Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Ποιοι αποχωρούν και ποιοι έρχονται
| 2019-05-08 10:16:00

Βόμβες Δώνη στον ΠΑΟ - Τα... διαλύει όλα - Αυτούς διώχνει - Έρχονται μεταγραφάρες - Διαβάστε ονόματα

του Νίκου Στεργίου
Βόμβες Δώνη στον ΠΑΟ - Τα... διαλύει όλα - Αυτούς διώχνει - Έρχονται μεταγραφάρες - Διαβάστε ονόματα

Σαρωτικές αλλαγές. Ποιοι "ανεβαίνουν". Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ.

Παναθηναϊκός: Καλή η αξιολόγηση, καλές οι συζητήσεις για επεκτάσεις συμβολαίων και αποδεσμεύσεις, αλλά πολύ σωστά, σιγά σιγά στην καθημερινότητα του συλλόγου θα πρέπει να μπαίνει και η μεταγραφική αναζήτηση. Κάτι που αν μη τι άλλο είχε αρκετό καιρό να βιώσει το "τριφύλλι" εξαιτίας των περιορισμών που είχε την περασμένη σεζόν, ωστόσο πλέον, οι άνθρωποί του είναι ελεύθεροι να κοιτάξουν παντού, επιλέγοντας χωρίς την παραμικρή δικλείδα τους "εκλεκτούς" τους.

Το θέμα είναι ποιοι θα είναι αυτοί. Τα χαρακτηριστικά τους, οικονομικά και αγωνιστικά, καταγεγραμμένα. Συμβόλαιο που δεν θα ξεπερνάει τις 300.000 ευρώ δεν θα πάρει κανείς (άντε να γίνει το πολύ μία εξαίρεση), οι νιόφερτοι πρέπει να έχουν εμπειρία και ηγετικά χαρακτηριστικά προκειμένου και να ανεβάσουν επίπεδο την ομάδα, αλλά και να βοηθήσουν στην πρόοδο και την εξέλιξη των πιτσιρικάδων. Και προφανώς, όλοι οι "ενδεκαδάτοι" τουλάχιστον (και σίγουρα η συντριπτική πλειοψηφία των επιλογών 18άδας) θα προέρχεται από το εξωτερικό, όχι εντός συνόρων.

Πού λοιπόν ψάχνει αυτούς τους ποδοσφαιριστές, σε ποιες θέσεις θέλει ενίσχυση ο Δώνης; Κεντρικός αμυντικός, βασική προτεραιότητα. Αν μάλιστα φύγουν και οι Πούγγουρας - Οικονόμου και με δεδομένη την προώθηση του Θεοχάρη, οποίος έδειξε καλά δείγματα στο ντεμπούτο του στη Superleague κόντρα στον Παναιτωλικό, θα αποκτηθεί και δεύτερος, συμπληρωματικός, στόπερ.

Από εκεί και πέρα, αν τελικά αποχωρήσει ο Κουλιμπαλί, ο Παναθηναϊκός θα ψάξει για συμπληρωματικό του Γιόχανσον δεξιό μπακ, χωρίς πάντως σε καμία περίπτωση να αποτελεί προτεραιότητα, αφού εκεί υπάρχει ο Αποστολάκης ενώ σίγουρα πιο αναβαθμισμένος ρόλος, ρόλος προσαρμογής τουλάχιστον σε επαγγελματικά δεδομένα, προβλέπεται και για τον 17χρονο ταλαντούχο πιτσιρικά, Βαγιαννίδη.

Εκεί που θα χρειαστούν οι περισσότερες προσθήκες θα είναι το κέντρο. Στάικος, Κάτσε, Τζανδάρης, αποψιλώνουν τις θέσεις των χαφ, οπότε λογικά πάμε για ισόποσες προσθήκες. Ένας καθαροαίμος "κόφτης" και ένα "οκτάρι" οι προτεραιότητες και... βλέπουμε (εξυπακούεται πως σε περίπτωση πώλησης του Κουρμπέλη, η "υπέρβαση" θα γίνει για την αντικατάστασή του).

Στη συνέχεια, δεδομένη η προσθήκη τουλάχιστον ενός εξτρέμ. Αν φύγει (όπως αναμένεται) και ο Χατζηγιοβάνης, θα αποκτηθούν δύο, πιθανώς αμφότεροι λογιζόμενοι ως βασικοί.

Και τέλος, αναζητείται ένας συμπληρωματικός σε ρόλο και χαρακτηριστικά του Μακέντα επιθετικός, που να μπορεί να παίξει στο πλευρό του (αλλά και πίσω του), σε σχήματα με δύο επιθετικούς. Εμμανουηλίδης σίγουρα και (πιθανότατα, δεν είναι σίγουρη η παραμονή του, αφού κακά τα ψέματα δεν έχει δείξει πολλά στην πρώτη του χρονιά…) Καμπετσής θα συμπληρώσουν την τετράδα των επιθετικών, με τον νεαρό Σέχου να προωθείται επίσης, στη λογική της αντικατάστασης, όταν και εφόσον χρειάζεται, του Μακέντα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τρομερό ξέσπασμα Μουνιέ - "Κόψτε τις μ@λακίες" - Δείτε το δημοσίευμα που τον τρέλανε (ΦΩΤΟ)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags