Facebook Pixel «Πέρυσι χάσαμε το πρωτάθλημα, επειδή μας έκλεψαν πόντους»!
| 2019-05-25 14:24:00

«Πέρυσι χάσαμε το πρωτάθλημα, επειδή μας έκλεψαν πόντους»!

Sportdog Team
«Πέρυσι χάσαμε το πρωτάθλημα, επειδή μας έκλεψαν πόντους»!

Νέα δήλωση από μέλος του ΠΑΟΚ για την περσινή χρονιά.

Ο βοηθός του Ραζβάν Λουτσέσκου, Κριστιάνο Μπάτσι, έκανε δηλώσεις στην ιστοσελιδα "Voceapuana.com" και αναφέρθηκε στο περσινό πρωτάθλημα, στο φετινό αήττητο, αλλά και στην ατμόσφαιρα στην Θεσσαλονίκη από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τα τελευταία δυο χρόνια στον ΠΑΟΚ: «Ήταν δύο υπέροχα χρόνια. Την προηγούμενη σεζόν κατακτήσαμε το Κύπελλο και χάσαμε το πρωτάθλημα, επειδή μας έκλεψαν πόντους από τη βαθμολογία. Φέτος, κάναμε το νταμπλ και δε μπορούσε να πάει καλύτερα από αυτό».

Για τις επιδόσεις του Δικεφάλου: «Είναι αλήθεια αυτό. Κερδίσαμε το πρωτάθλημα χωρίς καμία ήττα και με μόλις τέσσερις ισοπαλίες. Είμαστε η μόνη ομάδα στην Ευρώπη που κατακτήσαμε το πρωτάθλημα χωρίς να χάσουμε ποτέ και μαζί με αυτό, κάναμε και το ρεκόρ στην Ελλάδα».

Ερωτηθείς για την ατμόσφαιρα στη Θεσσαλονίκη, απάντησε ότι: «Στην πόλη υπάρχει ένας απερίγραπτος ενθουσιασμός. Τόσο πριν όσο και μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος, έγινε ένα τρελό πάρτι, ήταν πραγματικά πολύ όμορφα. Όταν τα πράγματα πηγαίνουν καλά, σου συμπεριφέρονται σα να είσαι ο Θεός. Σκεφτείτε όμως πως όταν τα πράγματα πηγαίνουν άσχημα, συμβαίνει το αντίθετο».

Για το ρόλο του στον ΠΑΟΚ: «Είμαστε δύο βοηθοί, εγώ και ο Ντιέγκο Λόνγκο που αναλαμβάνουμε αυτά που δεν κάνει ο προπονητής. Συχνά χωρίζουμε την ομάδα σε δύο γκρουπ, ένα με τους αμυντικούς και ένα με τους μέσους-επιθετικούς. Δουλεύουμε στην αμυντική φάση, μελετάμε τους αντιπάλους, τις στατικές μπάλες υπέρ μας κι εναντίον μας. Ήρθα πριν δύο σεζόν αλλά δουλεύουμε μαζί περίπου 15 χρόνια».

Για το πως προέκυψε για τον ίδιο ο ΠΑΟΚ, είπε: «Χάρη σε έναν γυμναστή που είχε δουλέψει μαζί μου στην Εντέλα, που ήμουν προπονητής στο παρελθόν. Στη συνέχεια, πήγα στην Ολιανένσε στην Πορτογαλία και εκεί, ήμουν πρώτος προπονητής. Είχε πάντα επαφή με τον Λουτσέσκου αλλά εκείνη την εποχή δε δούλευε, επειδή ο Λουτσέσκου ήταν στην εθνική ομάδα της Ρουμανίας και δε μπορούσε να τον ακολουθήσει.

Οπότε, όταν ο Λουτσέσκου πήγε στον ΠΑΟΚ, πήγα κι εγώ στο τιμ του. Η εμπειρία στην Πορτογαλία ήταν σημαντική από διάφορες απόψεις. Επίσης, έμαθα Πορτογαλικά. Στην Ελλάδα οι περισσότεροι μη Ευρωπαίοι είναι Βραζιλιάνοι, μιλάω τη γλώσσα τους καλά και βοηθάει πολύ στην επικοινωνία μου μαζί της».

Για το αν σκέφτεται να επιστρέψει στη θέση του πρώτου προπονητή: «Φυσικά και νιώθω τη νοσταλγία, αλλά πρέπει πάντα να βλέπεις τις εναλλακτικές που έχεις. Εδώ στον ΠΑΟΚ, είμαι βοηθός αλλά στο Τσάμπιονς Λιγκ. Εκεί είναι το πραγματικό ποδόσφαιρο, μαθαίνω πολλά στο υψηλό επίπεδο, οπότε μου αρέσει πολύ».

Σχετικά με το επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου: «Το ελληνικό ποδόσφαιρο, είναι πιο χωρισμένο από ότι στην Ιταλία. Υπάρχουν τρεις μεγάλες ομάδες: Ο ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ. Οι άλλες είναι ένα βήμα παρακάτω, ακόμα και ο Παναθηναϊκός και δεν υπάρχει μεσαίες ομάδες. Αυτό, δε σημαίνει ότι κερδίζεις εύκολα, επειδή υπάρχουν πραγματικά δύσκολα γήπεδα.

Μακριά από την έδρα σου, είναι πάντα περίπλοκο, υπάρχει φοβερή πίεση από τους οπαδούς. Απλά σκεφτείτε ότι οι αντίπαλοι οπαδοί δε μπορούν να πάνε σε εκτός έδρας παιχνίδια. Όπως και στον τελικό Κυπέλλου, εναντίον της ΑΕΚ. Πρακτικά, παίξαμε κεκλεισμένων των θυρών και στο γήπεδο τους, καθώς ο τελικός παίζεται στην Αθήνα. Πέρσι και πάλι εναντίον τους, καταφέραμε να παίξουμε με κόσμο, αλλά φέτος, μετά το πρωτάθλημα μας, υπήρχε πολλή τάση εκδίκησης από τους οπαδούς της ΑΕΚ κι έτσι, πάρθηκε αυτή η απόφαση. Με όλα αυτά μπορείτε να καταλάβετε πόσο «καυτή» είναι η ατμόσφαιρα στα γήπεδα».

Για την επόμενη σεζόν στο Τσάμπιονς Λιγκ: «Κατακτήσαμε το πρωτάθλημα, αλλά δεν πηγαίνουμε απευθείας στους ομίλους. Πρέπει να περάσουμε από τα προκριματικά, αλλά ως ισχυροί. Μπορεί να έχουμε μια διαχειρίσιμη κατάσταση, συν τα πλέι οφ. Εκεί μπορεί να βρούμε αντιπάλους ομάδες όπως η Ντιναμό Ζάγκρεμπ ή οι Ρέιντζερς που είναι ένα βήμα πιο κάτω από εμάς, αλλά παραμένουν καλές ομάδες».

Για τα προβλήματα τραυματισμών: «Ναι… Τον τελευταίο μήνα χάσαμε κάποιους πολύ δυνατούς παίκτες λόγω τραυματισμού στο γόνατο. Τον Μαουρίσιο που είναι Βραζιλιάνος μέσος με εξαιρετική ποιότητα και τον Βιεϊρίνια, τον αρχηγό μας, που έχει κερδίσει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με την Πορτογαλία».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags