Facebook Pixel Ατακάρες Κοσκωτά για Μαρινάκη: «Πετυχημένος άνθρωπος, θα είμαστε δίπλα του»
| 2019-05-25 09:20:00

Ατακάρες Κοσκωτά για Μαρινάκη: «Πετυχημένος άνθρωπος, θα είμαστε δίπλα του»

Sportdog Team
Ατακάρες Κοσκωτά για Μαρινάκη: «Πετυχημένος άνθρωπος, θα είμαστε δίπλα του»

Μίλησε με αφορμή την εκλογική "μάχη" της Κυριακής.

Συνέντευξη στην εφημερίδα "Ελεύθερη Ώρα" έδωσε ο Σταύρος Κοσκωτάς και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην εκλογική "μάχη" της Κυριακής, τον Βαγγέλη Μαρινάκη, αλλά και τον Γιάννη Μώραλη.

Μεταξύ άλλων ο Σταύρος Κοσκωτάς δήλωσε:

Για το λόγο που δόθηκε το όνομα «Πειραιάς σε Τάξη»: «Όπως μου εξήγησε και ο Κώστας Νιζάμης, αυτό που θέλουμε να κάνουμε δεν είναι κάτι το καινούργιο ή να τετραγωνίσουμε τον κύκλο. Είναι απλά πράγματα. Θέλουμε ο Πειραιάς να μπει σε μια τάξη, όπως ήταν παλιά. Να ξαναδημιουργήσουμε τις γειτονιές που είχαμε και γνωρίζαμε και μεγαλώσαμε. Να φέρουμε πάλι τη ζεστασιά, τη σιγουριά, την ασφάλεια. Οι οικογένειές μας, τα παιδιά μας να μην φοβούνται να μην κινδυνεύουν από την εγκληματικότητα. Τα σχολεία μας να ξαναγίνουν όπως ήταν παλιά. Αυτή τη στιγμή δεν μπορείς να πας στα μπάνια, πουθενά μέσα στο σχολείο. Κυκλοφορούν ναρκομανείς, ναρκωτικά, άνθρωποι δίχως να ξέρει κανείς ποιοι είναι. Ρατσιστές δεν είμαστε, αλλά αν κάποιος έρθει σε μια χώρα, πρέπει να έχει έρθει νόμιμα, με τα απαραίτητα έγγραφα που απαιτούνται. Αν πας στην Αμερική ή κάπου αλλού χρειάζεται να έχεις κάποια βίζα. Πρέπει να έχεις κάποιο χαρτί που λέει για ποιο λόγο είσαι εκεί. Εδώ στην Ελλάδα φαίνεται πως έχει γίνει "μπάτε σκύλοι αλέστε"».

Για το πώς νιώθει που έχει απέναντι τον Βαγγέλη Μαρινάκη και σε τι υπερτερεί: «Δεν το βλέπουμε έτσι. Εμείς, δε βλέπουμε ότι είμαστε αντιμέτωποι ή είμαστε αντίπαλοι με τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Ο Μαρινάκης είναι ένας τρομερά πετυχημένος άνθρωπος, έχει πετύχει πάρα πολλά πράγματα και είναι από τους μεγαλύτερους εφοπλιστές στον κόσμο. Είμαστε συναγωνιστές για το καλό του Πειραιά. Εάν βγει η παράταξη του κ. Μώραλη που υποστηρίζει ο κ. Μαρινάκης, εμείς θα είμαστε δίπλα τους. Δε θα πάμε σε ένα δημοτικό συμβούλιο για να τσακωνόμαστε. Πάμε για να κάνουμε τον Πειραιά καλύτερο. Οπότε εμείς δεν είμαστε ούτε απέναντι στον Μαρινάκη, ούτε απέναντι σε κανέναν Μώραλη. Εμείς είμαστε μια ομάδα. Είμαστε Πειραιώτες και αγαπάμε τον Πειραιά. Έχω λατρέψει τον Πειραιά από τότε που ασχολήθηκα με τον Ολυμπιακό. Δεν έχουμε κάποια αντιπαλότητα. Βλέπουμε μόνο θετικά πράγματα να γίνονται από μια συνεργασία που θα φέρει μόνο ωραία και καινούργια πράγματα στον Πειραιά».

Για το λόγο που δε δημιούργησαν μαζί ένα συνδυασμό: «Πιστεύω πως θα ήταν κάτι καταπληκτικό. Ο Κώστας Νιζάμης, ο Μώραλης, ο Μαρινάκης, όλοι μαζί. Δεν έτυχε να γίνει κάποια τέτοια συνάντηση, κάποια κουβέντα. Αλλά και πάλι σας λέω και χωριστά που είμαστε πάλι ενωμένοι είμαστε. Πάλι μαζί θα κάνουμε τον Πειραιά αυτό που όλοι θέλουμε και προσδοκούμε προς όφελος της πόλης και των κατοίκων».

Για το αν έχει συναντηθεί με τον Μαρινάκη: «Όχι δεν έχει τύχει, αλλά πιστεύω ότι κι εκείνος θέλει ό,τι καλύτερο για τον Πειραιά».

Για το ποιες είναι οι διαφορές των συνδυασμών τους: «Θα απαντήσω για τη δική μας παράταξη. Η παράταξη του Γιάννη Μώραλη είναι οργανωμένη κι έχει φτιαχτεί βάσει τεχνοκρατίας που υπάρχει κι όλα αυτά τα χρόνια στην Ελλάδα. Έχει τον πολιτικό ορίζοντα, έχει πολιτικές δυνάμεις μαζί του. Δουλεύει μαζί με το κυβερνητικό σύστημα που υπάρχει σε αυτή την χώρα. Εμείς πιστεύουμε και πάλι σε έναν Πειραιά που θα στηθεί από τους ίδιους τους Πειραιώτες, με τις δικές μας πρωτοβουλίες και τις δικές μας δυνάμεις. Εάν θα χρειαστεί θα δημιουργήσουμε σχολεία, νοσοκομεία, ακόμα και μία τράπεζα. Οοτιδήποτε χρειαστεί ο Πειραιάς σε συνεργασία πάντα με τους επιχειρηματίες και με τους εφοπλιστές που εγώ τους έχω ως νούμερο ένα, γιατί είναι μπροστάρηδες στον Πειραιά και πρέπει κάποτε να σεβαστούμε αυτή τη δύναμη που έχουν φέρει σε αυτή την χώρα και τους αξίζει να είναι πάντα μπροστά. Με αυτούς μπροστά θα μπορέσουμε να κάνουμε αυτά τα λόγια πράγματα που έχουμε συζητήσει και που έχει ο Κώστας Νιζάμης επανειλημμένα φέρει στο προσκήνιο. Θα δούμε τι μπορούμε να δημιουργήσουμε που θα φέρει πόρους, ώστε και οι επιχειρηματίες θα κερδίσουμε δημιουργώντας θέσεις εργασίας και οικονομική ανάπτυξη, ώστε ο Πειραιάς να ωφεληθεί και να έχει το μεγαλύτερο κέρδος».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags