Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Βάζει πολλά εκατομμύρια ο Αλαφούζος - Ομάδα... μοντέλο - Αυτό ήθελε ο Γιαννακόπουλος
| 2019-05-12 22:44:00

Τρομερός Αλαφούζος - Αδιανόητα εκατομμύρια στον ΠΑΟ - Ομάδα... μοντέλο - Αυτό ήθελε ο Δημήτρης!

του Νίκου Στεργίου
Τρομερός Αλαφούζος - Αδιανόητα εκατομμύρια στον ΠΑΟ - Ομάδα... μοντέλο - Αυτό ήθελε ο Δημήτρης!

"Καθαρίζει" μόνος του την ΠΑΕ και... δίνει πάσα. Τρελά ποσά!

Παναθηναϊκός: Δεν είναι μακρινές οι μέρες για να τις έχουμε ξεχάσει. Επισήμως, ο Γιάννης Αλαφούζος, Σεπτέμβριο του 2017, είχε δημοσιοποιήσει την απόφαση του να παύσει ουσιαστικά την χρηματοδότηση του Παναθηναϊκού. Αναρίθμητα τα περυσινά περιστατικά με τις αντιδράσεις των παικτών για τις καθυστερήσεις στις πληρωμές και τα όσα προκάλεσε το κλείσιμο της κάνουλας από τον ιδιοκτήτη του «τριφυλλιού».

Μόλις προχτές, ολοκληρώθηκε η τελευταία ΑΜΚ. Καλύφθηκαν 2,7 εκατ. ευρώ (από τα 6 που είχαν προαναγγελθεί), αποκλειστικά από τον Αλαφούζο. Το εντυπωσιακό; Αμεσα προκηρύχθηκε νέα, ύψους 5 εκατ. ευρώ,  η οποία και θα κλείσει στις 3 Ιουνίου. Αυτή, θα είναι η πέμπτη σε διάστημα ενός χρόνου. Αν καλυφθεί στο 100%, τότε, ο Γιάννης Αλαφούζος θα πλησιάσει σε έναν χρόνο τα 35 εκατ. ευρώ που έχει βάλει από την τσέπη του, καλύπτοντας αποκλειστικά τις αλλεπάλληλες ΑΜΚ, φτάνοντας ο ίδιος το 90% σε μετοχικό ποσοστό (δεν μπορεί να πάει περισσότερο, αφού το 10% βάσει νόμου παραμένει στην κατοχή του Ερασιτέχνη).

Ποσό εντυπωσιακό. Είναι το μισό περίπου απ’ αυτό που μπήκε στον Παναθηναϊκό, με ανάλογες διαδικασίες στην εποχή της πολυμετοχικότητας. Συνδυάστε και το ότι έχει επιστρέψει η κανονικότητα στις υποχρεώσεις του ποδοσφαιρικού τμήματος (ναι, το μπάτζετ είναι χαμηλό, αλλά δεν παρατηρούνται αποκλίσεις στις πληρωμές και το «τριφύλλι» σε αυτό  το κομμάτι έχει ανάλογη συμπεριφορά με οποιαδήποτε άλλη, μεγάλη ελληνική ομάδα).

Με αυτό το ποσό, το χρέος του Παναθηναϊκού, μέσα σε έναν χρόνο, βάσει τουλάχιστον των όσων γνωρίζαμε από τις διαπραγματεύσεις του Αλαφούζου με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλου θα πέσει, πιθανότατα, κάτω και από τα 25 εκατ. ευρώ. Ποσό που, υπενθυμίζουμε, ήταν και αυτό που ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ αναλαμβάνε, τότε, να καλύψει στην πρόταση που είχε υποβάλλει στον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ. Και ίσως σε αυτήν την λεπτομέρεια να κρύβεται και η ολική μεταστροφή του Γιάννη Αλαφούζου, ο οποίος από την τσέπη του χρηματοδοτεί συνεχώς την απομείωση του χρέους των «πρασίνων», χρέος που πλέον είναι απολύτως ικανό και σαφώς πιο εφικτό να προσεγγίσει (πολύ πιο εύκολα) υποψήφιους επενδυτές και αγοραστές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φούντωσαν τα σενάρια - Φήμες για επιστροφή Μαυροπάνου σε top ελληνική ομάδα - Αυτό θα είναι... μπαμ!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags