Facebook Pixel Συνέντευξη Μαντζουράκη για Ουάρντα και Παναθηναϊκό
| 2019-05-25 15:00:00

Σόου Μαντζουράκη: "Σαλάχ ο Ουάρντα - Παπάδες στον ΠΑΟ - Έτσι τον ηρέμησα - Σαν Βιγιαφάνιες"

του Γιώργου Κτενά
Σόου Μαντζουράκη: "Σαλάχ ο Ουάρντα - Παπάδες στον ΠΑΟ - Έτσι τον ηρέμησα - Σαν Βιγιαφάνιες"

Αποθεώνει τον Αιγύπτιο και τον... στέλνει στο Τριφύλλι!

Στον Παναθηναϊκό θα ταίριαζε 100% ο Ουάρντα, αν έχουν βάση τα σενάρια που τον θέλουν να ενδιαφέρει τους Πράσινους, σύμφωνα με όσα σχολίασε στο sportdog ο Γιάννης Μαντζουράκης.

Ο πεπειραμένος προπονητής, που ανέδειξε στον Παναιτωλικό τον Αιγύπτιο άσο, σχολίασε ότι μπορεί να κάνει... παπάδες στον Παναθηναϊκό, όπως είχε συμβεί και με τον Λούκας Βιγιαφάνιες. 

Ακόμα, αναφέρθηκε στην παρουσία του στον ΠΑΟΚ και τον Ατρόμητο, ενώ αποκάλυψε και τον τρόπο που είχε καταφέρει να μην δημιουργεί προβλήματα στον Παναιτωλικό ο Ουάρντα, αν και εκεί είχαν θέματα οι συμπαίκτες με τη συμπεριφορά του

"Έτσι τον είχα εντάξει στον Παναιτωλικό - Δεν έχει καλή ποδοσφαιρική αγωγή"

"Ο Ουάρντα είναι πολύ καλός ποδοσφαιριστής και, αν γίνει περισσότερο επαγγελματίας, μπορεί να παίξει σε όλες τις ομάδες. Μπορεί να βρει τον ρόλο του, να γίνεται όλο και καλύτερος. Δείτε τον Σαλάχ, στη Λίβερπουλ. Έχει σχέση με τον παίκτη που ήταν στη Ρόμα; Πήγε στην Αγγλία, όμως, δούλεψε περισσότερο, έγινε ακόμα καλύτερος τακτικά και δείτε τώρα που μιλάει όλη η Ευρώπη για εκείνον. Δεν αναφέρω τυχαία το παράδειγμα του Σαλάχ, είναι γιατί θέλω να καταδείξω ότι στην Αίγυπτο δεν έχουν και την καλύτερη δυνατή ποδοσφαιρική αγωγή, κι αυτό είναι στην ουσία που απουσιάζει και από τον Ουάρντα", σχολίασε αρχικά ο πεπειραμένος τεχνικός για τον Αιγύπτιο άσο.



Πώς θυμάστε την περίπτωσή του στον Παναιτωλικό;

"Εγώ δεν είχα προβλήματα μαζί του, αλλά υπήρχαν προβλήματα στην ομάδα μαζί του. Οι συμπαίκτες του είχαν κάποια παράπονα από τη συμπεριφορά του, αλλά τον είχαν βοηθήσει και τα είχε ξεπεράσει. Είχα καλέσει τους τρεις αρχηγούς, γιατί αυτοί μου είχαν πει ότι υπάρχει πρόβλημα, εκείνοι είχαν τα παράπονα. Τους είχα καλέσει, λοιπόν, και τους είχα πει ότι πρέπει να τον βοηθήσουμε εμείς, για να βοηθήσει και εκείνος την ομάδα. Μάλιστα, είχα ζητήσει την ώρα που θα βγαίναμε για την επόμενη προπόνηση, να τον πάρει κάποιος αγκαλιά και να βγει μαζί του. Άλλος να τον πάρει το απόγευμα και να πάνε για έναν καφέ, προκειμένου να ενταχθεί πιο γρήγορα". 

"Μπούκωνε στο 33΄ - Αδυναμίες στην τακτική - Θα κάνει παπάδες"

Αγωνιστικά πώς ήταν;

"Όταν είχε έρθει είχε αρκετές αδυναμίες, κυρίως στο πεδίο της τακτικής. Αλλά και στη φυσική κατάσταση. Στο 33΄ μπούκωνε, αλλά αυτό ήταν ξεκάθαρα θέμα προπόνησης για να το ρυθμίσει. Ήρθε στον Παναιτωλικό ως 10άρι, αλλά είναι δύσκολο να του δώσεις τέτοιον ρόλο όταν δεν ξέρει το παιχνίδι των συμπαικτών του. Γι' αυτό και τον είχα βάλει στα άκρα. Εκεί έμαθε γρήγορα το πλάνο και τη δουλειά του και ανέβηκε πολύ η απόδοσή του". 

Τον παρακολουθήσατε φέτος;

"Ναι, φυσικά. Πήγε στον Ατρόμητο με τη μορφή δανεισμού, θεωρώντας ίσως ότι όλα θα είναι πιο εύκολα, αλλά δεν είχε το ίδιο καθαρό μυαλό όπως την πρώτη του χρονιά στην ομάδα. Θεωρώ, άλλωστε, ότι κάτι καλύτερο από όσα είχε καταφέρει στον Παναιτωλικό, είχε στην πρώτη του θητεία στον Ατρόμητο. Εκεί έδειξε το μεγάλο ταλέντο του. Τώρα, στη δεύτερη θητεία, βοήθησε σε ορισμένα παιχνίδια, αλλά την πρώτη φορά ήταν που τους είχε πιάσει από το χέρι και τους είχε ανεβάσει ψηλά. Γι' αυτό και είχε κερδίσει θέση στην Εθνική του ομάδα".



Θα μπορούσε να κάνει το βήμα παραπάνω στην καριέρα του;

"Πρέπει να κάνει το βήμα παραπάνω, γιατί ήδη βρίσκεται στην Ελλάδα 4 χρόνια. Αλλά θα πρέπει να δει και λίγο τη θέση του απέναντι στην ομάδα με πιο προσεκτικό τρόπο. Να γίνει περισσότερο επαγγελματίας, να υποστηρίξει καλύτερα τον εαυτό του μέσα στο σύνολο".

Το όνομά του έχει εμπλακεί μέσω του ρεπορτάζ με τον Παναθηναϊκό. Πιστεύετε ότι αν βρεθεί ξανά σε μεγάλη ομάδα, όπως είναι ο Παναθηναϊκός, μπορεί να γίνει ο ηγέτης της; 

"Στον Παναθηναϊκό μπορεί να ταιριάξει 100%. Όπως και ο Βιγιαφάνιες, που επίσης τότε τον είχα στα χέρια μου και είχε πάει εκεί. Ήταν παίκτης που μπορούσε να δώσει το κάτι παραπάνω, πήγε στον Παναθηναϊκό και έκανε παπάδες. Το ίδιο μπορεί να κάνει τώρα και ο Ουάρντα. Αν με ρωτούσες για τον Ατρόμητο, τώρα με τον δεύτερο δανεισμό του, θα είχα ενδοιασμούς για την πορεία του. Για τον Παναθηναϊκό λέω ναι, θα γίνει ο Νο1 αν πάει. Γιατί; Γιατί τώρα θα είναι πιο προσεκτικός, θα έχει άμυνες ως προς το παιχνίδι και τη συμπεριφορά του".
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags