Facebook Pixel Χαμός με Γκαρσία, Αραούχο, Λας Πάλμας και τις top ελληνικές ομάδες!
| 2019-05-16 20:40:00

Χαμός στη Λας Πάλμας, "σκοτώνουν" τον Γκαρσία; - Φήμες για Αραούχο και ελληνική ομάδα, όχι την ΑΕΚ!

του Γιώργου Θεοδωράκη
Χαμός στη Λας Πάλμας, "σκοτώνουν" τον Γκαρσία; - Φήμες για Αραούχο και ελληνική ομάδα, όχι την ΑΕΚ!

Χοντρό παιχνίδι. Ποιος κάνει "εμπλοκή"; Άγριο παρασκήνιο. 

Σιγά που θα λείπει η Λας Πάλμας από την ειδησεογραφική καθημερινότητα. Πάντα εδώ είναι οι νησιώτες, συνεχή τα ανοιχτά τους «μέτωπα» με την Ελλάδα και ποτέ, μα ποτέ δεν σταματάνε οι αγοραπωλησίες τους (και ακόμη περισσότερα τα νταραβέρια τους…) με ελληνικούς συλλόγους.

Σημερινό λοιπόν δημοσίευμα τοπικής ισπανικής εφημερίδας επαναφέρει ως προτεραιότητα του συλλόγου την ριζική μείωση του μισθολογίου του ποδοσφαιρικού τμήματος. Τόσο σε επίπεδο διαθεσίμου μπάτζετ όσο και σε επίπεδο κόστους αμοιβών των ποδοσφαιριστών. Μόνη λύση σε αυτό, όπως άλλωστε είναι γνωστό εδώ και καιρό, ειδικά από την στιγμή που η Λας Πάλμας δεν κατάφερε να διεκδικήσει την άνοδο της στην Πριμέρα, ακυρώνοντας έτσι την τεράστια (για δεδομένα ομάδας της Σεγούντα) επένδυση που έγινε το καλοκαίρι, οι πωλήσεις.

Στην πρώτη γραμμή των υποψηφίων προς αποχώρηση, ο Ματέο Γκαρσία. Το ποσό τη ρήτρας του Αργεντινού η Λας Πάλμας δεν μπορεί να το πάρει, ο Αρης, έχοντας σύμμαχο του τον ποδσοφαιριστή, έχει καταθέσει μια συγκεκριμένη πρόταση, προσφέροντας στους νησιώτες ένα ποσό που προσεγγίζει το 1,2 εκατ. ευρώ (με αρκετές δόσεις πληρωμής φυσικά…) και ένα σημαντικό ποσοστό μεταπώλησης και έχοντας σύμμαχο του τον ποδοσφαιριστή, περιμένει την απόφαση του ισπανικού συλλόγου.

Η αλήθεια είναι πως οι τόνοι της αισιοδοξίας από την πλευρά των «κίτρινων» έχουν πέσει αισθητά το τελευταίο διάστημα. Υπενθυμίζουμε παράλληλα, την προ μηνός δήλωση του (ιδιόρρυθμου και καθόλου αξιόπιστου) προέδρου της Λας Πάλμας με την οποία τόνιζε πως ο Γκαρσία έχει πωληθεί και πως λόγω εμπιστευτικότητας δεν μπορούσε να αποκαλύψει το όνομα της ομάδας που τον έχει αποκτήσει, σε ποσό μάλιστα που δεν μπορεί να φτάσει ο Αρης (3 εκατ. ευρώ).

Οσο για τον Σέρχιο Αραούχο, ο οποίος επίσης είναι στην υπό παραχώρηση λίστα της Λας Πάλμας; Ο ίδιος ο «Τσίνο» επιβεβαίωσε – λες και χρειάζονταν… - τις επαφές του με τον Μανόλο Χιμένεθ, η ΑΕΚ δεδομένα παλεύει να τον κάνει δικό της, ωστόσο τα 10 εκατ. ευρώ που αξιώνει η Λας Πάλμας για την πώληση του Αργεντινού επιθετικού είναι ένα ποσό που δεν προσεγγίζεται. Τουλάχιστον όχι άμεσα, αφού δεν προβλέπεται να μειωθούν σύντομα οι απαιτήσεις των νησιωτών, μιας και στον Αραούχο προσβλέπουν το μεγαλύτερο δυνατό έσοδο από την παραχώρηση του.

Με δεδομένο πως όσες απόπειρες έχει κάνει η ΑΕΚ τώρα, αυτό το διάστημα, έχουν όλες πέσει στο κενό, αδυνατώντας να «συγκινήσουν» τη Λας Πάλμας, το ερώτημα είναι αν η Ενωση μπορεί να περιμένει, αφού «καίγεται» για να κλείσει το θέμα του βασικού φουνταριστού της επόμενης σεζόν, μέχρι το… βαθύ καλοκαίρι προκειμένου να «μαλακώσουν» οι νησιώτες;

Και, επίσης, γιατί δεν μπορεί να αγνοηθεί η εντός των συνόρων σεναριολογία, αυτό που ψιθυρίζεται συνεχώς, για επαναλαμβανόμενες δηλαδή παρεμβάσεις άλλων ελληνικών ομάδων (Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ) προκειμένου και να διατηρήσουν την τιμή του Αραούχο σε επίπεδα ανέφικτα για αγορά του από την ΑΕΚ, αλλά και να επωφεληθούν αν βρουν ευκαιρία, μπορεί να έχει (άμεσα τουλάχιστον) βάση;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Σκάει" αποχώρηση που δεν θα αρέσει στον Λουτσέσκου - Φεύγει μεγάλο αστέρι - Τί θα κάνει ο Σαββίδης;

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags