει το ποδόσφαιρο. Οι νονοί δεν καταφέρνουν πάντα με τα μέσα τα οποία διαθέτουν, όταν απέναντι υπάρχει μια ομάδα καθαρή και πάει αήττητη να πάρει το Πρωτάθλημα».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags