Facebook Pixel Τσουνάμι στη Superleague - Βόμβα Πανόπουλου - Έκπληξη Κούγια - "Τελειώνει" και ο... σίγουρος
| 2019-05-07 14:05:00

Τσουνάμι στη Superleague - Βόμβα Πανόπουλου - Έκπληξη Κούγια - "Τελειώνει" και ο... σίγουρος

του Λάζαρου Γεωργίδη
Τσουνάμι στη Superleague - Βόμβα Πανόπουλου - Έκπληξη Κούγια - "Τελειώνει" και ο... σίγουρος

Τρελές αποχωρήσεις. Ποιος "αντιγράφει" ποιον; Ρεπορτάζ με ονόματα!

Δε συνηθίζεται ομολογουμένως, αλλά μετά και το χθεσινό διαζύγιο της ΑΕΛ με τον Τζιανλούκα Φέστα, ετοιμαζόμαστε για ένα καλοκαίρι, όπου όλες οι "μεγάλες" ομάδες, παρότι προφανώς δεν έχουν όλες κατακτήσει τίτλους, συνεχίζουν με τους προπονητές που ολοκλήρωσαν τη χρονιά, ενώ από αυτές της δεύτερης ταχύτητας, αρκετές έχουν βγει στη γύρα για νέο τεχνικό.

Πρώτος πρώτος ο Ατρόμητος. Ξεκάθαρη η προτεραιότητα και η στόχευση για προπονητή... φωτοτυπία του Νταμίρ Κάναντι. Νέος, εξελίξιμος, με έργο και φιλοδοξία να χρησιμοποιήσει τους Περιστεριώτες ως "μέσο" για περαιτέρω βελτίωση. Εννοείται πως μιλάμε για ξένο τεχνικό, οι Ελληνες,  όσοι υπάρχουν στη λίστα είναι αποκλειστικά plan B (μην πούμε και C).

Από εκεί και πέρα:

Λαμία. Ο Μάκης Χάβος παρότι οδήγησε την ομάδα στην τετράδα του Κυπέλλου και στον άτυπο τίτλο της καλύτερης επαρχιακής ομάδας του πρωταθλήματος, μάλλον πλήρωσε το γεγονός πως ζήτησε -στις αρχικές του συζητήσεις- περισσότερα από όσα θα περίμενε κανείς για να ανανεώσει. Δεν άρεσε στη διοίκηση του συλλόγου, με την πρόφαση να βρίσκεται με τη συντριβή από την ΑΕΚ στη ρεβάνς των ημιτελικών του Κυπέλλου. Διάδοχος του Χάβου; Γρηγορίου και Παπαδόπουλος ακούγονται δυνατά.

Παναιτωλικός. Εδώ τα πράγματα είναι ξεκάθαρα, αφού μετά το "διαζύγιο" με τον Τραϊανό Δέλλα και την αναμονή της επικύρωσης της συνεργασίας με την Μπενφίκα, ο νέος τεχνικός θα είναι Πορτογάλος, έχει ήδη υπογράψει και απλώς περιμένουμε την ανακοίνωση του ονόματος του.

Ξάνθη. Ο Μίλαν Ράσταβατς δεν συνεχίζει. Η εμπιστοσύνη στην βαλκανική αγορά υφίσταται, τα σενάρια για τον Ρουμάνο Ντουμιτρέσκου, υφίστανται, υπάρχουν όμως και άλλα που θέλουν τους ακρίτες να κυνηγούν κάτι ακόμη πιο "φανταχτερό" που θα καταθέσει στίγμα προθέσεων εν όψει της επόμενης σεζόν, προθέσεις για μια σαφώς καλύτερη χρονιά από την κάκιστη φετινή.

ΑΕΛ. Το πείραμα με τον Φέστα, ανεξαρτήτως της κατάληξης του, απέδωσε. Λογικό λοιπόν ο Κούγιας να ξεψαχνίζει την ιταλική αγορά για να δώσει συνέχεια, ακολουθώντας την επιτυχημένη πεπατημένη. Στον ιδιοκτήτη όμως της ΑΕΛ αρέσουν οι εκπλήξεις, συνηθίζει τις ανατροπές και παρότι επιλογή ελληνική δεν μοιάζει να είναι προτεραιότητα του, δεν γίνεται να αποκλειστεί προσέγγιση για διαθέσιμους προπονητές όπως είναι οι Χάβος (πλέον), Γρηγορίου.

Αστέρας Τρίπολης. Δύσκολα θα συνεχίσει ο Γιώργος Παράσχος. Διαχρονική η "καψούρα" των ιδιοκτητών του συλλόγου για τον Γιάννη Πετράκη, ο οποίος πλέον κυκλοφορεί ελεύθερος, υπάρχει όμως και έντονη η τάση που κερδίζει έδαφος για επιστροφή στα... παλιά, σε εμπιστοσύνη δηλαδή σε ξένο προπονητή, με ανάλογο "χρώμα" στο ρόστερ και απαραίτητη προϋπόθεση να ξέρει να δουλεύει με νεαρούς ποδοσφαιριστές, αφού φαίνεται πως το μοντέλο που θέλει να ακολουθήσει ο Παναιτωλικός (πάντα σε συνεργασία με την Μπενφίκα) θα υιοθετηθεί και από τον Αστέρα (προώθηση και ανάδειξη δηλαδή νεαρών ποδοσφαιριστών).

Και τέλος, Πανιώνιος. Λογικά η παραμονή του Μάντζιου δεν αμφισβητείται. Επειδή όμως έρχεται μια πάρα πολύ δύσκολη χρονιά για τον Ιστορικό τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο, χωρίς φυσικά, οι εναλλακτικές σε περίπτωση αποχώρησης του Μαντζιού να είναι εύκολα "προσεγγίσιμες" εξαιτίας των πολλών δυσκολιών που περιμένουν τους "κυανέρυθρους" την ερχόμενη σεζόν. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μεταγραφή... ΣΟΚ από ΑΕΚ - "Κλείνει" μπακ της Superleague - Έτσι θα "χτυπήσει" πρωτάθλημα;

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags